Dolar 32,7719
%0.01
Euro 35,0878
%-0.01
Altın 2.449,830
%-0.33
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Balçova'da kongre bilmecesi noktalandı

CHP Balçova'da kongre bilmecesi noktalandı

İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ın tedbirli olarak disipline sevk edildiği CHP Balçova’da kongre bilmecesi sona erdi. İlçe yönetimi kongrenin 6 Aralık’ta yapılmasını talep etmiş, il yönetimi 22 Kasım’da kongre yapılması yönünde karar almıştı. İlçe Seçim Kurulu, il yönetimi ve ilçe yönetimine pazar günü kongrenin yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Gerekçe, ilçe yönetiminin 7 Kasım’dan önce ilçe seçim kuruluna herhangi bir başvuru yapmaması.Tüzük gereği ilanın 15 gün önceden yapılması gerek. Kongre 6 Aralık'ta yapılacak, Eryılmaz'ın adaylığı Disiplin Kurulu'nun vereceği karara bağlı. CHP Balçova'da pazar günü kongre yapılacak mı'

  • Ege Postası
  • 20.11.2015 - 11:45
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de ilçe kongreleri bu hafta sonu start alacak.

Partide Balçova sancısı yaşanıyor. İl yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilen Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz'ın adaylığı tedbirli olarak disipline sevk edildiği için tehlikeye girmişti.


"CHP İzmir'de flaş gelişme: Balçova'da kongre sancısı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Tedbiri kaldırma yetkisi olan İl Disiplin Kurulu 26 Kasım'da toplanacağı için gözler kongre tarihine çevrilmişti. İlçe yönetiminin kongreyi 6 Aralık'a alma talebi il yönetiminden veto yemiş, il yönetimi kongrenin 22 Kasım'da (Pazar) yapılması yönünde karar almıştı.

Daha önce  ilçe yönetiminin başvurusundan yola çıkan il yönetiminin, 22 Kasım’da kongrenin yapılması yönündeki kararına rağmen, kongre pazar günü gerçekleşemeyecek.

Siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğü gereği ilçe kongresinin 15 gün öncesinden ilan edilmesi gerekiyor. İlçe yönetiminin 7 Kasım’dan önce ilçe seçim kuruluna herhangi bir başvuru yapmaması ve delege listelerinin hem ilçe binasında hem de seçim kurulunda askıya çıkmaması nedeniyle ilçe seçim kurulu kongrenin pazar günü yapılamayacağını netleştirdi. 

Seçim kurulu hem il başkanlığına hem de ilçe yönetimine durumu bildirdi. 

Kongrenin 6 Aralık'ta yapılması ağırlık kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.