Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye meclisinde görüşülmüştü: Menemen’deki o tahsise Cumhurbaşkanlığı’ndan jet onay

Belediye meclisinde görüşülmüştü: Menemen’deki o tahsise Cumhurbaşkanlığı’ndan jet onay

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve Seyrek Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın İzmir Bakırçay Ünivertsitesi’ne tahsisine Cumhurbaşkanlığından jet onay geldi. Yapılan duyuruyla tahsisin cumhurbaşkanlığınca re’sen onaylandığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2022 - 13:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Menemen Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında, Seyrek Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın İzmir Bakırçay Ünivertsitesi’ne tahsisi gündeme gelmişti. 

840 ada 2 parselde bulunan ve üzerinde 4 bölümden oluşan taşınmazın batı B, güney D ve kuzey A olmak üzere toplamda 3 bölümü 1 Ekim 2019 yılında, üniversitenin Yabancı Diller Yüksek Okulu'na eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere 25 yıllığına tahsis edilmişti. Kalan 1 bölüm ise yine eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere belediye mülkiyetinde bırakılmıştı.

Öte yandan; 21 Aralık 2021 tarihinde Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gelen talep doğrultusunda kalan bölümün de üniversiteye tahsis edilmesi oturumda gündeme getirildi.

Önergede, eğitim öğretim yılının başlamış olması ve geçtiğimiz aylarde hem İzmir’de hem de birçok kentte binlerce üniversite öğrencisinin mağduriyet yaşamasına neden olan öğrencilerin barınma sorunu da gerekçe gösterilerek doğu C bölümündeki taşınmazın misafirhane olarak kullanılması için üniversiteye 23 yıllık tahsisi talep edilmişti.

Oturumda, Millet İttifakı görüşülmek üzere önergenin İmar ve Hukuk Komisyonlarında görüşülmesi gerektiğini belirtirken Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Rektör Hoca’nın bu konuyla ilgili özel bir ricası var Ödenekleri hazırlatmış. Daha önce hem kültür merkezimizin hem de dört blokluk alanların üçünü vermiştik. Buraya da ihtiyaç duyuyorlar. Tam da üç alanın ortasında kalan bir alan. Rektör hocanın özel talebi olduğu için hemen oylanmasını isteyeceğim” demiş ve önerge doğrudan oylanarak oy çokluğuyla Kabul edilmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN JET ONAY

Öte yandan; belediye meclisinde alınan tahsis kararına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. 

Tahsisi kararı, bugün Cumhurbaşkanlığınca re’sen onaylandı ve taşınmaz, resmi olarak İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne tahsis edildi. 

İlgili kararda şu ifadelere yer verildi; 
“İzmir İli, Menemen İlçesi, Seyrek Mahallesi, 273 ada, 4-5-6-7 parsellerde kurulacak olan Bakırçay Üniversitesine ilişkin İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı teklifi; 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 1 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 102. maddesi çerçevesinde re’sen  onaylandığı, bildirilmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.