Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’de Ocak ayı da kavgalı bitti

Büyükşehir’de Ocak ayı da kavgalı bitti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumuna meclis sonunda yaşanan ‘bayrak’ ve ‘saygı’ kavgası damgasını vurdu. Yaklaşık 3,5 saat süren mecliste gündem dışı konuşmalarda meclis üyeleri arasında genel siyaset üzerinden ‘bayrak’ ve ‘saygı’ kavgası yaşanırken, uyarılara rağmen kavganın kesilmemesinin ardından Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, oturumu kapattı.

  • Ege Postası
  • 13.01.2023 - 21:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumuna meclis sonunda yaşanan ‘bayrak’ ve ‘saygı’ kavgası damgasını vurdu.

Gündem dışı konuşmalarda AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’ın konuşası esnasında mecliste tansiyon yükseldi.

Aydın’ın konuşması esnasında genel siyasete girmesi Hızal tarafından tepkiyle karşılanırken salonda yüksek sesle karşılıklı atışmalar başladı. 

Oturumda meclis üyeleri arasında yine ‘saygı’ polemiği yaşandı.

HIZAL: İZBB’Yİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜYORSUNUZ

Gündemdışı  konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, merkezde 4 ilçenin çöpünün Bergama’ya taşınması noktasında eleştirilerde bulundu ve “İzBB’de gariplikler söz konusu. İlk faaliyet raporu konuşmasını yaptığımızda Sayın Tunç Soyer, ‘Garabet bir durum var’ demişti. Ben de şimdi bir garabetten bahsedeceğim. Hatırlarsanız bir çöp tartışmamız vardı. Ödemiş’te yaptığınız çöp tesisinin çalışmadığını söylemiştik. Siz karşı çıkmıştınız ve biz de ertesi gün Tire’ye giderek tesisin çalışmadığını videoya çekmiştik. Ödemiş ve Tire bağlı olduğu için oraya gitmiştik. Duyduk ki şu anda orada çöp taşınmasına ilişkin bazı sorunlar var. Daha sonra Harmandalı’na gidip ‘burada tehlike var’ demiştik. Asfaltın altından asit çıkıyor dedik. Tesisin kapasitesi doldu dedik. Tedbir alın dedik. Harmandalıyla ilgili bilimsel raporlar var ama siz de ‘O videoları kim bilir nerelerde çektiniz’ dediniz. Şimdi de ben dalga geçeceğim. Harmandalı Katı Atık Tesisi’nin kapasitesini dolmaya başlaması nedeniyle Bergama Entegre Katı Atık Tesisi’ne Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin katı atıklarının getirilmesi planlanmaktadır. Bu yazıyı Büyükşehir Bergama Belediyesi’ne yazmış. Harmandalı patladı patlayacak. 3 yıl boyunca çözüm aramadınız. İzBB’yi gülünç duruma düşürüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI BİR İL BAŞKANI BULMUŞSUNUZ”

Hızal ayrıca CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında kooperatif ve kentsel dönüşüm konusundaki ifadelerine tepki gösterdi ve şunları söyledi; “Başka bir hususa gelelim. Yaklaşık 2,5 yıldır burada defalarca adete yalvardık. İZBETON ile kooperatifler arasında yapılmış bir protokolü bize verin dedik. Ben 3. Yılında ulaştım. Ama İzBB şirketini yaptığı bir protokolü bir meclis üyesine belediye başkanının talimatına rağmen bir genel müdürün şımarıklığı yüzünden veremedi. Kooperatif ve kentsel dönüşüm uzmanı bir il başkanı bulmuşsunuz. Kendisi yaptığı bir açıklamada ‘İhale yaptık kimse girmedi’ demiş kentsel dönüşüm için. Büyükşehir de vatandaşın yükünü sırtlamak istemiş ama para kaynağına ulaşamamış Her yıl milyarlarca lira bütçesi olan Büyükşehir para kaynağına ve krediye ulaşamamış. Ama 100 km çöp taşıyor. Özkaynak kullanmamamız gerekiyor. O zaman vatandaştan para toplayacaksınız. Bunları da kentsel dönüşüm uzman vatandaş söyledi. Ben her zaman İzmirlilerin ve Büyükşehir meclisinin menfaatini düşündüm. Ama cevabını aradığımız soruya ilgili müdür cevap vermeyecek ama birileri dalga geçercesine ‘çok merak ediyorsa gitsin şu kooperatife üye olsun’ diyecek. Bu 150 yıllık büyükşehir meclisine hakarettir. Biz bunları daha çok konuşacağız. Bunlar Büyükşehir meclisine yapılmış haksızlıktır. Ben meclisimizi bu pozisyona düşürenleri kınıyorum.”

