Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslanoğlu'ndan Ak Parti'ye tepki:  Bize Atatürk dersi vermeye çalışıyorlar

Aslanoğlu'ndan Ak Parti'ye tepki: Bize Atatürk dersi vermeye çalışıyorlar

İzmir’in Kiraz ilçesinde geçen hafta milletvekili tanıtım toplantısıyla seçim çalışmalarına başlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, bugün kentin güneyinde çalıştı. Dört ilçede Cumhurbaşkanı seçim ofislerinin açılışını yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "21 yıldır Atatürk’ü ağzına almayanlar bize Atatürk dersi vermeye çalışıyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2023 - 09:31
  • Güncelleme: 17.04.2023 - 10:19

CHP İzmir İl Başkanlığı, 1’inci bölgedeki seçim çalışmalarına bugün, kayyum yönetiminde bulunan Urla’dan başladı. İlçede önce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisi açıldı ve ardından da esnaf ziyareti yapıldı. CHP heyeti, Urla’nın ardından Seferihisar, Menderes ve Torbalı ilçelerinde de çalışma  yürüttü. Yurttaşların ellerindeki “Millet için geliyoruz”, “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, “13.Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu”, “Değişim senin elinde”, “Gidiyor gitmekte olan” yazılı dövizler dikkat çekti. Açılış törenlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı İzmir İl Başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

“KADINLAR HAKLARINI SÖKE SÖKE GERİ ALACAK”

Programlarda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Kadınlarımız 21 yılık karanlık iktidar döneminde çok çekti. Kadınlarımızın haklarını günbegün ellerinden almaya çalıştılar. Her geçen gün daha da kötüye gitti iş. İstanbul sözleşmesinden döndüler, HÜDA-PAR gibi kadınların haklarına saldıran partilerle 3-5 oy uğruna ittifak kurmaya çalıştılar. Kadınların 21 yıldır bu iktidardan alacağı çok şey var. 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından kadınlarımız bu haklarını söke söke geri alacak. Bu hakları kim alacak? Kılıçdaroğlu alacak. Ama Kılıçoğlu’nun alabilmesi için Sayın Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne göndermemiz gerekiyor” dedi.

“21 YILDIR ATATÜRK’Ü AĞZINA ALMAYANLAR BİZE ATATÜRK DERSİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR.”

AKP İzmir Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı üzerinden AKP hükümetini eleştiren Aslanoğlu, “Karanlıklar içinde bıraktıkları tek şey kadınlar değil. Adaylarıyla birlikte her gün yeni yalanlarla ortaya çıkıyorlar. Birkaç gün önce adaylarından biri Yeniasırcı Bursalı çıkmış televizyonlara diyor ki ‘Bayrak, vatan, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ diyor. 21 yıldır Atatürk’ü ağzına almayanlar bize Atatürk dersi vermeye çalışıyorlar. HÜDA-PAR’la iş birliği yapanlar bize vatan dersi vermeye çalışıyorlar. Çünkü bizi bölmek istiyorlar. Onlara inat 6 parti yan yana geldi. Önce 6 parti kucaklaştı. Şimdi tüm toplumla kucaklaşıyoruz. Şimdi 6 parti sırt sırta vereceğiz Türkiye’yi Avrupa’yla yarışır hale getireceğiz” diye konuştu.

“BU HİKAYE DEĞİŞECEK”

Aslanoğlu’nun ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “21 yıl geçti. Biz bu sürede algıların olguların önüne geçtiğini gördük. Fakat artık mızrak çuvala sığmıyor. Artık olgular o kadar ağır o kadar kendini gösterir bir noktada ki algılar olguların önüne geçemeyecek. Olgular nedeniyle yani içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle yani yoksulluk, işsizlik, sefalet ve krizler nedeniyle bu hikâye değişecek. Aynı doğadaki gibi toplumda biriken enerji çiçek gibi patlayacak ve bambaşka bir ülke doğacak. Bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

“ASLA ÇANTADA KEKLİK SEÇİM YOK… SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ…”

Başkan Soyer, yurttaşları uyararak şunları söyledi:

“En büyük tehlike rehavete kapılmak. 1 aydan az bir süre kaldı. Göreceksiniz. İktidarı elinde tutanlar bu son kalan günlerde iktidarın tüm nimetleriyle tüm gücüyle kaybetmemek için abanmaya devam edecekler. Bir tek şey yapmalıyız. Omuz omuz verip çalışmalıyız. Asla çantada keklik bir seçim yok. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Son ana kadar hem çok çalışmak hem de sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Biliyorum ki bu hikâyenin sonunda İzmir, Türkiye’deki değişimin lokomotifi olacak. Türkiye, İzmir gibi olacak. Türkiye’nin geri kalanında yaşayan insanlar Urla’yı görseler… Şu az önceki tabloyu görseler, pırıl pırıl genç ilçe başkanımızı görseler, çoğunluğu kadın olan milletvekili adaylarımızı görseler herkesin içi açılmaz mı? Türkiye’de yaşayan herkesin içi açılmaz mı? Diliyorum Türkiye’de yaşayan herkese 'İyi ki bu ülkede yaşıyorum' dedirteceğiz. Çok çalışarak yapacağız, omuz omuz yapacağız. Çok çalışacak kazanacağız. Bir şey değişecek her şey değişilecek”  

Açılışın törenlerinin ardından CHP’liler esnaf ziyareti yapıp yurttaşların sıkıntılarını dinlediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.