Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Demokrat Kadınlarla buluştu!... Yücel'den kadın cinayetleri çıkışı!

CHP, Demokrat Kadınlarla buluştu!... Yücel'den kadın cinayetleri çıkışı!

Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği, düzenlediği toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ı üyeleri ile buluşturdu. Buca, Şirinyer düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da katıldı.

  • Ege Postası
  • 11.01.2022 - 10:28

Etkinliğin ev sahibi olan Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği Başkanı Fatma Uğuz yaptığı konuşma da davetlerini kabul ederek toplantıya katılan il başkanı Yücel ve milletvekili Kılıç’a teşekkür ederek, katılımların tüm kadınları çok mutlu ettiğini ifade etti. Fatma Uğuz konuşmasında “ Dünya üzerinde, kadının farkını anlayan ve kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e huzurlarınızda sonsuz şükranlarımız sunuyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilk hedefimiz kadınların ve çocuklarımızın koşulsuz bir şekilde yanlarında olmaktı. Pandemiyle birlikte artan ekonomik krizin etkisiyle aile içi huzurumuzun kalmadığı günlerden geçiyoruz. Bu zor günleri biz kadınların birlik ve dayanışma içinde atlatacağına inanıyorum.  Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YÜCEL: BU SİYASET ANLAYIŞIYLA KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ

Etkinlikte konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de böylesi bir etkinlikte demokrat ve Atatürkçü kadınlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi;

Bu tür etkinliklerde Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi olmayan veya partimizle siyasi bir bağı olmayan kadınlarla bir araya gelmeyi çok önemsiyorum. Belki içinizden neden diye soracaksınız. Çünkü kendimizi her kesime, özellikle de tüm kadınlarımıza anlatmak bizim için çok önemli. Ülkenin durumu malum ekonomik kriz hepimizin cebini yakıyor. Herkes bunu cebinde, mutfağında, tenceresinde hissediyor ve her geçen gün daha da kötüye doğru gidiyoruz. Ülkemizin birçok sorunu var. Kadın cinayetleri bunların en önemlilerinden biri, kadın işsizliği bunlardan biri,  ekonomik kriz bunlardan biri ama bu sorunların hiç birini birbirinden bağımsız düşünemezsiniz. Kadının hayatın her alanında yer alması için kadınlarımızın ekonomik olarak, sosyal olarak özgürleşmesi gerekiyor. Buraya gelirken bir kez daha baktım, 2021 yılı içinde erkekler tarafından katledilen kadın sayısı 367.  Bunca cinayetin bunca şiddetin yaşanması bir tesadüf değil. Kadını ikinci sınıf vatandaş, ikinci sınıf insan olarak gören o siyaset anlayışı değişmedikçe, ne yazık ki kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi mümkün değil. Kısa süre önce gündemde oldukça konuşulan İstanbul sözleşmesi yaklaşık 20 yıl önce Türkiye’nin ev sahipliğinde birçok ülke tarafından imzalanmıştı. Sonra ne oldu, en tepedeki şahsın aklına bir şey geldi ya da birilerinin baskılarına dayanamadığı için, bir gece yarası yayınladığı kararnameyle İstanbul sözleşmesinden çıkıldı. İstanbul sözleşmesi kadın cinayetleri ve kadına yönelen tüm şiddet olaylarında devletin kurumlarına sorumluluk yükleyen, tüm kurumların kadını korumak için önlem almasını öngören bir sözleşme. Kadını koruyan, şiddeti önleyen bu sözleşmeden neden rahatsız olurlar? Bu zihniyeti anlamak mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlar için ikinci sınıf vatandaş muamelesini reddeden, eşit yurttaşlığı, eşit vatandaşlığı koruyan ve uygulayan bir sistem kuracağız. CHP olarak kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması ve tüm ev kadınlarının güvence altına alınması için, çok önem verdiğimiz bir çalışmamız var. Çalışmanın adı “Aile Destekleri Sigortası”. Aile Destekleri Sigortası, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacaktır.  Böylece, başta kadın ve çocuklar olmak üzere, aile hiçbir yardıma gerek kalmadan sürekli bir gelir sahibi olacak. İktidar olur olmaz bu sigortayı hayata geçireceğiz. Kadına anne olması, eş olması sebebiyle yüklenen sorumluluklar var. Kadın bir işte çalışsın çalışmasın ev kadınlığı gibi ağır bir işi yerine getiriyor. Ben öncelikle bu sorumluluktan kaçmayan, mücadeleden yılmayan, aileyi kuran ve ayakta tutan temel direk olan kadınlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.  Elbette ki, milli mücadele döneminde yurdumuzun kurtarılması ve cumhuriyetin kurulmasında yine o fedakar ve mücadeleci yanlarını ortaya koydukları için kadınlarımıza ayrıca teşekkür ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

