Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da ipekböcekçiliği üretimi başladı

Bergama'da ipekböcekçiliği üretimi başladı

Kırsalda kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında geçen yıl başlatmış olduğu ipekböceği yetiştirme projesini bu yılda sürdüren Bergama Belediyesi merkezde ve kırsaldaki mahallelerde ipekböceklerini üreticilerle buluşturdu. 

  • Ege Postası
  • 12.05.2016 - 13:33

İZMİR - Büyük yatırımlar gerektirmeden, 35-40 günlük uğraşlar sonucunda iyi bir gelir getirisi olan ve dut ağacının yetiştiği her yerde yapılabilen ipekböcekçiliği yetiştiriciliği için, bu yıl Bergama merkez ve Zeytindağ mahallesinden projeye başvuru yapanlara ipekböcekleri dağıtıldı. 

Koza Birlik’ten uzman ekipler, üreticilere böceğin beslemesi konusunda uygulamalı olarak anlatımda bulunarak ilk günden son evreye kadar karşılaşacakları durumlar ve yetiştirmedeki püf noktalar konusunda da üreticileri bilgilendirdi. 

Üreticilerin bilgilendirildiği dağıtım törenine Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in eşi Meltem Gönenç’te katıldı. 

İpekböceği yetiştiricileri yetişme dönemi içinde Koza Birlik ekiplerinden destek alabilecek ve Koza Birlik ekipleri yetiştiricileri ziyaret ederek üretimi yerinde inceleyecek. 

İpekböceği yetiştiriciliğinde geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak Armağanlar ve Karahıdırlı mahalleri seçilmiş ve bu mahallelerde başarılı bir üretim gerçekleştirilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.