Dolar 32,2886
%0.08
Euro 34,9486
%-0.1
Altın 2.445,580
%-0.03
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin İzmirli vekillerinden 28 Şubat açıklaması

AK Parti'nin İzmirli vekillerinden 28 Şubat açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "28 Şubat'ı yapanlar şu an vicdanlarıyla hesaplaşıyor ve kimse onları hatırlamıyorken, o dönem mazlum olanlar işte şimdi dimdik ayaktadır" dedi. AK Parti'nin İzmirli vekillerinden 28 Şubat açıklaması

  • Ege Postası
  • 29.02.2016 - 03:09
AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Atila Kaya ve Necip Kalkan'ın da aralarında buluğunduğu 5 vekil 28 Şubat'ın yıl dönümünde TBMM'de açıklama yaptı. TBMM'de düzenlenen toplantıda konuşan Sürekli, 28 Şubat'ın milyonlarca insanı mağdur eden, milletin iradesini hiçe sayan, açtığı yaraların ve travmaların çok uzun süre tamir edilmeye çalışıldığı bir dönem olarak tarihin kara sayfalarında yerini aldığını söyledi.

28 Şubat'ın milli iradeye kastederek, bir demokrasi katliamı yaşattığını vurgulayan Sürekli, "Aslında ne kadar adına 'postmodern darbe' dense de aslında bu milletin değerlerine inançlarına, kültürüne iradesine karşı başlatılmış bir saldırı idi" diye konuştu. 28 Şubat'ın acı hatıralarının bugünmüş gibi yüreklerini sızlattığını anlatan Sürekli, işinden, okulundan edilen, haksızlığa uğrayan, zulme maruz kalan insanların yaşadıklarının da tüm canlılığıyla gözlerinin önünde olduğunu bildirdi.

Sürekli, 28 Şubat'ı yapanların şu an vicdanlarıyla hesaplaştığını ve kimsenin onları hatırlamadığını, o dönem mazlum olanların ise dimdik ayakta olduğunu söyledi. Sürekli şunları kaydetti: "İmam hatip okullarında okuyan yüzbinlerce evladımızın, 28 Şubat'ta neler çektiğini unutmadık. O dönemde Refah Partisi'nde siyaset yapan biri olarak tüm bu olumsuzlukların ve acıların en yakın şahitlerinden birisiyim. 'Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya' dizeleri sanki bizim için söylenmişti ve öz yurdunda mülteciymişsin gibi acılar çekiyordu yüz binler.

Buradan 28 Şubat'ın en büyük mağduru olan merhum Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum. Bin yıl sürecek denen zulüm dönemini, aziz milletimizin de desteğiyle, her türlü baskıya, şantaja, entrikalara karşı cesaretle, inançla, yılmadan mücadele ederek vesayet zincirlerini teker teker kıran, herkesin kendisini eşit hissetmesini, toplumsal kardeşliğin tesis edilmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve ekibine milyonlarca 28 Şubat mağduru adına şükranlarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.