Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Tire’de kongreye günler kala parti kulislerinde neler konuşuyor?

CHP Tire’de kongreye günler kala parti kulislerinde neler konuşuyor?

CHP İzmir’de 4 ilçede yapılacak olan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi 6 Mart Pazar günü TireOlağanüstü İlçe Kongresi’yle devam edecek. Kongreye günler kala parti kulislerinde hareketlilik devam ederken şu ana kadar iki adayın ismi ön plana çıktı. Öte yandan; görevden alınan ilçe eski başkanı Hakan Şenoyar’ın 3. aday için çalışmalar yaptığı iddia edilirken Şenoyar iddialara ilişkin Egepostası’na konuştu.

  • Ege Postası
  • 03.03.2022 - 15:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 25 Şubat’ta başlayan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi 6 Mart Pazar günü Tire Olağanüstü İlçe Kongresi’yle devam edecek. 

CHP Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, geçtiğimiz Ekim ayında ilçede kurulmak istenen mermer ocağına dikkat çekmek için yarı çıplak bir kadın görseliyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle görevden alınmış ve Şenoyar’ın yerine 14 Ekim tarihinde ilçe eski başkanlarından Şenol Sardoğan atanmıştı.

Atamanın ardından gözler kongre tarihine çevrilmişken kongre tarihlerinin de açıklanmasının ardından parti kulislerinde başlayana dalık hareketliliği devam ediyor.

Kongreye günler kala; adaylık için ilçede iki kişinin ismi geçiyor.

İl başkanlığının geçici yönetim kurulu başkanı atadığı Sardoğan, adaylık için ismi geçen kişiler arasında yer alırken Sardoğan’ın çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Sardoğan’ın adaylık için açıklamasının ise önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Kongrede adaylık için adı geçen bir diğer isim de ilçe eski başkanlarından Nejat Bozkurt oldu. Daha önce 3 kez kongrede başkan seçilen ve adaylığını açıklayan Bozkurt’un kongre için delegeyle temaslarının sürdüğü belirtildi.
 
İL YÖNETİMİ TEK ADAY İSTİYOR

Edinilen bilgilere göre; ilçede Sardoğan ve Bozkurt’un adaylık yarışında şu anda başa baş gittiği ifade edilirken İl Yönetimi’nin kongrede tek aday çıkması için çalışmalar yaptığı öne sürüldü.

İlçeye geçici yönetim atanmasından 1 ay sonra yapılması gereken kongrenin uzun sure yapılmamasının ise partinin ilçedeki varlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

“DAHİL OLDUĞUMUZDA DENGELER DEĞİŞİR”

Öte yandan; görevden alınmasının ardından CHP’den istifa eden Hakan Şenoyar’ın kongrede 3. bir aday çıkması için çalışmalar yaptığı iddiaları da parti kulislerinde gündeme geldi.
İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan CHP’den istifa ettiğini belirten Şenoyar, adaylık konusunda yorum yapmasının doğru olmadığını ifade etti ve “Ben parti üyesi değilim. Bu tarz bir çalışmayı etik bulmuyorum. Bir adayı çıkartıp destek vermek… Üçüncü bir aday çıkar mı çıkmaz mı ben onun yorumunu ben yapamam. Çıkarsa da çıkar delegeler onun takdirini verirler. Ben bu konuya dahil olmak istemiyorum. Biz dahil olduğumuzdan itibaren kongrenin kaderi değişir. Ama ben bunu delegeler hür iradeyle seçim yapsın istiyorum” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.