Dolar 32,2299
%0.21
Euro 35,0717
%-0.06
Altın 2.461,780
%-0.24
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adalet çalışanları adalet istedi

Adalet çalışanları adalet istedi

TÜRK BÜRO-SEN 2 Nolu Şube Başkanı Sevim Gökalp önderliğinde İzmir Adliyesi önünde toplanan adliye çalışanları hükümet tarafından adalet sisteminde yapılması planlanan değişiklikleri protesto ederek mesai haklarına dokunulmaması için kamuoyuna çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 16:33

EGE POSTASI - TÜRK BÜRO-SEN 2 Nolu Şube Başkanı Sevim Gökalp önderliğinde İzmir Adliyesi önünde toplanan adliye çalışanları hükümet tarafından adalet sisteminde yapılması planlanan değişiklikleri protesto ederek mesai haklarına dokunulmaması için kamuoyuna çağrıda bulundu. KAMU-SEN İl Temsilcisi Nebi Yay’ın da destek verdiği gösteride bir araya gelen adliye çalışanları adalet sistemini sağlayan kesime karşı uygulanan tutumun adaletsiz olduğunun altını çizerken, başta bakanlık olmak üzere ülkeyi yönetenlerin bu duruma çanak tuttuğunu söyledi.

 “KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR”

TÜRK-BÜRO SEN’e bağlı grup, alkışlarla adliye önünde toplanarak Başkan Sevim Gökalp’e destek verirken, Başkan Gökalp okuduğu basın bildirisi ile şunları dile getirdi; “Adalet sağlamaya çalışan biz adalet çalışanları bu yükün altında ezilirken, emeğimizin karşılığını alamadığımız gibi kazanılmış haklarımız da elimizden alınmak istenmektedir. Çok basit bir konu olmasına rağmen yemekhanelerde dahi protokol gözetilerek, hakim ve savcılar dışında kalan adalet çalışanları ayrımcılığa uğrarken, yine bu kesimin haricinde kalan biz emekçilerin hakkı yenmektedir. Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, 2013 yılında fazla mesai ücretlerini kaldırarak hepimizi köle düzenine geçirmeye çalışmakta, bu da yetmezmiş gibi tasarruf tedbirleri kapsamında servis ücretleri için ödenen katkı payını kaldırmayı düşünmektedir. Gelinen noktada adaletin terazisinin adalet çalışanları için dahi doğruyu göstermediğini görüyor ve bu tutumu kınıyoruz.”

 

“HÜKÜMETİN ADALET BAKANLIĞI…”

Gökalp yaptığı basın açıklamasını sonunda yaşadıkları haksız tutumu kınayarak, ellerinden alınan tüm bu maddi imkanlara karşılık Bakanlık tarafından yapılan masrafları da kalem kalem açıkladı. Gökalp, “En zor şartlar altında çalışan kamu personeli adalet personelidir” diyerek sözlerine şöyle son verdi: “Adalet çalışanın alnının teri ile oluşturduğu bu göl, çalışan açısından buharlaştırılmıştır. Hakim ve savcı sınıfının hegemonyası altında silindir gibi ezilen yine adliye çalışanlarıdır. Adliye çalışanları olarak, her şeyden önce insan gibi muamele görmek, emeğimizin karşılığını alabilmek ve hak ettiğimiz itibarı sağlamak adına bu mücadelemiz sürecek. Hükümetin adalet bakanlığı olarak gördüğümüz bakanlıktan kendimiz için de adalet istiyoruz. Bizi yok sayarak sağır ve dilsiz numarası yapan bakanlık, özlük haklarımızı elimizden alarak kazanılmış haklarımızı gasp etmektedir. Fazla mesai adı altında bizleri “bedava çalışma”ya mahkum eden bakanlıktan bizleri de 4483 sayılı yasanın kapsamına alarak kamu alanında eşitliği sağlamasını istiyoruz.”

 

“SON SÖZÜ MEYDANLARDA SÖYLEYECEĞİZ…”

Başkan Gökalp son olarak bir çağrıda bulunarak, “Haklarımız teslim edilene dek susmayacağız ve gerekirse meydanlara inerek, yasal ve demokratik haklarımız çerçevesinde mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.