Dolar 32,3594
%-0.38
Euro 34,7035
%-0.29
Altın 2.392,230
%-1.26
Bist-100 10.159,00
%1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu’dan ABD’ye kritik ziyaret

Bakan Çavuşoğlu’dan ABD’ye kritik ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’da bugün ABD’li mevkidaşı Antony Blinken’la görüşecek. Gündemde Suriye ve Türkiye’ye F-16 satışı gibi çok kritik başlıklar var.

  • Ege Postası
  • 18.01.2023 - 10:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması 2'nci Bakanlar Toplantısı'nı gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.

Çavuşoğlu, ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması II. Bakanlar Toplantısını gerçekleştirmek, vatandaşlarımızla buluşmak ve temaslarda bulunmak üzere ABD'deyiz” ifadelerini kullandı.

ABD'yle F-16 pazarlıklarının sürdüğü ve Ankara-Şam yakınlaşmasının dikkat çektiği bir dönemde gerçekleşen kritik ziyarette, Çavuşoğlu bugün ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'la görüşecek.

SURİYE, F-16, NATO, UKRAYNA…

Suriye'de omurgasının PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni destekleyen ABD, Ankara-Şam yakınlaşmasına karşı olduğunu duyurmuştu. Çavuşoğlu'nun ziyaretinde Suriye ile ilgili fikir ayrılıklarının ele alınması bekleniyor.

Görüşmelerin ana başlıklarından biri de, ABD Senatosu'nda itirazlara yol açan Türkiye'ye F-16 satışı olacak. Ayrıca Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkması da toplantıların önemli gündemleri arasında yer alıyor.

2022'de kurulan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın dışişleri bakanları düzeyindeki ilk toplantısı, mayıs ayında New York'ta düzenlenmişti. Bugün Çavuşoğlu ve Blinken'ı buluşturacak ikinci görüşmede, Ukrayna savaşı ve Rusya'ya yönelik yaptırımların da gündeme gelmesi bekleniyor.(Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.