Dolar 32,2069
%0.09
Euro 34,9966
%0.02
Altın 2.500,340
%-0.4
Bist-100 10.740,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de ilk meclis yapıldı: Personellere mobbing iddiası

Menemen'de ilk meclis yapıldı: Personellere mobbing iddiası

Menemen Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda belediye personellerine mobbing yapıldığı iddiası gündeme geldi. AK Parti ve CHP grubunu karşı karşıya getiren iddiaya ilişkin söz alan Pehlivan, "Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Türkiye tarihinde olmayan bir işe imza attık. Personellerimizle yola devam ettik. Biz liyakata önem veren kişileriz. Bürokrat değişikliğine dahi gitmedik. Görev tanımlarına uyan şekilde davranan ve alın teri dökecek her bir ferdimizle yola devam edeceğiz. Sokaktaki duyumlarla görüş bildirmeyi doğru bulmuyorum. İşine 4 elle sarılan her kardeşimizle yola devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde maaş durumlarını hepsi biliyor. Bütün maaşları sıfırladık" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2024 - 16:25
  • Güncelleme: 08.04.2024 - 16:31

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi, 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. 

BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU 

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı olması nedeniyle belediye meclisinde 2 yıl süreyle görev yapacak başkan vekilleri, katip üyeler, komisyon üyeleri ve denetim kurulu üyeleri seçildi. 
Feyzullah Ergin meclis birinci başkan vekili, Ferhat Uysal meclis ikinci başkan vekili olarak seçildi. 

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ. 

Feyzullah Ergin, Mehmet Ali Yıldırım ve Yetkin Yıldız encümen üyeleri olarak seçildi. 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ 

Plan bütçe komisyonuna Cumhur İttifakı'ndan Ergün Erkan, Mehmet Ergüneş, Dilaver Kişili, CHP grubundan ise Bahar Kaya, Şenol Öğütlü seçildi. 
İmar komisyonuna, Cumhur İttifakı'ndan Nihat Kaya, Ali Can Bursalı, Kerim Çandarlı, CHP Grubundan, Mustafa Kemal Özcan ve Ali Evgi seçildi. 
Hukuk komisyonuna Cumhur İttifakı'ndan Bahadır İnanlı, Safiye İrem İncesu, Nevin Öztabak Yıldırım, CHP Grubundan Egemen Ege, Nursel Katipoğlu seçildi. 
Tarım, orman ve hayvancılık komisyonuna  Cumhur İttifakı'ndan Ferhat Uysal, Kerim Çandarlı, Ali Can Bursalı, CHP Grubundan ise Necati Başar Eryılmaz, Erdal Karagöz seçildi. 

META SU VE MENAŞ İÇİN PEHLİVAN'A YETKİ 

Menemen Belediyesi iştirakleri META- SU ve MENAŞ'ın yönetimi için Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a yetki verilmesi önergesi meclis gündemine geldi. Önergeler oy birliği ile kabul edildi. 

CHP'DEN FAALİYET RAPORU SORULARI

2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporuna ilişkin söz alan CHP Grup Başka Vekili Necati Başar Yılmaz, "Faaliyetleri hak takidr etti kazandınız. Ancak şu an belediyenin esnafa, işçiye ne kadar borcu var? Belediyede kaç kişi çalışıyor? Yapılan yatırımların ne kadarı tamamlandı. Bu konular hakkında bilgi almak istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"DOĞRU YOLDAYIZ"

Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise, "2023 yılı bizim için dolu dolu geçti. Sokak sokak her bir vatandaşımıza ulaşmak için mesai harcadık. Halkımızda bunu seçim sürecinde takdir etti. Halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Doğru yoldayız. Daha ileriye götürerek üst seviyelere çıkaracağız. Tüm hemşehrilerimize layık olmaya çalışacağız" diye konuştu. 
Meclis gündemine gelen faaliyet raporu Cumhur İttifakı oyları ile kabul edildi. 

