Dolar 32,3576
%-0.38
Euro 34,6548
%-0.43
Altın 2.386,620
%-1.49
Bist-100 10.178,00
%1.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesinden Erdoğan'a 3 başlıkta yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Erdoğan'a 3 başlıkta yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Büyükşehir Bekediyesi'nin borçlanması, İzmir suyu ve belediyenin altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarına 3 ana başlıkta yanıt verdi. Açıklamada, Gördes Barajı'ndan taahhüt edilenin çok altında miktarda su geldiği ifadelerine yer verilirken, borçlanma konusunda bütçe üzerinden rakamlarla yanıt verildi. Son olarak açıklamada altyapı yatırımları konusunda, dirençli bir kent vurgusu yapılırken, "İzmir kenti altyapı yatırımlarında yeteri kadar hükümet desteği almamaktadır." denildi. Örnek olarak da Halkapınar-Otogar metro projesi gösterildi.

  • Ege Postası
  • 11.02.2021 - 17:30

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni borç, kredi kullanımı ve altyapı yatırımları üzerinden eleştirmiş ve "İzmir'e suyu biz getirdik" demişti.

Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin 2.5 katı borcu olduğunu belirterek, düşük faizli kredi konusunda gönderme yapmış ve büyükşehir belediyesinin boçlanma yetkisinin olmadığını belirtmişti.

Gündem Erdoğan'ın açıklamalarıyla alevlenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak Erdoğan'ın ifadelerine üç başlıkta açıklık getirdi.

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILAN AÇILAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ: 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 10 Şubat 2021 tarihli grup toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin muhatabı olduğu üç ayrı konuda değerlendirmelerde bulunmuştur. Bu üç konu başlığından biri İzmir’in içme suyu sorununun kendisinin DSİ’ye verdiği talimatla çözüldüğü, bir diğeri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin iki buçuk katı borçlu olduğu için borçlanma hakkının bulunmadığı, üçüncü konu başlığı ise kent altyapısına hiçbir yatırım yapılmadığı yönünde ifadeler içermektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm kamuoyunu aydınlatma sorumluluğu çerçevesinde bu üç önemli konuya ilişkin resmi veriler ışığındaki değerlendirmeleri aşağıdadır.

Sayın Cumhurbaşkanının da takdirini hak ettiğimiz düşüncesiyle kendisinin bahsettiği konulardaki gerçek durumu tüm açıklığıyla kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.