Dolar 32,5216
%0.44
Euro 34,7659
%0.52
Altın 2.408,170
%1.17
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Aytun Çıray'dan o iddialara sert tepki: Kınıyorum, ahlaksızca!

İYİ Partili Aytun Çıray'dan o iddialara sert tepki: Kınıyorum, ahlaksızca!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, " 'Cumhur İttifakıyla işbirliği yapacak' diyenleri kınıyoruz, bunları ahlaksızca buluyorum. Kumar masasında olmayız derken bunu kastediyorduk" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2023 - 01:26
  • Güncelleme: 04.03.2023 - 01:39

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı. Yaklaşık 1,5 saat süren kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı bileşenlerinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini aktardı. "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuşan Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Meral Akşener'in açıklamaları tartışma yaratırken İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü TV'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Çıray, "Bu dedikoduları ahlaksızca ve utanç verici olarak buluyorum. Sayın Akşener'in 'kumar masası' sözleri Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağımıza dair yorumlar yapanları yalanlamak için söylenmiştir" dedi.

Çıray ayrıca şu açıklamaları da yaptı: 

"Milletimiz müsterih olsun. Türkiye çaresiz kalmayacak.

Adayımızı bağımsız anket şirketleriyle belirleyelim, işimizi garantiye alalım" demenin nesi yanlış?

"Sayın Akşener 'Benim masadan kalkmamı mı istiyorsunuz?' Demesi üzerine kalkmaya yeltendiğinde diğer parti liderlerinin müdahalesi ile geri yerine oturdu."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.