Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den İzmirlilere çağrı: Yardım kampanyası başladı

Başkan Soyer’den İzmirlilere çağrı: Yardım kampanyası başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 7,7 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yardım kampanyasının başladığını duyurdu. Soyer açıklamasında, ‘’ Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi. Öte yandan ilçe belediyeleri yardım toplama bölgelerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 06.02.2023 - 10:11
  • Güncelleme: 06.02.2023 - 13:31

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

İZMİRLİLERE ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından deprem bölgesine yardım için kampanya başlatıldığını duyurdu.

Başkan Soyer’in açıklaması şu şekilde;

‘’ Değerli İzmirliler, Hemşehrilerimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için bize başvuruyor. Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceğiz. Büyük bir yardım kampanyasını da kısa zamanda duyuracağız.’’

İLÇE İLÇE YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİ 

İzmir'in bir çok ilçesinde yardım toplama merkezleri belli oldu. İlçe belediyeleri acil ihtiyaç listelerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

KARŞIYAKA

Karşıyaka Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından, bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye gönderdi. Belediye ayrıca bir yardım kampanyası da başlattı. Bu kapsamda vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır, battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç malzemeleri, hijyen malzemesi, ışıldak, kullanılmamış kışlık giysi gibi malzemeler ile kampanyaya katkıda bulunabilecek. Malzemeler, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası, Sancar Maruflu STK Yerleşkesi, Ali Rıza Bodur Spor Salonu, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Muharrem Candaş Spor Salonu, İsmail Cem Kültür Merkezi ve Kemal Anadol Mahalle Merkezi’nde (Mustafa Kemal Mahallesi) toplanacak. Kampanyaya ilişkin, 444 1 575 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabilecek.

BUCA

Büyük depremin ardından Buca Belediyesi,  depremzedelere destek olmak için kampanya başlattı. Gıda, hijyen ve barınma malzemelerini içeren yardımlar, Buca Belediyesi ana hizmet binası, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Tenis Kulübü olmak üzere üç farklı noktada toplanacak.

Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm hemşehrilerini kampanyaya destek olmaya davet etti. Başkan Kılıç, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem nedeniyle, mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık.  Yaralarımızı birlikte sarmak için canla başla çalışacağız” dedi.

İHTİYAÇ LİSTESİ YAYINLANDI

Acil ihtiyaç listesinde, çadır içi soba, uyku tulumu, cep ısıtıcısı, el feneri, kalem pil, eldiven, atkı, bere, çorap, kışlık bot ve mont, bebek bezi, mama, biberon, kullanılmamış kıyafetler, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ile havlu kağıt yer alıyor. Vatandaşların 0 850 228 28 22 ve 0 232 999 28 22 numaralı telefonları arayarak kampanya hakkında detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

KONAK

Konak Belediyesi öncülüğünde hazırlanan yardım tırı yola çıkmadan önce deprem bölgesine ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri ulaştırmak isteyen vatandaşlar için de destek hattı kuruldu. Öncelikli ihtiyaç listesi ise battaniye, çocuk bezi, içlik, çorap, iç çamaşırı, yetişkin kıyafetleri, bebek/çocuk kışlık kıyafeti, ısıtıcı, uyku tulumu, el feneri, taşınabilir şarj cihazı olarak belirtildi. Deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar, acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri Konak Belediyesi’nin Basmane’de bulunan merkez binasına ulaştırabiliyor. Detaylı bilgi için Konak Belediyesi’nin 444 35 66 numaralı çözüm hattı, (0533) 071 55 65 Whatsapp iletişim numarası, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün (0232) 425 04 34 ile (0232) 425 46 35 telefon numaraları hizmet veriyor.  

BAYRAKLI

Bayraklı Belediyesi ekipleri, ihtiyaç duyulan temel malzemeleri belirleyerek yardım çağrısında bulundu. Kampanyaya, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan da destek istendi. İlk etapta; battaniye, yorgan, mont, ışıldak, bebek bezi, ısıtıcı, hijyen malzemesi, uyku tulumu, kışlık kıyafet, kalın çorap, bot ve polar giysiler toplanarak deprem bölgesine ulaştırılacağı belirtildi. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, kullanılmamış malzemeleri Bayraklı Belediyesinin Osmangazi Hizmet Binası’na teslim edebilecek. Konuyla ilgili 477 20 00’dan bilgi alınabilecek.

KARABURUN 

Değerli hemşehrilerim, Gün yine birlik olma, kenetlenme ve birbirimize destek olma günü! Eminim ki hepimiz, Kahramanmaraş’ta ve çevre illerde enkaz çalışmalarını izlerken kendi evlerimizde rahat değiliz, vicdanlarımız sızlıyor.

ÇEŞME 

Yalnızca kullanılmamış, yeni ürünler kabul edilecektir. Lütfen kullanılmış eşya teslim etmeyiniz. Yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız, yardımlarını bugün, Saat 15:00'a kadar, Alaçatı Ek Hizmet Binamıza teslim edebilirler.

ÇİĞLİ

Resim

SELÇUK

ÖDEMİŞ

Yaraları hep birlikte saralım!

GAZİEMİR

"Yaraları birlikte saracağız." diyen Gaziemir Belediyesi, kış şartlarını da göz önünde bulundurarak battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışlarını toplayarak afet bölgesine gönderme kararı aldı. Yardımların sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında Gaziemir Esbaş Spor Salonu’nda toplanacağı duyuruldu. 

KEMALPAŞA

Deprem felaketini yaşayan vatandaşların yardım talebine duyarsız kalmayarak çalışma başlatan Kemalpaşa Belediyesi yaptığı duyuruda, deprem bölgesine gönderilmek üzere Battaniye, Mont, Kazak, Çorap, Eldiven, Atkı, Bere, Ayakkabı, Bot, Bebek Bezi, Islak Mendil, Mama, Bisküvi, Bebek ve Çocuk Kıyafetleri,  Isıtıcı, Yağmurluk, El Feneri, Pil gibi malzemeler, Kemalpaşa Belediyesi Mehmet Ali Özüdoğru Spor Tesisleri ve belde birim amirliklerinde toplanacak. Kampanyaya ilişkin, 0232 878 77 15 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabileceği belirtildi. Ayrıca önümüzdeki süreçte doğması muhtemel barınma ihtiyacını da öngörerek çalışma başlatılırken, ilk etapta 10 depremzede aileyi misafir edecek evler hazırlandı.

NARLIDERE

Narlıdere Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kampanyası başlattı. 10 kentte yıkıcı etkiye sebep olan felaketin ardından Narlıdere Belediyesi, acil ihtiyaçları deprem bölgesine ulaştırmak için harekete geçti. Belediye; çadır, kullanılmamış battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemeleri, ışıldak, kışlık kullanılmamış giysi gibi acil ihtiyaç ürünlerini bölgeye ulaştıracak.

Acil ihtiyaç ürünleri, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) oluşturulan yardım birimine ulaştırabilecek. Yardım yapmak isteyenler, 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaralardan da bilgi alabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.