Dolar 32,7802
%0.04
Euro 35,0320
%-0.17
Altın 2.449,070
%-0.36
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar'da kongre hareketliliği: İşte ismi geçenler

CHP Karabağlar'da kongre hareketliliği: İşte ismi geçenler

CHP'de ilçe kongreleri bu hafta sonu start alıyor. İzmir'in en büyük ilçesi durumundaki Karabağlar'da ilçe başkanlığı için yapılar kolları sıvadı. 5 Aralık'taki kongre öncesi adaylık için bomba isimler gündemde... CHP Karabağlar'da kongre hareketliliği

  • Ege Postası
  • 20.11.2015 - 10:05
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'de kongre takvimi bu hafta sonu start alıyor.

1 Kasım genel seçimlerinde istediği sonuçla çıkamayan CHP'de, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir'de ilçe kongreleri çetin geçecek.

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından bir çok yapı desteklediği adayı ilçe başkanı yapmak için kolları sıvadı.

CHP'de ilçe kongresinin merakla beklendiği ilçelerin başında Karabağlar geliyor. İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'da 5 Aralık'ta yapılacak olan kongre öncesi aday hareketliliği başladı.

Delege seçimlerine müdahil olamayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhtittin Selvitopu'nun ilçe kongresi topuna da girmeyeceği, süreci kendisine yakın meclis üyelerinin de yer aldığı ekibinin yürüttüğü öğrenildi. Selvitopu'nun yıldızının hiç barışmadığı mevcut ilçe başkanı Orhan Polat'ı istemediği, uzlaşmacı, örgütle uyumlu bir ismin ilçe başkanı olmasını istediği ifade ediliyor.

İlçenin etkin isimlerinden meclis üyesi Vahap Batıhan'ın Belediye Başkanı Selvitopu ve ekibiyle birlikte hareket etmesinin ağırlık kazandığı konuşuluyor. Batıhan'ın belediyenin istediği ismi destekleyeceği konuşuluyor.

POLAT'A TEPKİ VAR
İlçede bir çok yapının olmazı mevcut ilçe başkanı Orhan Polat...2012'de ilçe başkanı seçilen Polat Manduz'ın adaylık istifası sonrası yönetim içinde sancılı bir seçimle koltuğa oturan Orhan Polat'a bir çok yapı sıcak bakmıyor. Babası Tuncer Polat'ın meclis üyesi olması, belediye ile olan uyumsuzluğu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin'e olan yakınlığı nedeniyle Polat'ı bir çok yapı veto ediyor. Polat'ın ilçe başkanı olmasında en büyük destekçisi olan ilçe eski başkanı Manduz'un mahallesinde seçimi kaybetmesi de ekipte moral bozdu. Polat'ın mahalle delege seçimlerinde belli bir blok oy yakaladığı, yeniden adaylık için çalışmalara başladığı belirtildi.

YILDIZ'IN ARTILARI ÇOK
İlçede uzlaşı adayı olarak öne çıkan isim ise Eczacı Ali İhsan Yıldız...Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Yıldız, mütevazi kişiliği ve çalışkanlığı ile bir çok yapı tarafından 'olur' alıyor. Belediyeye yakın isimlerin,  meclis üyesi İrfan Can'ı destekleyeceği konuşulurken son günlerde ibrenin Yıldız'a döndüğü öğrenildi. Uzlaşmacı tavrı ile örgüt-belediye uyumunun Yıldız'la yakalanacağını, belediye ekibinden dillendirenler fazla. Yıldız'ın hem varoşlardan hem de dikey yapılanmanın olduğu mahallelerden destek görebileceği belirtilirken,  ilçenin aktif siyasetçilerinden Erkan Büyükkaya'nın da Yıldız'a, destek verebileceği konuşuluyor. 2012'deki ilçe kongre sürecinde Yıldız adaylıktan çekilmiş ve Büyükkaya'yı desteklemişti. Yakın çevresine 'aday değilim' diyen Büyükkaya'nın bu kez Yıldız'a destek vereceği iddia ediliyor. Yıldız'ın mahallesinde ilçenin güçlü isimlerinden Polat Manduz'un listesine karşı zafer kazanması da şansını arttıran bir başka faktör.

AĞABEY FORMÜLÜ AKINCI
Karabağlar'la ilgili kulislere düşen bomba iddia ise, Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı'nın ilçe başkan adayı olacağı...İlçede Akıncı'ya 'aday ol' baskısı yapıldığı öğrenildi. 2012'den bu yana il yönetiminde görev yapan Akıncı'nın İl Başkanı Bedri Serter, İl Sekreteri Osman Peri ve İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir'e de danışarak son kararını vereceği öğrenildi. Yapıların ve delegelerin ciddi bir bölümü Akıncı'nın Karabağlar'da 'ağabey' pozisyonunda faydalı bir ilçe başkanlığı yapacağı görüşünde...Akıncı'nın ise ismi üzerinde ortak bir karar alınması halinde topa gireceği ifade ediliyor.

ERDİL'E ADAY OL BASKISI
'Aday ol' baskısı gören isimlerden biri de Suat Erdil...Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan ilçenin tanınmış simalarından Erdil ismi de sıkça dillendiriliyor. Mahallesinden delege seçilen Erdil, 'aday ol' çağrılarını değerlendirmeye aldığını yakın çevresiyle paylaştı. Erdil'in uzlaşı noktasında isminin ağırlık kazanması halinde adaylıktan kaçmayacağı belirtildi.


KOCAOĞLU 'ADAYIM' DİYOR
Kulislerdeki bir başka bomba isim ise Konak'ta etkin siyaset yapan Yalı Grubu'ndan Mustafa Kocaoğlu....Karabağlar'da delege seçilen ve yakın çevresine 'adayım' diyen Kocaoğlu'nun ilçedeki etkin yapılardan Menga'ların desteğini aldığı belirtiliyor.

Karabağlarda adaylık için İrfan Can, Kadir Sinan gibi isimlerde konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.