Dolar 32,1898
%0.08
Euro 35,0705
%-0.06
Altın 2.471,530
%0.15
Bist-100 10.168,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yetenekleriyle büyülediler

Yetenekleriyle büyülediler

Sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan CHP’li Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Dayanç, kurucusu olduğu Balçova Dayanç Müzik Kursu çatısı altında cezaevindeki çocuklardan sonra, engelliler için sürdürdüğü önemli bir projeyi İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki etkinlikle taçlandırdı. Sanat Engel Tanımaz Projesi, 60 engelli çocuğu müziğin eşsiz birleştirici özelliğiyle sosyalleştirdi ve yeni arkadaşlıklar edinmelerine vesile oldu.

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 11:40
İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven ile Alaattin Yüksel; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl yöneticileri, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, “engel tanımayan”ların eli öpülesi anne-babalarının da katıldığı etkinlikte koltuklar dolunca, kimi konuklar bu müzik ziyafetini ayakta izlemek zorunda kaldı. Deneyimli sunucu Mehmet Necati Şentürk’ün sunumuyla, bir bayram havasında geçen buluşma, renkli anlara sahne oldu.

“Sanat Engel Tanımaz” Projesi kapsamında, temel müzik eğitimi alan engelli çocuklar, müziğin evrensel diliyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını ortaya koydu. Kimi doğuştan kas hastasıydı, kimi ortopedik engelli kimisi de görme engelli... Ahmet, Ayşen, Hıdır, Özge, Vedat, Yusuf ve Ahmet bir araya geldiler, “ritim” oldular. Yüreklerindeki coşkuyla izleyenleri coşturdular.




Aşık Veysel’in yolunda


Gitarda “el ele veren” Yaren, Murat, Ceren, Hayat ve Hiranur ise, bir enstrümanla “Hayatlarının nasıl da bayram olabileceğini” gösterdiler. Özüm Borova, klarnetiyle gecenin “nefesi” olurken; Kerem, Erencan, Anıl ve Murat, bağlamayla bağlanacakları bir hayatlarının olduğunu “Gesi bağlarında dolanırken” daha iyi anladılar. Ve onlar, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Yolu”nun yolcusu olduğunu türkülerle haykırdılar.

Dayanç Müzik’in organizasyonu, yeni bir müzik grubunun da doğmasına vesile oldu. İlk kez “şef” olarak kendisi gibi görme engellilerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nu yöneten Eyüp Sultan Aylar, “Grup Doğaçlama”yı kurduklarını duyurdu. Gamze, Gürhan, Erhan, Zekeriya, Rabia, Tuğçe, Barış Baki, Güliz, Muradiye, Ali Oruç, Nurcan, Gizem, Melike, Murat ve Duygu; Grup Mecaz’ın programına da yoğun istek üzerine katılarak, “gönül gözüyle” türküler seslendirdiler.

Yeni proje, lösemili çocuklara

İzmir Valiliği Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkilioğlu’na plaketini takdim eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Muharrem Dayanç’ın sosyal sorumluluk projelerinin başarılı sonuçlarını yakından izlediğini belirterek, “Sosyal sorumluluk, başkalarının mutluluğu ve içinde bulunduğu koşulları iyileştirme yönünde bir çaba. Ben CHP’nin sorumlu bir üyesi olarak Muharrem Dayanç’ın bu çabasını değerli ve önemli buluyorum. Engelleri sanatla aşan tüm çocuklarımızı kutluyorum” dedi. Muharrem Dayanç ise, cezaevindeki çocuklar ve engelli çocukların ardından yeni proje hedef kitlesinin lösemili çocuklar olacağını vurguladı. Etkinlik plaket töreni ardından sona erdi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.