Dolar 32,3684
%-0.21
Euro 34,7499
%0.03
Altın 2.434,670
%-0.16
Bist-100 10.048,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener’den İzmir'den iktidara seslendi: İBB soruşturmasında ‘tuzak’ göndermesi

Akşener’den İzmir'den iktidara seslendi: İBB soruşturmasında ‘tuzak’ göndermesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan bazı personellerin terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddialarıyla soruşturma başlatılması üzerinden iktidara seslendi. ‘Tuzak’ göndermesi yapan Akşener, “Bütün belediyelere alınan insanların resmi olarak işe alındığı andan itibaren, GBT denilen yani güvenlik durumlarına bakılır. Acaba hukuki olarak bir problemleri var mı diye bakılır. Devleti yönetenlerin görevi, herhangi bir terör örgütüyle irtibatlı olanların bu sorgulamanın karşısında gereğini yapmaktır. Terör örgütüyle irtibatlı olan kişiler devleti yönetenler kişiler tarafından bilinmiyorsa ya da bilip işe alımlarla tuzak olarak kullanılıyorsa bu bambaşka bir şekilde tartışılmalı” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.12.2021 - 13:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan bazı personellerin terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını duyurmuşlardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, Terörle bağlantılı kişilerin çalıştığına dair ihbarlar geldi. Bir dernek üzerinden bazı isimlerin buraya girdiğini tespit ettik. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bazen yabancı bazen kendi uyruğumuzdan insanlarla hangi terör belalarıyla karşılaştığımızı biliyoruz. Sizin (İBB'nin) herhangi bir güvenlik soruşturması, araştırması yapmadan aldığınız isimler bunlar” demişti.

Öte yandan; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İzmir’de katıldığı ESİAD Liderler Buluşması’nda yaşananlara tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki işe alımlarla ilgili soruşturma başlatılmasına ilişkin görüşlerini ifade eden Akşener, “Dün, önce Sayın Erdoğan’ın daha sonra da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun işe aldığı insanlarla ilgili bir soruşturma başlatıldığını, terör örgütleriyle irtibatlı insanların ile alındığına dair duyumları üzerinden bir çalışma başlatıldığını duyurdular. Şunu söylemek isterim. Beyler… Aklınızı başınıza alın. Milli iradeye her el uzattığınızda elinizin üstüne bir şamar yiyorsunuz. Bütün belediyelere alınan insanların resmi olarak işe alındığı andan itibaren, GBT denilen yani güvenlik durumlarına bakılır. Acaba hukuki olarak bir problemleri var mı diye bakılır. Devleti yönetenlerin görevi, herhangi bir terör örgütüyle irtibatlı olanların bu sorgulamanın karşısında gereğini yapmaktır. Terör örgütüyle irtibatlı olan kişiler devleti yönetenler kişiler tarafından bilinmiyorsa ya da bilip işe alımlarla tuzak olarak kullanılıyorsa bu bambaşka bir şekilde tartışılmalı. Bu aynı zamanda bir suçtur. Gerçekten İstanbul’da daha önce büyükşehir belediyesini alan Milliyet İttifakı adayı Sayın İmamoğlu’nun 13 bin 500 farklı İstanbul’u almasını iptal ettiniz. ‘Bi’ şey olmasa da kesin bir şey olmuştur’ dedin. Bu millet de ikinci seçimde 805 bin farklı tepkisini ortaya koydu. Yapmayın beyefendiler. Bir şey yapalım derken sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin. Türkiye huzursuzluktan bıktı. Türkiye bu gerilimden bıktı. Bu millet ucuz kutuplaştırmalar üzerinden birbirine düşman edilme eylemlerinden bıktı.  "Biz artık huzur istiyoruz, işlerimizi doğru düzgün yapmak istiyoruz. Biz artık üretmek, dürüst, namuslu bir biçimde çalışıp, vergimizi ödeyip, istihdam yaratmak istiyoruz. Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemiyoruz" diyor bu insanlar. Bunlara kulak verin. Benden söylemesi.'' dedi.

ERKEN SEÇİM OLURSA NE ZAMAN OLUR?

Konuşmasının ardından iş dünyası temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Akşener, erken seçime ilişkin sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi; “24 Haziran seçimlerini 15 Temmuz'da olacağını tahmin etmiştik ancak 24 Haziran'da olduk. Ancak şimdi öyle bir öngörüm kalmadı çünkü ne yapıldığına yönelik bir fikrim yok. Ben sokağı biliyorum. Birden küt diye bir şey oldu. Dolar'a, euro'ya faize karşı yapılan hamleler... Burada net olan bir şey var: Bu yapılan işlerin karşılığı ne? Ne zaman ortaya çıkacak? Eğer 203’ten önce olacaksa 2022 Mayıs ya da Haziran sonu gibi olması gerekiyor. Bu ekonomik sistemden dolayı böyle bir öngörüm var. Biz hazır mıyız, hazırız. Ben söyledim bizim meleke yatırımcımız yok. Mesela esnaf gezmek sıfır maliyet. Burada dinlemek önemli. Ben insanların birbirini dinlemediğini fark ettim. Ben dinliyorum. Biz yolumuzu buluyoruz. Hazırız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.