Dolar 32,2765
%0.05
Euro 34,9757
%-0.02
Altın 2.463,320
%0.7
Bist-100 10.182,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de gündem o ilçedeki dosya!

CHP İzmir’de gündem o ilçedeki dosya!

CHP İzmir İl Binası’nda Çiğli mesaisi yaşanacak. İlçe yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmek istenen dört meclis üyesi ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu gün içinde il binasında komisyonla görüştü. Komisyon il yönetimine dosya sunacak. Meclis üyelerinin disipline sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili il yönetimi rapor doğrultusunda karar alacak. CHP İzmir İl Binası'nda Çiğli mesaisi

  • Ege Postası
  • 29.02.2016 - 12:13
EGE POSTASI – CHP İzmir’de gündem Çiğli…

İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve yönetimi tarafından Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a grup ve meclis toplantılarında muhalif tutum sergiledikleri iddiasıyla meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın disiplin kuruluna sevk edilmek istenmesi sonrası il yönetimi komisyon kurmuştu.

İlçe Sorumlusu Murat Öğüt, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Esin Doğan Metin ve İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat İrfan Can’dan oluşan komisyon hafta başı mesaisinde ilçe başkanı Mertoğlu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Komisyon önce Mertoğlu’nu dinledi. Öğleden sonra ise meclis üyeleri komisyonla görüştü.

Görüşmeler kritik önem arz etti.  Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda il yönetimi dört meclis üyesinin disipline sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili karar alacak. 

NELER KONUŞULDU'

Mertoğlu'nun komisyon üyelerine dört meclis üyesinin grup toplantılarından belediye başkanı Hasan Arslan’a muhalefit duruş sergilediklerini, grup kararlarına da itiraz ettikleri gündeme getirdiği öğrenildi.

Meclis üyeleri ise daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da dile getirdikleri “ Belediye başkanına mesliste gündeme gelecek maddelerle ilgili soru soruyoruz yanıt vermiyor, bilgi vermiyor” eleştirilerine komisyonda da dile getirdikleri belirtildi.

Meclis üyelerinin ilçe başkanı ve yönetiminden bazı isimlerin beleidye başkanı Arslan'ın baskısıyla disiplin kararı aldığına dikkat çektikleri öğrenildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.