Dolar 32,2026
%-0.22
Euro 35,0344
%-0.14
Altın 2.496,240
%1.22
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ünsal ilk meclis toplantısında konuştu: 'Fark yaratacağız'

Başkan Ünsal ilk meclis toplantısında konuştu: 'Fark yaratacağız'

Karşıyaka Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Ünsal yaptığı açıklamada, "Karşıyaka'yı Avrupa'nın gelişmiş kentlerinden biri haline getireceğiz ve fark yaratacağız. Yapacağımız güzel işlerde kararlarımızın oy birliğiyle geçeceğine eminim." dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2024 - 17:17
  • Güncelleme: 09.04.2024 - 01:24

GÖNÜL MORSÜNBÜL/EGEPOSTASI-Karşıyaka Belediyesi 2024 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Meclis Toplantı Salonu'nda, Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleşti.

Başkan Ünsal'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

ÇOK CENTİLMENCE BİR SEÇİM SÜRECİNİ GEÇİRDİK

“Bugün bu salonda şahsi kimliklerimizin ötesinde 341 bin vatandaşımızın temsilcisi olarak bulunuyoruz. Bu güzel şehre 5 yıl boyunca hizmet etmenin onurunu hep birlikte yaşayacağız. Çok centilmence bir seçim sürecini geçirdik. Tüm aday arkadaşlarıma şahsım ve meclis grubum adına teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren aldığımız oy oranına bakmaksızın Karşıyaka'nın tamamına hizmet edeceğiz. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden ve Karşıyaka'ya en güzel hizmetleri yapacağım emin olabilirsiniz.

KATILIMCI VE ŞEFFAF OLACAĞIZ

Yarınlara daha çağdaş, daha daha güzel ve daha yaşanabilir bir Karşıyaka bırakmak için vatandaşlarımızın oylarıyla emanet aldığımız bu görevi yerine getirirken katılımcı ve şeffaf olacağız. Halkın yararına projeler üreteceğiz. Attığımız her imzada bir kişinin değil, toplumun genelinin yararını gözeteceğiz.

AVRUPANIN GELİŞMİŞ KENTLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Kamu kaynaklarını onurumuz bilecek, bir kuruşunu bile israf etmeyeceğiz. Karşıyaka'yı Avrupa'nın gelişmiş kentlerinden biri haline getireceğiz ve fark yaratacağız. Yapacağımız güzel işlerde kararlarımızın oy birliğiyle geçeceğine eminim.

TÜRKİYE'YE ÇOK CİDDİ MESAJLAR VERECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Meclisi olarak yerel yöneticilikte Türkiye'ye çok ciddi mesajlar vereceğimize inanıyorum. Geçmiş dönemlerde Karşıyaka'mıza emeği geçen tüm başkanlarımıza teşekkür ediyor, minnetle anıyor, onların bayrağı daha yükseğe çıkartacağımıza söz veriyorum. Atatürk'ün kenti Karşıyaka'mızın tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve birikimlerine sahip çıkacağız. Demokrasiyi, şeffaflığı, dürüstlüğü kendimize en büyük ilke edineceğiz.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Tüm bunları yaparken de gücümüzü Ata'mızdan ve bize emanet bıraktığı annesi Zübeyde Hanım'ın manevi mirasından alacağız. Sorumluluğumuz büyük. Hepimizin sırtında on binlerce vatandaşımızın oyu ve yükümlülüğü var. Allah hiçbirimizi utandırmasın diyorum. Tekrar hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada hepinizin bayramı kutlu olsun. Tüm ailenizle birlikte size iyi bir bayram diliyorum”

EN GENÇ İKİ ÜYEYİ GEÇİCİ DİVANE DAVET ETTİ

2024 yılı Nisan ayı Olağan Meclisi Birinci Birleşimi'ne açan Ünsal, en genç iki üye olan Özenç Kalkan ve Mustafa Evsen'i geçici divana davet etti.

CHP GRUP SÖZCÜSÜ, DİVAN KURULU İÇİN O İSİMLERİ ÖNERDİ

Seçim öncesinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü “Sevgili başkanım, çok değerli meclis üyeleri, seçilen tüm meclis üyelerimizi, başta başkanımızı, Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına siz değerli meclis üyelerimiz, iktidar ve muhalefet partisinin meclis üyelerinin hepsini kutluyoruz. Başarılar diliyoruz çalışmalarında. Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Divan Kurulu için asil Belma İnam, asil Mustafa Evsel, asil Fehmi Yılmaz, Yedek için Himmet Bozan, Özenç Kalkan ve İlhami Yıldızı öneriyoruz” dedi.

 Meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri için ise CHP Grup Sözcüsü, Birinci vekil başkanı olarak Mehmet Atilla Baysak'ı, ikinci başkan vekil olarak da Servet Ebru Gürdemir'i önerdi. 

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: KARŞIYAKALILAR BİZE MUHALEFET GÖREVİNİ VERDİLER

Adalet Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü Adem Öztürk ise “ Yoğun bir seçim çalışma döneminden geçtik. Netice itibariyle seçimleri bitirdik. Demokrasinin tecellisi olan sandıklarda çıkan sonuçlar hepimiz için hayırlı olsun. Burada Karşıyakalı hemşehrilerimiz bize tekrar muhalefet görevini verdiler. Bize denetim ve sorgulama görevlilerini verdiler. Biz Karşıyaka'nın ali menfaatleri doğrultusunda her türlü hizmetin gerçekleştirmek adına, taşın altına elimizi değil gövdemizi sokacağımızın sözünü veriyoruz. Bu vesileyle üzerimize düşen her ne varsa Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin oluşturduğu cumhur ittifakı meclis üyeleri adına ve grup sözcüsü olarak, arkadaşlarım adına ben söz veriyorum. Mevzu Karşıyaka olduğunda gerisi bizim için teferruattır. Bizim divanla ilgili bir önerimiz yok.” dedi. AK Parti ayrıca, birinci ve ikinci başkan vekilleri için de isim önermedi. 

BAŞKANLIK DİVANI SONUÇLARI BELLİ OLDU

Başkan Ünsal, yapılan gizli oylama sonunda Başkanlık divanı sonuçlarını açıkladı.

Meclis Başkan vekilleri için kullanılan 38 oydan 8'inin boş oy olduğunu belirten Ünal, Mehmet Atilla Baysak'ın birinci vekil, Ebru Gürdemir'in ise ikinci başkan vekili olduğunu açıkladı. 

Asil üyeler ise Mustafa Evsen (34 oy), Belma İnam (32 oy) ve Fehmi Yılmaz (32 oy) oldu.

BELEDİYE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Belediye encümeni olarak, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Belma İnam ve Ali Ekber Güneş'i önerdi. AK Parti Grup Sözcüsü ise belediye encümeni olarak, Mustafa Yıldız'ı önerdi. 

Yapılan oylama sonucunda 38 oydan ikisi boş kullanılırken, Ali Ekber Güneş 32 oyla, Belma İnam 29 oyla ve Mehmet Mithat Salepçioğlu ise 27 oyla belediye encümeni olarak seçildi. 

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Belediyeler Birliği için Cumhuriyet Halk Partisi, Mehmet Atilla Baysak'ı asil, Mehmet Mithat Salepçioğlu'nu asil, Servet Ebru Gürdemir'i asil, Belma İnam'ı asil, Kadir Fırat Büyüktunalıoğlu'nu asill olarak, Burak Ali Durak ve Feyyaz Çukur'u ise yedek üye olarak önerdi. AK Parti ise asil olarak Adem Öztürk ismini önerdi.

Yapılan oylama sonrasında 38 oy kullanıldı.

Asil üyeler, Mehmet Atilla Baysak 2 oyla, Mithat Salepçioğlu 26 oyla,  Ebru Gürdemir 29 oyla, Belma İnam 28 oyla ve Kadir Fırat Büyüktunalıoğlu ise 29 oyla seçildi.

Yedek üye olarak ise Burak Ali Durak 28 oyla, Feyyaz Çukur ise 25 oyla seçildi.

AK Partinin adayı Adem Öztürk ise 14 oy aldı. 

İZMİR KUŞ CENNETİ KORUMA VE GELİŞTİRME BİRLİĞİ İÇİN O İSİMLER SEÇİLDİ

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği için, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, Ali Ekber Güneş'i, Özenç Kalkan'ı ve Zekiye Dilek Bilgin'i asil üye olarak, yedek üye olarak ise Himmet Bozan ve İlhami Yıldız'ı önerdi. AK Parti Grubu ise herhangi bir isim önermedi. 

Yapılan oylama sonrasında 38 oydan 3 tanesi boş oy olarak kullanıldı.

Asil üyeler, Ali Ekber Güneş 31 oy, Özenç Kalkan 30 oy, Dilek Bilgin 31 oy aldı.

Yedek üyeler ise, Himmet Bozan 31 oy ve İlhami Yıldız 21 oy aldı. 

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Kıyı Ege Belediyeler Birliği için Cumhuriyet Halk Partisi, Mehmet Mithat Salepçioğlu'nu, Burak Ali Durak'ı ve  Adem Şahin'i asil olarak; yedek olarak da Kenan Kahraman ve Mustafa Evsen'i önerdi.AK Parti Grubu ise Mahmut Yanmaz'ı önerdi. 

