Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'in masadan kalkmasının ardından kim ne dedi?

Akşener'in masadan kalkmasının ardından kim ne dedi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını onaylamayarak 6'lı masadan kalkmasının ardından Türkiye'nin gündemi değişti. Akşener'in açıklamasının ardından peş peşe açıklamalar yapıldı. Peki kim ne dedi?

  • Ege Postası
  • 04.03.2023 - 09:26
  • Güncelleme: 04.03.2023 - 12:15

EGEPOSTASI-  İYİ Parti lideri Meral Akşener'in dün yaptığı "Biz dayatmalara direnerek geldik, biz kirli pazarlıklara direnerek geldik" derken, "Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" açıklaması ve Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yaptığı adaylık çağrısı ülke gündemine bomba gibi düştü.

İYİ Parti lideri "Son noktada altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" ifadelerini kullanırken, "Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından siyasi parti liderleri peş peşe açıklamalar yaptı.

KILIÇDAROĞLU: KİMSE DURDURAMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu videolu paylaşımda bulunarak, "Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız. Bana gelince. Ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm. Birleştirmeye devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin Erdoğan dilinin, yerinin olmaması gerekirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu. Kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. Umudum niçin bir araya geldiğimizin farkındalığı ile sakin olmamız. Bu sofraya herkesi davet etmemizdir. Birilerin kalkması yerine tüm renklerimizin oturmasını sağlamamızdır." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “Halkımız müsterih olsun! Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN AKLISELİM DAVRANMAYA DAVET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin ‘biz kaybettik’ hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır. Bu kararlılıkla Gelecek Partisi'nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim” dedi.

DEVA PARTİSİ: HEPİMİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nden yapılan açıklamada, “Hiçbir siyasi parti, politik duruşunun ve parti tabanlarının kabul etmeyeceği bir tutuma zorlanmadı... Biz, milletimizin hak ettiği tam demokratik bir yönetim anlayışını hâkim kılmak için ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız. Bu tarihi süreçte, hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye'yi içine düştüğü bu karanlık tablodan çıkartmak ve otoriter anlayıştan kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

GÜLTEKİN UYASAL:  YETER, SÖZ MİLLETİNDİR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Ülkemizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha Aziz Türk Milletimize beyan ve taahhüt ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın. Hep birlikte başaracağız! Yeter! Söz Milletindir” dedi.

DEMOKRAT PARTİ: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Altılı Masa üyelerinden Demokrat Parti'den yapılan açıklamada da "Demokrat Parti'nin 1946 yılında başladığı demokrasi, adalet ve hakkaniyet mücadelesinin 77'nci yılında merkez sağ siyasetin ve umudun sesi olarak aynı kararlılıkla, aynı inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnandığımız ve doğru bildiğimiz yolda dün olduğu gibi bugün de yürüyoruz. Ülkemizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha Aziz Türk Milletimize beyan ve taahhüt ediyoruz" denildi.

DİĞER SİYASİ PARTİLER NE DEDİ?

TİP'TEN TEK VE ORTAK ADAY MESAJI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından, “Kendi çıkarlarını ülkemizin kurtuluşundan daha fazla önemseyen, önümüzdeki seçimleri pazarlık ve şantajla siyasi rant elde etmek için kullanan, şimdiye kadar beslendikleri halk iradesini Saray karşısında zayıflatan tüm girişim ve niyetler çökmeye mahkumdur… Halkımız Saray karşısındaki iradesini ve kararlılığını koruyacak, AKP-MHP ittifakının karşısına ilkelerde uzlaşmış olarak, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir” açıklaması yapıldı.

EMEP: TEK ADAMIN YENİLMESİ ANCAK

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Burjuva muhalefet cephesinde yaşanan gelişmeler somut olarak gösteriyor ki tek adamın yenilmesi ancak ve ancak halkın örgütlü gücüyle mümkündür. Bunun için tek adam yönetimine karşı halkın taleplerini dikkate alan ve siyasal demokrasiye sahip çıkan tek bir adayla cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesi daha da elzem hale gelmiştir" dedi.  

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN DAVET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Türk halkını Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne davet ediyorum" dedi.

MUHARREM İNCE: BİRAZ SABIR

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iktidarı ve muhalefet partilerini eleştirdi. İnce, "Bu iktidardan da, bu muhalefetten de kurtulacağız. Biraz sabır. Başaracağız, başaracağız, başaracağız" dedi.

"BEN BU SEÇİMİ KAZANACAĞIM"

Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında, “Bunların seçim kazanmak, Türkiye’yi yönetmek gibi bir dertleri yok. Bir pastadan pay alma derdine düşmüşler. Burada Altılı Masa'yı yönetemeyen memleketi hiç yönetemez. Akıl, bilim ve memleket sevgisi yok. Ben bu seçimi kazanacağım merak etmeyin. Bu memleketi akılla yöneteceğiz, ahlakla yöneteceğiz, adalet ile yöneteceğiz.” dedi.

"SAYIN AKŞENER BAŞBAKAN OLSUN"

Spikerin “Siz Meral Akşener’i veya Meral Akşener sizi davet ederse ne olur?” sorusuna da cevap veren İnce, “Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım” dedi.

ÖNDER İŞLEYEN: SORUMLU DAVRANACAĞIZ

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, “Bu süreçte, tüm muhalefetin bir ortak adayının olmasını, bir ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz, bu sorumlulukla davranacağız. Eğer ülkede faşizm varsa yapılması gereken bellidir; bu iktidarı yenmektir. SOL Parti de bu konuda üzerine düşen bütün sorumluluğu yapacak. Tüm muhalefetin de bu ortak sürecin gelişmesi için sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim tavrımız bu konuda bu kadar net” dedi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMALAR

HAYATİ YAZICI: HEP BİRLİKTE TARİH OLDULAR

AK Parti'den ilk açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "6'lı masaya şüpheyle bakıldı. Devrildi devrilecek derken söylenenlerin haklı olduğunu gördük. Hep birlikte tarih oldular. Ülke siyaseti bakımından hayırlı olsun. Sanırım kalanlar yürür 6'lı masa olmaz da 5'li masa olarak yürür diye düşünüyorum. Bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar dikiş tutmaz. Ya bir aday bulacak tek başına ya da serbest bırakacak seçmeni." yorumunda bulundu.

BÜLENT TURAN: İBRETLİK BİR TABLO

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise "6'lı Masa diye ifade edilen yapının son siyasi kavgası tam bir ibretlik tablodur. Biri tweet atıyor, 10 dakika sonra siliyor. Bu tam bir siyasi dansözlüktür. Biri sormadan aday olduğunu iddia ediyor, ülke ülke geziyor. Birileri de tamamen sessiz kalarak sadece 2 vekillik için tüm siyasi hayatını, hatırasını, adeta gömüyor. Bu tavrın ve ekibin bırakın Türkiye'ye, kendilerine faydası olmadığını şu son birkaç günde görmüş olduk" diye konuştu.

KÜRŞAD ZORLU: HEP MİLLETİMİZE İNANDIK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da "Uzlaşma, istişare ve halkın tercihi diyerek milletimize sunduğumuz taahhütler bizim için bir emanettir! Temel itirazımız, dayatmaya ve bu ilkelerin hiçe sayılmasınadır. Onun için hep milletimize inandık. İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır." dedi.

AKŞENER'İN ADAYLIK ÇAĞRISI YAPTIĞI YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMALAR

EKREM İMAMOĞLU: İTTİFAK EKSİLMEDEN BÜYÜYECEK

Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ: AYNI ÇİZGİDEYİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir. @ekrem_imamoglu"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.