Dolar 32,2743
%0.04
Euro 34,9722
%-0.03
Altın 2.453,220
%0.28
Bist-100 10.150,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Kiraz Belediye Meclisinin ‘Özkarakaş’ kararına veto

Büyükşehir'den Kiraz Belediye Meclisinin ‘Özkarakaş’ kararına veto

Kiraz Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın ‘evet’ oylarıyla kabul edilen Akdeniz Caddesi’ne siyasetçilerinden DSP’nin belediye başkanı adayı olan Salim Özkarakaş’ın adının verilmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2021 - 15:42

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında Kiraz’ın tanınmış siyasetçilerinden DSP’nin belediye başkanı adayı olan Salim Özkarakaş, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Özkarakaş’ın ölümünden birkaç ay sonra Kiraz Belediye Meclisi gündeminde gelen bir önerge ile ilçe sınırları içerisinde yer alan Akdeniz Caddesi’ne Salim Özkarakaş’ın adının verilmesi meclis üyelerinin oylarına sunulmuştu. Önerge, belediye meclisinde oy birliği ile kabul edilmişti.

İlçe meclisinde kabul edilen önergeye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yazışmalar başlatılmıştı. Ancak bugün büyükşehirden konuyla ilgili ‘ret’ yanıtı geldiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtı değerlendiren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, oy birliği ile alınan kararın büyükşehirden olumsuz yanıt almasının üzüntüyle karşılandığını belirtti ve “Daha önce Kiraz Belediye Meclisinde gündeme aldığımız Akdeniz Caddesi’nin ismini Rahmetli çok sevdiğimiz abimiz Salim Özkarakaş Caddesi olarak değişmesi için Cumhur ittifaki ve Millet ittifakı olarak oy birliği ile karar almış ve onaylanması için Büyükşehir Belediyemize gerekli yazışmaları iletmistik.Malesef bugün  ret kararı gelmiş olup bizleri ve Kirazlı sevdiklerini bir kez daha üzüntüye sebebiyet olmuştur. Bizler ismini yaşatmak için onayı Kiraz Belediye Meclisinin vereceği farklı bir düşünceye imza atacağız. Tekrardan mekanı cennet olsun Allah sevdiklerini ve yakınlarına sabırlar versin” dedi.

CHP’DEN İSTİFA EDİP DSP’DEN ADAY OLMUŞTU

Özkarakaş, CHP'nin Kiraz'dan yerel seçim için tek aday adayıydı. Ancak CHP- İYİ Parti ittifakı sonrası ilçede İYİ Parti'li Mehmet Emin Avşar'ın belediye başkanlığına aday gösterilmesinin ardından partiden istifa edip DSP'den aday olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.