Dolar 32,3733
%-0.2
Euro 34,8202
%0.23
Altın 2.439,070
%0.02
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Haliliye İlçe Başkanı Alagöz davayı kazandı, mazbatasını aldı

CHP Haliliye İlçe Başkanı Alagöz davayı kazandı, mazbatasını aldı

CHP Haliliye İlçe Başkanı Alagöz, görevden alınmasının tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle partisine karşı açtığı davayı kazandı. Alagöz, mazbatasını alarak ilçe başkanlığı görevine devam edecek.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 20:09

Gazete Duavar'dan Fatma Keber'in haberine göre,

CHP Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı avukat İbrahim Halil Alagöz, ilçe başkanlığı görevini sürdürürken kongre yapmak üzere atanan geçici il yönetim kurulunun kendisini görevden almasının ve kongre yapmamasının parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesi ile açtığı davayı kazandı.

Mahkeme, Alagöz’e hak vererek kongre yapmak üzere ilçe yönetimine kayyım atadı. Mahkemenin atadığı kayyım heyeti, 7 Ocak 2023’te olağanüstü kongre ile seçime gitti. Alagöz, yapılan seçimde delegelerin çoğunluğunun oyu ile tekrar ilçe başkanlığına seçildi ve 13 Ocak’ta mazbatasını alarak yeniden görevinin başına geçti.

‘CHP OLARAK SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLDUK’

Verdiği hukuk mücadelesi sonucu göreve dönen Algöz “Haliliye İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatamızı aldık. Seçimler demokrasinin olmasa olmazıdır” dedi. CHP olarak bu konuda bütün siyasi partilere örnek olduklarını kaydeden Alagöz, “Seçim kurullarından alınan mazbata, bir siyasetçinin ehliyetidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu mazbatayı almayan siyasetçi olmuş olmuyor. Biz de mazbatamızı aldık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.