Dolar 32,7251
%-0.13
Euro 35,0474
%-0.12
Altın 2.446,240
%-0.48
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan keskin sözler

CHP'li Kılıç'tan keskin sözler

CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Dikili'de gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmasında ülkedeki hukukun siyasallaştırıldığını dile getirerek, adalet simgesindeki kılıç AK Parti'ye yandaş olmayanlara en keskin hali alırken, bakanlara, çocuklarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğluna gelince düğünlerdeki pastayı dahi zor kesen kör bir bıçak gibi olduğunu savundu.

  • Ege Postası
  • 11.09.2014 - 12:18
İZMİR-CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, Dikili gerçekleştirilen Türkiye'de Basın, Hukuk ve STK'lar konulu panelde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasında AK Parti'nin gerçekleştirdiği hukuksal çalışmaları eleştiren Kılıç, 12 yıllık AK Parti iktidarında, özellikle de son dönemde kişiye özel yasalar çıkarıldığına dikkat çekti. Kılıç, 'Günümüzde hukuk hepimizin bildiği; gözü bağlı bir elinde kılıç bir elinde terazi bakire bir tanrıçayla simgeleşmiş evrensel hukuk m? Hayır. Evrensel hukukun temel mantığını içinde barındıran bu simgeden başlayacak olursak konuya ülkemizdeki hukukun halini çok daha iyi anlarız. Simgedeki terazi adaleti ve adaletin dengeliği bir şekilde dağıtılmasını simgeler. Diğer eldeki kılıç herkes için eşit dağıtılan adalete uymayanlara ve dengeyi bozanlar için caydırıcılığı, cezalandırmayı ve gücü simgeler. Kadının bakire bir tanrıça olması ise bağımsızlığı, kimseye ait olmamayı simgelerken, gözünün bağlı olması da tarafsızlığı anlatır. Hep birlikte izledik. Bu hükümet döneminde Gazeteciler, yazarlar, askerler, gezi eylemlerine katılanlar, öğretmenler, öğrenciler, sendikacılar hukuk dışı yöntemlerle, sahte evrak ve belgelerle suç icat edilerek, talimatlarla insanların fişlenerek yargılandığı bir ülke haline geldi. Tabi biz ülke olarak bunun %50’si benim diğerleri yok olsun, şuncu buncu diyerek insanları ayrıştıran dışlayan bir iktidara alıştık neredeyse. Ancak hukuk adamlarının buna alet olacağı aklımıza gelmezdi. Maalesef gördük ki bu ülkede oğullar ve yandaşlar için mısır, pırlanta yasaları, TÜBİTAK Yasası, MİT Yasası ve kişiye, duruma, olaya göre yasalar çıkarıldı. Başbakanların, Bakanların; Adalet Bakanı’na, mahkemelere talimat vererek kararlar çıkardığına ülkece şahit olduk. Şimdi soruyorum sizlere Ergenekon, Balyoz, İzmir Büyükşehir davalarında bakan hâkim ve savcıların sizce adalet simgesindeki gibi gözleri bağlı m? Yoksa bir yerlerden gelecek işarete mi baktılar'' diyerek hukukun tarafsızlığını yitirdiğini savundu.
 
'Gece Yarısı Yasalarla Yandaşlar, Oğullar Korundu'
 
AK Parti'nin son dönemde yaptığı torba yasa çalışmalarının da vatandaşın faydasına olmayan sadece AK Parti'nin yandaşlarına çıkar sağlayan çalışmalar olduğunu dile getiren Avukat Sevda Erdan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Gece yarısı yasa çıkarmak AK Parti döneminde gelenek haline geldi. AK Parti iktidarı gördük ki, kendine fayda sağlayacak kritik yasaları TBMM’den geçirmek için hep gece yarılarını seçti. Yandaşlara çıkar sağlamak istenince gece mesaileri hep arttı. Gündemdeki yasanın ne olduğu hiç önemli değil. Yasanın herhangi bir maddesine son dakika önergesiyle ekleniveriyor. Kural-mural hak getire. Yandaşlara çıkar sağlayacak, Türkiye’nin başını belaya sokacak ne varsa gece yarısı “torbalarına” dolduruldu. Ama unutulmamalı ki, hukuk devleti olmadan, demokrasi yaşayamaz. Hukukun üstünlüğü olmadan demokrasi var olamaz. Kanunlar önünde eşitlik ilkesi olmadan kimse demokrasiden söz edemez ve demokrasi kendisi için mücadele etme cesareti gösteren insanlar sayesinde yaşar. Ve bilinmelidir ki bütün bu haksızlıkların ve hukuksuzlukların bir gün mutlaka gerçek hukuk sisteminde hesabı sorulacak, kimsenin yaptığı kötülük yanına kar kalmayacaktır."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.