Dolar 32,5237
%0.27
Euro 34,8078
%0.19
Altın 2.444,990
%0.26
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’da flaş istifa

Aliağa’da flaş istifa

Geçtiğimiz haftalarda Aliağa’da yaşanan darp iddialarıyla gündeme gelen Aliağa Belediye Meclisi MHP Grup Üyesi Fatih Kürşat Kaplan, belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. YaşanaN darp olayıyla ilgili yasal sürecin devam ettiğini ifade eden Kaplan, istifa gerekçesinin, yaşanan olayların meclis çalışmasına yansımaması olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 20:28

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Aliağa’da yaşanan darp iddiaları gündeme oturmuştu.

İddialara göre MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kendi partilisi meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı makamına çağırmış ve aralarında geçen konuşmanın ardından Kaplan’ın istifasını istemişti. Kaplan istifa etmeyi reddedince Başkan Acar makamda bulunan iki kişiyle birlikte Kaplan’ı darp etmişti.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Kaplan, Olayın yaşanmasının hemen ardından darp raporu aldığını ve olayın yargıya intikal ettiğini söylemişti.

Olayla ilgili parti bazında da soruşturma yapılmasını istediğini belirten Kaplan, “Yaşanan olay parti yetkililerine, il ve ilçe başkanlarına iletildi. Partinin tüzüğü gereği ikimizin de disipline sevk edilmesini ve ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. İkimiz de disipline gidelim. Olay incelensin. Bizim bir hatamız varsa ortaya çıksın. Aynı yargı gibi orda da karar verilsin ve gereken neyse yapılsın” demişti.

BELEDİYE MECLİSİMİZİN ÇALIŞMASINA ETKİ ETMESİNİ DE İSTEMEDİĞİMDEN DOLAYI…

Olaydan yaklaşık 2 hafta sonra Kaplan’dan flaş istifa kararı geldi. Yazılı basın açıklaması yapan Kaplan, yaşanan olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve olayların Belediye Meclisi çalışmalarına etki etmemesi için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaplan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi listesinden Aliağa halkımızın değerli oyları ile Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. Seçildiğim günden bu zamana kadar meclis üyesi sıfatım ile hiçbir şekilde Aliağa Belediye Başkanlığı bütçesinden meclis üyelerine verilen huzur hakkı adı altındaki ücreti almadığım gibi, ticari işletmemde de kesinlikle Aliağa Belediyesi ile kurumsal hiçbir ticari ilişkim olmamıştır. Daha ilk seçildiğim anda Meclis Üyelerine ödenen huzur hakkı ücretinin ihtiyaç sahiplerine verilmesi konusunda belediye başkanlığına dilekçe vererek bu ücreti almayacağımı bildirdim.

28.11.2020 günü basına ve kamuoyuna yansıyan HUKUKİ SÜRECİ DEVAM EDEN olayın nedeni ile ilçemize hizmet etmek için Aliağa Halkınca seçilen Belediye Meclisimizin çalışmasına etki etmesini de istemediğimden dolayı, Hür irademle ALİAĞA BELEDİYESİ MECLİS ÜYELİĞİ görevimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Mensubu olmaktan Onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinin sade bir neferi olarak partim için çalışmaya devam edeceğim.

Saygılarımla

Fatih Kürşat KAPLAN”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.