Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'in 'zeytinlik kararı' tepkisine Kalyoncu'dan 'villa' çıkışı

Soyer'in 'zeytinlik kararı' tepkisine Kalyoncu'dan 'villa' çıkışı

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, elektrik enerjisi elde etmek amacıyla zeytinlik alanlarda maden faaliyetlerinin yapımına izin veren yönetmeliği yargıya taşıyacaklarını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi: Birilerini kandırıyor olabilirsin fakat biz bu yaptığın şovlara aldanmıyoruz. Zeytinyağı sıkma tesisi olarak izin aldığım kaçak villanı yık ve örnek ol.

  • Ege Postası
  • 03.03.2022 - 15:06

EGEPOSTASI – MHP İzmir Milletvekili ve Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Hasan Kalyoncu, sosyal medya üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

Soyer’in ‘Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le ilgili sözlerine tepki gösteren Kalyoncu, Soyer’in Gediz Nehri gezisi, Menderes’te yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ve Seferihisar Ulamış’ta yaptırdığı villayı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kemalpaşa ilçesi yenikurudere paket atıksu arıtma tesisinin 10.02.2015 tarihinde imar plan çalışmalarına başlandığını ve 7 yıldır hala yazışmaların devam ettiğini söylemekte fakat Tunç Soyer Gediz Nehri kirliliğine dikkat çekmekteymiş!

Dereköy paket atıksu arıtma tesisinin 03.12.2014 tarihinde, Çambel paket atıksu arıtma tesisi ise 16.02.2015 tarihinde imar plan çalışmalarına başlandığı fakat halen yazışmaların sürdüğünü ifade etmişler. Tunç Soyer ise bunlara bakmayıp Kütahya ve Manisa’da gezi yapıyor.

İzmir’in İzmirlinin parasını yetki alanı dışında harcamak yerine planlanma aşamasında dediğin ve nasıl oluyorsa 7 yıldır yazışmalarının bitmediği projelere yönlendirsen nasıl olur. Ayrıca belediyelerin alıcı ortamlarda izleme ve denetleme yetkisi bulunmadığı kanunda da açıktır.

Bakanlıkların görevli olduğu alanlarda sorun varsa uyarı yapmak hakkınız fakat kanunların dışına çıkma hakkınız yok. Tıpkı Menderes’te çöp bertaraf tesisi için ihaleye çıkmadan ÇED raporu alman gerektiği, zeytinyağı sıkma tesisi için izin alıp yüzme havuzlu villa yapmaman gibi

Bunların hepsini yap sonra çık sularda kirlilikten bahset, iklim değişikliğinden, tarımdan, dirençli şehirlerden bahset. Birilerini kandırıyor olabilirsin fakat biz bu yaptığın şovlara aldanmıyoruz. Zeytinyağı sıkma tesisi olarak izin aldığım kaçak villanı yık ve örnek ol.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.