Akın Gürlek: Raporda umut hakkı yok... Kişiye özel düzenleme olmaz
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun sunduğu rapora ilişkin ''Rapora umut hakkı ifadesi yok. Genel af ya da kişiye özel düzenleme olamaz. İnfaz ve terörle mücadele kanununda düzenleme yapılabilir'' dedi.
- Ege Postası
- 26.02.2026 - 10:51
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 'Terörsüz Türkiye' adı altında yürütülen süreç ve Meclis'te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun sunduğu rapora ilişkin açıklamalarda bulundu.
NTV'ye konuşan Gürlek'in konuşmasından bazı kısımlar şöyle:
''Terörsüz Türkiye'ye çok önem veriyoruz. İnsanlar artık terör sorunundan kurtulmak istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ve Sayın Devlet Bahçeli'nin katkılarıyla inşallah bu sonuca varır. Bu rapor meclise sunuldu bu rapor doğrultusunda Meclis yasal bir düzenleme yapacak. Bizim arkadaşlarımız teknik açıdan bu kanunun yapımıyla ilgili yardımcı olacak. Burada esas çizgi, silahların bırakılmasının kanıtlanması ve örgütün faaliyetlerini sonlandırması, bundan sonra Meclis yasal adımlar atacak.
'UMUT HAKKI' İÇİN AÇIKLAMA: KİŞİYE ÖZEL DÜZENLEME OLAMAZ
Raporda umut hakkı ifadesi yok. Genel af ya da kişiye özel düzenleme olamaz. İnfaz ve terörle mücadele kanununda düzenleme yapılabilir.
''HÜKÜM GİYEN ÇOCUK DA CEZASININ TAMAMINI YATACAK''
('Suça sürüklenen çocuklar' tartışmaları) İnfaz düzenlemesi yapmamız lazım. Cezaları artıracağız. Hüküm giyen çocuk da cezasının tamamını yatacak. Çocuklar neden suça karışıyor incelememiz lazım.
YASA DIŞI BAHİS SORUŞTURMALARI: ÖZEL BİR EKİP KURACAĞIZ
(Yasa dışı bahis soruşturmaları) Bütün futbol maçlarının incelendi. Şike ile mücadeleye dair özel bir ekip kurmak istiyoruz. Futbolun temiz olması lazım. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.''
Yorum Yazın