Dolar 32,2641
%0.01
Euro 35,0796
%0.28
Altın 2.464,250
%0.73
Bist-100 10.174,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Ersoy ve Başkan Soyer 'Çeşme Projesi' görüşmesi

Bakan Ersoy ve Başkan Soyer 'Çeşme Projesi' görüşmesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy iş dünyasıyla toplanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi. Bakan Ersoy, Çeşme'de düzenlenen alternatif toplantıyla ilgili olarak 'En çok bilgilendirmeyi Çeşme Belediye Başkanına yaptık' dedi. Bakan Ersoy ile Başkan Soyer'den Çeşme zirvesi

  • Ege Postası
  • 09.03.2020 - 18:09

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir iş dünyası ile paylaştığı Ege Turizm Merkez- Çeşme Projesi'nin yerel yönetimler ayağı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Partili milletvekillerinin de katıldığı yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası Bakan Ersoy, Tunç Soyer ve Mahmut Özgener'le yarım saatlik bir baş başa görüşme yaptı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Ersoy, "Bugün yoğun bir gün oldu, programımızın son bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla Ege Turizm Merkezi Çeşme Etabını değerlendirdiğimiz çok faydalı bir toplantı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanında yaptığı projelerin, çalışmaların buraya uygun olabilecek kısımlarını hep beraber proje içine dahil edeceğiz. İzmir’in buraya, bu projenin İzmir’e katacağı ortak projeleri beraber değerlendireceğiz. Bu bağlamda faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi.

SOYER: BİRLİKTE ÇALIŞMA İRADESİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Ege Turizm Merkezi Projesi’ni ve projenin Çeşme etabıyla ilgili Bakan Ersoy’la birebir görüşme gerçekleştiren Başkan Soyer, projenin Türkiye için son derece yararlı olacağına inandıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Sayın bakanımız lütfettiler değer verdiler, çok güzel bir proje oldu. Bütün projeyi dinledik, bundan sonrasında birlikte projenin tamamlasıyla ilgili çalışma yapma iradesini gösterdi sayın bakanım. İzmir için, Ege için hatta Türkiye için son derece yararlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Birlikte çalışma iradesi bizim için her şeyden çok daha değerli. Kent vizyon ortaklığımız var; başından beri birlikte yürüttüğümüz TÜRSAB, Ticaret Odası gibi. Bu çalışmayı yine birlikte yürüteceğiz. Biz bakanlığımıza ve bakanımıza aslında daha sonra bunu arz edecektik ama biraz erken buluşma gerçekleşti. Şehir merkezinde düşündüğümüz ve ortak hazırladığımız projeyi kendisine arz edeceğiz. O da destek olacağını şimdiden beyan ettiler sağ olsunlar, teşekkür ediyoruz.”

EN ÇOK BİLGİLENDİRDİĞİMİZ KİŞİ ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI

Başkan Soyer’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy burada da kendisine yöneltilen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran hakkındaki sorulara cevap verdi. Projeden ilk haberi olan kişinin Başkan Oran olduğunu ifade eden Ersoy: “1 yıl önce ben yaklaşık 1,5 saat uçuş yaptım proje alanında ve iner inmez de Çeşme Belediye Başkanı’yla konuştum. Daha önce kendisini Ankara’ya da davet ettim, Ankara’ya da geldi. Aslında en çok bilgilendirdiğimiz kişi Çeşme Belediye Başkanı. Ne zaman isterse biz ona detaylı bilgi vermeye hazırız. Buraya siyasi yaklaşmıyoruz, bu proje başta Çeşme’nin, İzmir’in ve Ege’nin projesi. Ege’nin ihtiyacı olduğu, Türkiye turizm pastasında hak ettiği bir gelir var. Bu geliri en iyi şekilde alacağına inandığımız bir projeyi el birliğiyle geliştiriyoruz. Bizim kimseye bir kırgınlığımız ve küskünlüğümüz yok. İsteyen istediği zaman projeye katılım sağlayabilir, bizim açımızdan bir sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.