AYDIN: BİZE VAHDETTİN GÜZELLEMESİ YAPTINIZ

Yapılan konuşmaların ardından Hızal’ın ifadelerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Aydın, “CHP hukuk devlerinin yargının içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen yine hukuk ve yargıya inanmak istenmektedir. Eğer yaptığımız işlerde hukuka aykırılık varsa buna uymak zorundayızdır.  Ben bu mecliste hukukçu olarak yaptığımız işlerde hukuka uygunluk konusunda birçok açıklama yaptık ve sadece 1 tanesi iptal edildi.  Siyasi tartışmaları burada yaparız ancak bunun bir ayarı ve ölçüsü olması gerekir. Kimse genel müdürümüze şımarıklık yapıyor diyemez. Kimse büyükşehir belediye başkanımıza yalan söylüyor diyemez. Sayın Şahin ya metinlerinizi hep aynı kişiye yazdırın ya da metinlerinizi yazan önceki metinlerinizi okusun. Bugün Mustafa kemal Atatürk diyen siz, bu mecliste Vahdettin övgüsü yaptınız. Bize vahdettin güzellemesi yaptınız. O vahdettin değil mi Mustafa Kemal Atatürk’ün boynuna idam fermanını asam, İngiliz zırhlısına binip kaçan. O zaman burada bize milliyetçilik… Burada hiç kimse İzBB Başkanına, CHP Genel Başkanına, CHP İzmir İl Başkanı ile bu tonla konuşamaz. Burada sayın il başkanını alaya almak, kafa yapmak kimsenin haddi değildir. Burada uyarmak sizin haddiniz değildir. İttifakımız  ile ilgili bir şey söylemek haddiniz değildir. Burada sabaha kadar bağırsınlar cevabını alırlar. Cumhurbaşkanını Suudi Arabistan ziyaretinde yanında Türk bayrağının olmamasına laf söylemeyenler Genel Başkanımıza laf söyleyemezler” ifadelerin kullandı.

Aydın'ın sözlerinin arasına giren  Hızal, “Bugün CHP Atatürk’ün kurmuş olduğu parti olmaktan çıkmıştır ve terör örgütlerini destekleyen bir parti haline gelmiştir” dedi.

ÖZUSLU’DAN MECLİS ÜYELERİNE UYARI

Tüm tartışmaların ardından meclis üyelerine uyarıda bulunan Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Ben bu meclisi tamamlamaya çalışıyorum ama bu şekilde bu zorlaşıyor. Sizi makuliyete davet ediyorum. Bu gerginlik her cümlenize yansıyor. Hangi arkadaşımız burada olursa bu meclisi doğru bir şekilde yönetip bitirme görevi var. Ama giderek bu imkanımızı kaybetmek üzereyiz. Dolayısıyla her hatip istediği sözü söyledi. Burada sınırları zorlamanın… Eleştiri sınırlarını dışına çıkarak belli bir noktaya gelindi. O nedenle sakinleşmeye davet ediyorum” diye konuştu

Özuslu’nun uyarısının ardından Aydın konuşmasına devam ederken CHP’li meclis üyesi Ozan Parlar’ın Hızal’a hitaben “Dinlemesini bil biraz, saygısız olma” diyerek bağırdıması üzerine mecliste ipler yine gerildi. 
Parlar’a yanıt veren Hızal “Sen saygısızsın” ifadeleriyle bağırarak yanıt verdi ve karşılıklı atışmalar devam etti.

Özuslu’nun eleştirilerine rağmen CHP’li meclis üyeleri ve AK Partili meclis üyeleri arasında “saygısız” polemiğinin kavga boyutunda devam etmesi üzerine Özuslu oturumu kapattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.