MOBBİNG İDDİASI: KANITLAYIN

CHP'li Meclis Üyesi Şenol Öğütlü belediye personellerine mobing uygulandığını iddia etti. AK Partili Meclis üyesi Dilaver Kişili ise, "Varsayımlar üzerinden konuşmayalım. Aydın Pehlivan var olan personeller ile yola devam etti. Seçim sonucunda aldığınız başarıyı tebrik ediyoruz. Halkımız 22 yıldır bize takdir gördü. Bir defa da size gördü. Biz hiçbir zaman oylar çalındı demedik. Mobbing cümlesi ağır bir ithamdır. Varsa kanıtınız ortaya koyarsınız. İthamlarla değil kanıtlarla konuşun" dedi. 

"İĞNEYİ KENDİMİZE, ÇUVALDIZI BAŞKASINA"

MHP Grup Başkan Vekili Bahadır İnanlı ise, " Söylenen her eleştiride önce kendimize bakacağız. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıracağız. 3 yıl önce bıraktığınız noktada ne kadar işçi çıkardınız biliyoruz. Bu mağdurlardan biri de Aydın Başkanımızdır. İşçisiyle kimin barıştığını vatandaşımız biliyor" ifadelerine yer verdi. 

"UYARI MAHİYETİNDE" 

CHP'li Meclis Üyesi Ali Evgi ise, "Uyarı mahiyetinde söylenen bir durum. Size mobbing uyguluyorsunuz diye bir ithamda bulunmadık. İlk mecliste ani savunmalara geçmezsek herpimiz için hayırlı olacak" dedi. 

"NASIL ÖNLEM ALACAKSINIZ?"

CHP'li Şenol Öğütlü, "Arkadaşlar saptırmaya meydan veriyorlar. Ben ilk başta başkanın bilgisi olmadığını söyledim. Şefler ve müdürlerle ilgili bazı sıkıntılar bize iletildi dedim. Geçmiş dönemdeki konuları tartışırız. Bundan sonraki süreçte nasıl bir önlem alacaksınız ve personellere sahip çıkacakmısınız bilmek istedim" ifadelerine yer verdi. 

"ALGILARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

AK Partili Ferhat Uysal, "İşçilerle aranızdaki diyalog bazı arka mecralşardan rahatsız edilmeye başkandı. Olmayan bir durum varmış gibi lanse ediliyor. Bu konuların daha sonrasında konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Bölümler arasında transferler olabilir. Menemen Belediyesi her geöen gün büyüyecek. Bu tip algılara personeller ve biz izin vermeyeceğiz" dedi. 

"İŞÇİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN"

Öğütlü'ye yanır veren Dilaver Kişili, "Biz saptırma yapmadık. Burada seçilen kişi Aydın Pehlivan'dır. Personeller ve amirler Pehlivan'ın idaresindedir. İşçi üzernden siyaset yapmaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

"SOKAKTAKİ DUYUMLARLA GÖRÜŞ BİLDİRMEYİN" 

Son olarak söz alan Başkan Aydın Pehlivan, "31 Mart'ta demokrasi şölenini yaşadık. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisini bilir. Biz vatandaşlarımızın yanında ve emrinde olmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Türkiye tarihinde olmayan bir işe imza attık. Personellerimizle yola devam ettik. Biz liyakata önem veren kişileriz. Bürokrat değişikliğine dahi gitmedik. Görev tanımlarına uyan şekilde davranan ve alın teri dökecek her bir ferdimizle yola devam edeceğiz. Sokaktaki duyumlarla görüş bildirmeyi doğru bulmuyorum. İşine 4 elle sarılan her kardeşimizle yola devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde maaş durumlarını hepsi biliyor. Bütün maaşları sıfırladık. Bir ikramiyeleri içeride. Bütçesel anlamda bazı zorluklar söz konusu olabiliyor. En kısa sürede ikramiyeleri de tamamlayacağız. 14 yıllık ikramiyeleri çözdük. Tahir Bey döneminde yüzde 600 zam yapılmış bir sözleşmeden kaynaklanan bir yük var. Bununla ilgili de 2 bakanlıktan onay yazısı bekliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibarne işçilerin maaşlarını bir gün geç yatırmadık" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.