Dolar 32,1725
%0.03
Euro 35,0863
%-0.01
Altın 2.468,650
%0.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı'na hakaretten hakkında dava açılan Uygur'a bu kez mobbing incelemesi başlatıldı

Cumhurbaşkanı'na hakaretten hakkında dava açılan Uygur'a bu kez mobbing incelemesi başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında Torbalı 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Uygur'a bu kez de  Çalışanlarıyla uğraştığı gerekçesiyle Uygur hakkında mobbing incelemesi başlatıldı Cumhurbaşkanı'na hakaretten hakkında dava açılmıştı...

  • Ege Postası
  • 09.03.2020 - 18:05

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur, yaklaşık 1 yıllık süreçte aldığı tartışmalı kararlar ve altına imza attığı uygulamalarla gündeme geldi. Yerel seçimler sonrası mazbatasını almak için gittiği adiye dönüşü belediye önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında Torbalı 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Uygur'un koltuğa oturduktan sonraki ilk icraatı 450'ye yakın belediye işçisini işten çıkarmak oldu. İşten çıkardığı işçilere tazminatlarını ödemeyen Uygur, var olan makam aracının yerine Mercedes marka ikinci bir makam aracı aldı. Uygur'un bu uygulamaları evine ekmek götüremeyen işçilerden de büyük tepki aldı.

SÜRGÜNE GÖNDERDİ

Uygur daha sonra eski başkan AK Partili Adnan Yaşar Görmez'e yakın olduğu iddiası ile içlerinde 1 başkan yardımcısı ile birim amiri ve müdürlerinin de bulunduğu toplam 11 memurun görev yerlerini değiştirdi. İlk etapta ilçe sınırları içinde olmayan belediye hizmet binalarına görevlendirilen memurlar, daha sonra Başkan Uygur tarafından 773 kilometre uzağa, kardeş şehir ilişkisi kurulan Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Göktepe Belde Belediyesine sürgün edildi. Bu süreçte çalışanları yıldırma politikası uygulayan Başkan Uygur, görev yerlerini değiştirdiği memurları içinde masası, sandalyesi, bilgisayarı, interneti olmayan birimlere verdi. Baskılar bununla da sınırlı kalmadı. İzne ayrılmak isteyen memurların izin kullanmalarına da onay vermeyen Uygur'un bu politikası büyük tepki topladı. Bu arada Uygur'un akıllara durgunluk veren 773 kilometrelik sürgünü yargıdan döndü. Mahkeme, Uygur'un yaptığı geçici görevlendirmeyi hukuka uyarlılığı bulunmadığı gerekçesi ile bozdu.

SUÇ DUYURUSU

Tüm bu süreçlerin ardından geçen dönem Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yunus Değer, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Başkan Uygur hakkında belediye çalışanlarına mobbing yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Değer'in başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı, iddiaları araştırması için Torbalı'ya mülkiye müfettişi görevlendirdi. Belediyede çalışan memurlarla görüşen mülkiye başmüfettişinin önümüzdeki günlerde Başkan Uygur'un da ifadesine başvuracağı belirtildi. Şimdi tüm gözler mülkiye müfettişinin hazırlayacağı rapora çevrildi. Ön inceleme tamamlandıktan sonra müfettiş rapor hazırlayacak. Eğer iddialarda gerçeklik payı varsa müfettiş raporun sonuç bölümünde Başkan Uygur hakkında soruşturma açılması yönünde görüş belirtecek. Müfettişin hazırlayacağı rapor İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun önüne gidecek. Eğer Soylu onaylarsa Başkan Uygur hakkında çalışanlara mobbing uyguladığı iddiası ile Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılabilecek. (Egeli Sabah)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.