Dolar 32,2445
%-0.11
Euro 34,8168
%-0.02
Altın 2.423,590
%-0.05
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakırçay Zirvesi iş dünyasını buluşturdu

Bakırçay Zirvesi iş dünyasını buluşturdu

İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen 3. Bakırçay Ekonomi Zirvesi'nde Bergama, Aliağa, Kınık, Dikili, Menemen, Foça kısaca Bakırçay Bölgesi'nin önümüzdeki dönemde ekonominin parlayan yıldızı olacağı dile getirildi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 15:04

3. Bakırçay Ekonomi Zirvesi, Bergama Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde çok sayıda iş adamını bir araya getirdi. Bergama Kültür Merkezi'nde yapılan zirveye Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile çok sayıda iş adamı katıldı. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama-Kınık Organize Sanayi Bölgeleri, otoban ve otoyolları, doğalgaz, turizm ve yenilenebilir enerji sektörü gibi konuları Ankara'da dile getirdiklerini söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Çandarlı Limanı'nın endüstri limanı olacağını ve arkasına da endüstri bölgesi oluşturulacağını söyleyerek, "Aşağıkırıklar bölgesine kurulacak Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin takipçisiyiz. Böylelikle Bergama yenilenebilir enerji, serbest ticaret bölgesi, serbest gümrük bölgesi ile sanayi-ticaret alanında merkez haline gelecek. Yol yapım çalışmaları ile birlikte Kozak çevreyolunun projeleri bitti ve 2018'de yapım ihalesi yapılacak. Bergama, Aliağa, Kınık, Dikili, Menemen, Foça kısaca Bakırçay Bölgesi bu dönemin yıldızı parlayan bölgesidir" dedi. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, 4 yıl önce yenilebilir enerji konusunda yerel yönetim, ticaret odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ankara'dan alınan desteklerle hızlı bir gelişim gösterildiğini belirterek Avrupa'da bazı ülkelerin tüm kullandıkları enerjiyi temiz enerji denilen yenilenebilir enerjiye dönüştürmeyi hedeflediğini söyledi.

ORGANİZELERDEKİ SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

Moderatörlüğünü Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'nın yaptığı 'Bakırçay ve İzmir'in Geleceği' adlı ikinci oturum, Saka'nın organize sanayi bölgelerine yönelik sorunları ele almasıyla başladı. Organize sanayi bölgelerinde nitelikli teknik eleman sorunu yaşandığını anlatan Saka, yabancı yatırımcıların çok araştırma yaparak bu eksikliği fark ettiğini dile getirdi. Saka nitelikli teknik elemanın maaşı ile çalıştığı yerde yaşayabilmesinin zorunlu olduğunu belirterek ona bu ortamın sağlanması gerektiğini hatırlattı.

Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek 2020 yılına kadar yüzde 75 doluluk oranına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek yaklaşık 4 bin kişinin çalışabileceği bir organize sanayi olacaklarını ifade etti. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ise şunları söyledi:

"İzmir'i doğu, batı, kuzey, güney şeklinde 4'e böldüğünüzde doğu, batı ve güneyinin dolduğunu ancak kuzeyin ise boş olduğunu görüyoruz. Bu açıdan bakıldığında Bergama-Aliağa-Menemen bölgesinin yıldızı parlıyor. Meslek liselerinin yönetiminin ve fabrikaların iş yeri açma ruhsatlarının odalara verilmesini isterim. Böyle daha düzenli olacağını düşünüyorum."

Oturumlar sonrası soru-cevap şeklinde geçen zirve, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in oturumlarda yer alan konuşmacılara hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.