SEVDA ERDAN KILIÇ: AİLE DESTEKLERİ SİGORTASINI DEVREYE SOKACAĞIZ

CHP İl Başkanı Yücel’in ardından söz alan, TBMM Başkanlık Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Devletin tüm kadınları, çalışsın veya çalışmasın güvence altına almak zorunda olduğunu, ancak günümüz iktidarının bu güvenceyi Türk kadınına çok gördüğünü ifade ederek. CHP’nin Aile Destekleri Sigortasını anlattı. Kılıç “Aile destekleri sigortası ile bu coğrafyadaki yoksulluğa çare bulacağız. Eğer Asgari ücretin altında bir evde gelir varsa o evde yaşayan kadına bir maaş bağlanacak. O ailenin sosyolojik durumuna göre bu tutarlar belirlenecek. O ailenin çocuğu var mı, hastası var mı, yaşlılara bakıyor mu, nasıl bir evde yaşıyor, nasıl geçinebilir? O aileye özgü bir aile destekleri sigortası kapsamında yardım yapılacak. Aynı zamanda alıyorlarsa aldıkları engelli yardımı, yaşlı bakım parası kesilmeyecek. Aile destekleri sigortası tamamen kadının kendini özgür hissetmesi için, kendi yaşamını idare ettirebilmesi için planlanmış bir proje. Bugüne kadar bu kanun çıkmadı çünkü 19 yıldır kadını yok sayan, kadınları ötekileştiren, kadının doğuracağı çocuğa karışan, kadının süreceği ruja karışan, kadının etek boyuna karışan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. O yüzden bunların hepsinin olabilmesi için bu karanlık zihniyetten kurtulmamız gerekiyor. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gerçekleştireceğiz. İlk bir ay içerisinde Aile Destekleri Sigortasını devreye sokacağız” dedi.

ERHAN KILIÇ: KREŞLERİMİZ SAYESİNDE ÇALIŞAN KADINLAR ÖZGÜRCE İŞE GİDİYOR

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ da kadınlara tam zamanlı kreş müjdesi verdiği konuşmasında şunları söyledi;
Bundan sonra artık kadına şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı bir gelecek bekliyoruz. Bunun için çalışma yapıyoruz. Belediye olarak da bu görevi kendimize şiar edindik. Biz, Buca’da yaşayan kadınlarımız için belediyecilik yapıyoruz. Bahsettiğimizin en büyük göstergelerinden birisi şudur; belediyede istihdam ettiğimiz personelimizden çoğunu kadın personel oluşturuyor. 29 etkin müdürlüğümüzün 19’unun müdürü kadınlarımız.  Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tüm çalışmalarımızı dezavantajlı kesimler üzerine yoğunlaştırdık. Hemen hemen her mahalleye pırlanta merkezlerinin yanında tam gün çalışan kreşler açıyoruz. Sırasıyla 2022 yılında bunları göreceksiniz. Çocuklarınızı artık o kreşlere bırakıp özgürce işinize gideceksiniz. Evinizin ekmeğinizi kazanacaksınız. Bağımsız bireyler olacaksınız.

HACER TAŞ: KADIN DAYANIŞMASINDA HEP YANINIZDA OLACAĞIZ

Son olarak söz alan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’de, her geçen gün yeni bir kadın cinayetiyle, hayattan koparılan kadınların haberlerine uyandıklarını belirterek “Ben biliyorum ki, kadınlar bir araya geldiğinde ve dayanışmayı sağladığında, kadınlarımız kendilerine ve kendi geleceklerine oy verdiğinde tüm bu şiddetin ve cinayetlerin önünü alabilir. Kadınlarımız bizim umudumuz, kadınlarımız bizim yarınlarımız. CHP olarak kadınlarımıza, onların hayatlarına ve ülkenin geleceğine sahip çıkmaya ve kadın dayanışmasında hep yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.