Yapılan oylama sonrasında,birinci asil üye Mehmet Mithat Salepçioğlu 24 oyla, ikinci asil üye Burak Durak 36 oyla, üçüncü asil üye Adem Şahin ise 31 oyla seçildi.

Birinci yedek üye Kenan Kahraman 26 oy alırken, ikinci yedek üye Mustafa Evsen de 26 oy aldı.

Mahmut Yanmaz ise sadece 10 oy aldı. 

KENT ORMANI DANIŞMA KURULU İÇİN O İSİMLER ÖNERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, Kent Ormanı Danışma Kurulu'na bir asil olarak Sedredil Coşkuderi, yedek olarak da Muzaffer Karayılanoğlu'nu önerdi. AK Parti Grubu ise herhangi bir isim önermedi. 

KOMİSYONLARA SEÇİLEN İSİMLER BELLİ OLDU

Başkan Ünal, imar komisyonunun bir yıl süreyle ve 5 kişiden oluştuğunu hatırlattı.

5 kişinden oluşan komisyonların 4 üyesi CHP’den, 1 üyesi ise AK Partili meclis üyelerinden oluştu.

Yapılan oylama sonrasında komisyonlara şu isimler seçildi:

İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Servet Ebru Güldemir, Kadir Fırat Büyüktunalığolu ve Hasan Ünal

Hukuk Komisyonu: Servet Ebru Güldemir, Cemile Hürriyet Yurtseven, Belma İnam, Mehmet Atilla Baysak ve Adem Öztürk

Plan ve Bütçe Komisyonu: Candaş Yeter, Mehmet Atilla Baysak, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Servet Ebru Güldemir ve Özgür Solmaz

Eğitim Komisyonu:  Ali Ekber Güneş, Figen Gülgör Algıer, Aysun Kuru, Feyyaz Sungur ve Mustafa Yıldız

Kültür, Turizm, Gençlik ve Spor Komisyonu: İlhami Yıldız, Murat Ilgın, Şevket Balla, Özenç Kalkan ve Mahmut Yanmaz

Çevre ve Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonu: Burak Ali Durak, Mustafa Evsel, Fehmi Yılmaz, Zekiye Dilek Bilgin ve Mustafa Yıldız

Engelsiz Yaşam ve Yaşlılar Komisyonu: Ali Ekber Güneş, Figen Gülgör Algıer, Aysun Kuru, Kezban Kaya ve Mustafa Yıldız

Deprem Afet, Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Kadir Fırat Büyüktunaoğlu, Burak Ali Durak, Mustafa Evsel, Cemile Hürriyet Yurtseven ve Mahmut Yalmaz

Sosyal İşler Komisyonu: Gamze Uğurlu, Belma İnam, Himmet Bozan, Ali Ekber Güneş ve Mahmut Yalmaz

Aile ve Çocuk Komisyonu: Özenç Kalkan, Gamze Uğurlu, Kezban Kaya, Aysun Kuru ve Hasan Ünal

Esnaf Sanatkârlar ve Pazaryerleri Komisyonu:  Mehmet Mithat Salepçioğlu, Kenan Kahraman, Murat Ilgın, Muharrem Ekti ve Adem Öztürk

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Mehmet Atilla Baysak,  İlhami Yıldız, Şevket Balla,Kenan Kahraman ve Özgür Solmaz

Hayvan Hakları Komisyonu: Zekiye Dilek Bilgin, Kadir Fırat Büyüktunalıoğlu, Muharrem Ekti, Figen Gülgör Algıer ve Mustafa Yıldız 

İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Cemile Hürriyet Yurtseven, Özenç Kalkan, Himmet Bozan, Zekiye Dilek Bilgin ve Özgür Solmaz

ATİLLA BAYSAK'TAN AK PARTİLİ ÖZTÜRK'E YANIT

Öte yandan 2023 yılı faaliyet raporu Mecliste tartışmalara neden oldu. 2023 yılı faaliyet raporunu ve önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk'e Meclis Başkanvekili Atilla Baysak şu yanıtı verdi.  Baysaki “Sayın Cemil Tugay’ın mecliste olmadığını iddia ettiniz ama eli hep Karşıyaka’daydı. Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’nin kötü ekonomik yönetimden dolayı, yaşanan pandemiden dolayı sadece Karşıyaka değil birçok belediye bu sıkıntıları yaşıyor. Hükümetten bir talebimiz olması lazım. Bunda da sizden destek bekliyoruz; belediyelerin yapılandırmalarını 120 ay olarak öngörüyorlar. Ama belediye şirketleri bunları herhangi bir ticaret şirket gibi düşünerek 36 ay olarak yapılıyor. Türkiye’deki bütün belediyelerde bu sıkıntı var" dedi.

2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.