Dolar 32,7395
%-0.09
Euro 35,0602
%-0.09
Altın 2.439,240
%-0.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Menderes Meclisi'nde sahte belge iddiası

AK Parti’den Menderes Meclisi'nde sahte belge iddiası

Menderes Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Bayram , 1 Eylül’de verdikleri soru önergesine ancak 1 ay sonra cevap verildiğini belirterek, şok bir iddiada bulundu. AK Partili Bayram, önergelerine verilen cevabın tutarsızlık içerdiğini ileri sürerken, sunulan belgenin sahte olduğunu iddia etti. Bayram, “Bu yazı ile hem AK parti grubunu, hem de sayın meclis üyelerimizi yanlış bilgilendirdiğinizi, 01.10.2020 tarihli yazınızın altına imza atan belediye bürokratlarımızı da hazırlamış olduğunuz bu sahte belgeye imza attırarak onları da ateşe attığınızı ifade etmek istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2020 - 18:42

EGEPOSTASI- Menderes Belediye Meclisinde AK Parti grubu, 01.09.2020 tarihinde Meclis Başkanlığına verdikleri önergede belediyenin kamu kurum ve kuruluşlarına, özel bankalara, özel sektöre, esnaf ve diğer tedarikçiler ile personele olan toplam borcunun ne olduğunu sormuştu.

Yine aynı önergede satışı yapılan yerlerden elde edilen gelirin de açıklanması istenmişti. 

AK Parti grubunun 01.09.2020 tarihli önergesine 01.10.2020 tarihinde cevap verilirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Bayram  tarafından yapılan açıklamada yazının bir sürü tutarsızlıklar içerdiği belirtildi.

AK Partili Bayram, Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’a 5 soru yöneltirken, belediye bürokratlarının hazırlamış olduğu ve önergelerine cevap yazısının sahte olduğunu iddia etti. Bayram, “01.10.2020 tarihli yazınızın altına imza atan belediye bürokratlarımızı da hazırlamış olduğunuz bu sahte belgeye imza attırarak onları da ateşe attığınızı ifade etmek istiyorum” ifaddelerini kullandı.

İşte AK Paritli Mümün Bayram’ın o açıklaması:

“1- Öncelikle satışlardan elde edilen gelirler net olarak belirtilmemiştir.

2- Belediyemiz borçları açık ve şeffaf bir şekilde ifade edilmemiş
 ( Borçların astığınız pankartlarda olduğu gibi tarafımıza bildirilmesi)

3- Bizden önceki dönemde araç satın alınmadığı için araç kiralıyoruz gibi bir konudan bahsetmişsiniz. Belediye envanterinden sizden önceki dönemde alınan, hem özel sektör tarafından hem de kamu kurumlarınca belediyemize bağışlanan araçların sayısını öğrenmenizi ve sayın meclisi bilgilendirmenizi istiyoruz.

4- Toplanan makbuzlu ve makbuzsuz bağışların miktarının da belirtilmesini önemle rica ediyoruz.

5- En önemlisi de göreve geldiğiniz tarihte Menderes’in 4 bir köşesine asmış olduğunuz pankartlarda toplam borcun 134 milyon olduğunu ifşa etmiştiniz.

01.10.2020 tarihli yazınızda tarafımıza açıklanan rakamlara göre diye bir ifade kullanmışsınız. Sayın başkan kamu kurumlarında geçerli olan kurum kayıtlarıdır, açıklama ile iş yapılmaz. Buna göre de şu anki borcunuzun 128 milyon olduğunu belirtmişsiniz.

AK Parti grubu olarak yapmış olduğumuz araştırma sonucunda belediyemizin şuanda sadece iki kamu kurumuna olan toplam borcunun 90 milyon olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu durumda nasıl oluyor da sadece kamu kurumlarına olan borç 40 milyon artıyor ama sizin verdiğiniz rakama göre azalan borç 6 milyon liradır. Bu da 01.10.2020 tarihli yazınızın tutarsızlığını verilen rakamların yalan yanlış olduğunu açıkça göstermektedir. Bu yazı ile hem AK parti grubunu, hem de sayın meclis üyelerimizi yanlış bilgilendirdiğinizi, 01.10.2020 tarihli yazınızın altına imza atan belediye bürokratlarımızı da hazırlamış olduğunuz bu sahte belgeye imza attırarak onları da ateşe attığınızı ifade etmek istiyorum.

BORÇLARI  ASMIŞ OLDUĞUNUZ PANKART GİBİ! 

Sonuç olarak 09.10.2020 tarihinde yapılacak Meclis oturumunda belediyemize ait borçları asmış olduğunuz pankartlarda olduğu gibi tane tane belirterek doğru bir şekilde meclisimize yazılı olarak bilgilendirmenizi istiyoruz.

Meclisimizi doğru rakamlarla ve doğru bilgilerle aydınlatmamanız durumda iç işleri bakanlığınca görevlendirilecek  müfettişler marifetiyle belediyemizin borç ve alacaklarının tespitinin yaptırılacağını belirtmek istiyorum.

Ayrıca müfettişlerce yapılacak tespit sonucunda tarafımıza sunulan 01.10.2020 tarihli yazıda verilen bilgilerin doğru olmadığının tespiti  halinde, bu yazıya imza atanlar ile ilgili sahte belge düzenlemekten savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı sayın meclisin huzurunda ifade ediyorum.

 Son olarak Belediye bürokratlarına ve memur arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Değerli arkadaşlar sizler birer emekçişiniz sizlere Belediye yönetimi tarafından zorla ve mobing yoluyla imza attırmak isteyenlere kesinlikle boyun eğmemelisiniz.

Bu gibi durumlar da Ak Parti gurubu olarak siz değerli çalışanlarımızın yanın da olacağımızın bilinmesi istiyoruz."

Başkan Kayalar'ın astırdığı afiş

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.