Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir 23 Nisan’ı kutladı: Devir artık milletin devri

CHP İzmir 23 Nisan’ı kutladı: Devir artık milletin devri

CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Konak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği tören ile kutladı. Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri, ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ ve ‘iktidar’ vurgusu yaparak “Devir artık milletin devri” mesajını verdi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 15:06

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü nedeniyle Konak Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif bir tören düzenledi. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören, İl Başkanı Yücel, İl Kadın Kolları Başkanı Uçar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan’ın Atatürk heykelinin önüne çelenk bırakmasıyla devam etti.

YÜCEL: BU DÜZENİN TEK SORUMLUSU TEK ADAM YÖNETİMİ

Çelenk sunumunun ardından İl Başkanı Yücel törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yücel, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle birlikte, bu iradenin saraydan alınarak, tekrar gerçek sahibine, yani millete verileceğine olan güçlü inancımızla, bir kez daha Atamızın huzurundayız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Vatanın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ve gelecek nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize ve milletimize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Dolayısıyla, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, milli iradenin tam temsilinin sağlandığı bir parlamenter sistem ve demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyettir” ifadelerini kullandı. Cumhuriyetin olağanüstü koşullarda hayata geçirildiğinin altını çizen Yücel, günümüz koşullarında da en doğru yönetim biçiminin kuvvetler ayrılığı ve güçlendirilmiş parlamenter sistemden geçtiğini belirterek iktidarı “Dolar olmuş 15 lira, mazot olmuş 22 lira, kıyma olmuş 100 lira, domates olmuş 25 lira, İnsanlar elektrik faturalarını, doğalgaz faturalarını ödeyemez hale gelmiş. Millet açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten kıvranırken, eşe dosta 3’er 4’er maaş bağlayan, yandaş firmaların yüz milyonlarca lira vergi borcunu silen, geçiş garantili otoyol ve köprülerle çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alan bir siyasi iktidar. İşte bu adaletsiz, liyakatsiz ve basiretsiz yönetimin ve düzenin tek sorumlusu tek adam yönetimi.  İşte bu yüzden biz; tek adam yönetimine, her şeyi ben bilirim anlayışına, saray ve saltanat meraklılarının iktidarına karşı Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz.” sözleriyle eleştirdi.

“ARTIK SARAYLILARIN DEĞİL, MİLLETİN DEVRİ”

Yücel, özlenen Türkiye’yi inşa etmek istediklerini vurgulayarak, “Artık halkının derdini dert edinen, “hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, karanlıkta kalmayacak” diyen, milli eğitimden yargı sistemine kadar, 20 yıllık ağır tahribata son verecek olan bir anlayışın zamanıdır. Artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin zamanıdır. İnsanlarımızın markete girmekten korkar olduğu, her zamdan sonra iktidarın sadece nutuk attığı, asgari ücretlinin ve emeklilerin eti, yumurtayı, meyveyi unuttuğu günleri sona erdirme zamanıdır. Artık Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye huzuru, barışı, refahı ve adaleti getirme zamanıdır. Anlayacağınız, artık saraylıların devri değil, Milletin devridir. Millet refahı, kalkınmayı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti çoktan hak etti. Çocuklarımız daha özgür, daha mutlu, daha neşeli olacakları ve gelecek kaygıları olmadan yaşayacakları bir Türkiye’yi çoktan hak etti.  Bu 23 Nisan’da tüm çocuklarımıza ve halkımıza sözümüzdür! Beklenen ve özlenen Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bu yolda ihtiyacımız olan enerjiyi çocuklarımızın ışık saçan gözlerinden ve cumhuriyet sevgisiyle dolu kalplerinden, Milletimizin bize ve güzel yarınlara olan inancından alıyoruz” diye konuştu

SOYER: BİZİM MÜCADELEMİZ SADECE İKTİDAR MÜCADELESİ DEĞİL

Yücel’in ardından kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Türkiye Büyük Millet Meclisi emperyalizme karşı dünyanın en büyük mücadelelerinden birisi olan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kurulmuş kurucu meclis, bu topraklarda yaşayan herkesin eşit yurttaşlık talebi ve ortak yaşam arzusuyla şekillenmiştir. Bu meclisi yaşatmak, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini yaşatmaktır. Bu nedenle sonsuza kadar sahip çıkacağız. Ülkemizde derin bir demokrasi ve yönetim krizi yaşanıyor. Bunun sonucunda cefakar vatandaşlarımız ekonomik kriz ve derin yoksullukla başa çıkmaya çalışıyor. Bu sonuçlarla mücadele etmenin tek yolu Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Bizim mücadelemiz sadece iktidar olma mücadelesi değil, aynı zamanda ülkemizin içine düştüğü durumdan kurtulma mücadelesidir. Bizler çocuklarımız sevgiyle büyürken yüreklerindeki memleket aşkını korumak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız bu memleketten umudunu keserse onların içindeki ışık sönerse memleketin ışığı da söner. Karamsarlığı yerle yeksan etmek bu ülkede umudunu yitiren herkesin derdine derman olmak temel vazifemizdir. Çocuklarımızı bırakacağımız en değerli miras demokratik, özgür ve adil bir ülkedir. Bunun için canla başla çalışacağız” dedi.

VEKİLLERDEN ‘İKTİDAR’ MESAJLARI

Soyer’in ardından CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu ve PM Üyesi Devrim Barış Çelik de sırayla konuşma yaparak, ‘iktidar’ mesajları verdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Atatürk’ün bize emanet ettiği, şanlı bayrağımızın dalgalandığı bu güzel ülkemizde hep birlikte omuz omuza Türkiye’ye demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını, demokratik parlamenter rejimi ve tarafsız bütün yurdumuzu kucaklayan Cumhurbaşkanı’nı mutlaka seçeceğiz. Halk kazanacak, CHP kazanacak.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Siz de biliyorsunuz ki bu vatan kurulduğu dönemlerde bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiydi. Ancak mevcut siyasal iktidar Cumhuriyet’le boğuştu. Maalesef devletimize ve Cumhuriyetimize çok büyük zararlar verdi. Binlerce çocuk çiçek bahçesi gibi bu meydanda 23 Nisan’ı kutladı. Şöyle bir düşündüm, 20 yıldan beri bu çocukların alanalara çıkmasını yasaklayan insanları düşündüm. Size bunların ne zararı var? Bunlar size ne yaptılar? Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ve silah arkadaşarına ve bu topraklarda mücadele etmiş kadim insanlara sonsuz teşekkürler. Siyasi partiniz ne olursa olsun lideriniz Mustafa Kemal Atatürk olsun.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: 102 yıl önce halkın seçtiği, halk adına kurulan parlementoyla başlamıştık. Bugün ne yazık ki o noktada değiliz. Bugün sarayla talimatla yönetilen bir parlamento noktasına geldik. Dileğimiz 2023 seçimlerinden hedefimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçmek olacak.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İzmir milli mücadelenin kahramanı örnek bir şehir. Atatürk'ün en önemli bayramlarından bir tanesidir. Bugünü Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek, her gün her ay yaşayacağız.  Önümüzdeki ilk seçimde iktidarız hedefimize az kaldı heyecanla bugünü bekliyoruz.

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik: 23 Nisan milli bilincin oluştuğu bayramların ilkidir. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram milli bilincin başlangıcı olarak kabul edilen bayramlardan birisidir. Cumhuriyetimizi demorkasiyle taçlandıracak son bir yılı azimle sürdürüyoruz. Bir yılımızı bütün çalışmalarımızı ve emeğimizi bu noktada harcayarak geçireceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.