Dolar 32,6977
%-0.22
Euro 35,0169
%-0.21
Altın 2.444,960
%-0.53
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Konak’ta ‘aday’ düğümü çözülüyor

AK Parti Konak’ta ‘aday’ düğümü çözülüyor

AK Parti Konak’ta kongre düğümünün bugün çözülmesi bekleniyor. Daha önce iki kez ertelenen Konak Kongresi düğümünün bugün Genel Merkez’de yapılacak toplantıyla çözüme kavuşması bekleniyor. Başkanlık için isimleri geçen Sait Başdaş, Melek Eroğlu ve Serhat Metin ile bugün gün içerisinde Genel Merkez’de kritik toplantı yapılacak. Toplantının sonunda Konak İlçe Başkanı’nın belirlenmesi bekleniyor. Öte yandan başkanlık için öne çıkan ismin ise Melek Eroğlu olduğu konuşuluyor. 

  • Ege Postası
  • 06.10.2020 - 10:15

EGEPOSTASI- 5 Eylül’de İzmir ilçe kongrelerine başlayan AK Parti’de bazı ilçelerin kongre tarihlerinin ertelenmesi kongre takvimini sekteye uğrattı. Bugüne kadar yapılması planlanan Konak,Kemalpaşa, Narlıdere ve Selçuk ilçe kongreleri henüz gerçekleştirilemedi. Kongrelerin ertlenme sebebinin ise aday krizi olduğu konuşuluyor.

Aday çekişmesinin en fazla olduğu ilçelerin başında ise Konak geliyor. Bugüne kadar iki kez ertelenen Konak Kongresinde üç ismin adaylık için yarıştığı belirtildi.

İddialara göre; Ekonomi eksi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, atanarak başkan olan Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın başkan olmasını istemiyor. Daha önce bir kez Başdaş’ın koronavirüse yakalanması nedeniyle ertelenen kongrenin ikinci kez ertelenemesinin ardında liste krizi yattığı konuşuluyordu. Ancak parti içinde edinilen bilgiler kongrenin ikinci kez ertelenme nedeninin liste krizi değil aday krizi olduğu yönünde.
Zeybekci’nin, Genel Merkez’den yeni dönem için aday olarak çıkan Sait Başdaş ismine sıcak bakmadığı ve Konak İlçe Başkanlığı için Melek Eroğlu’nu önerdiği öğrenildi.  Bu nedenle kongrenin ikinci kez ertelenemesinin nedeninin bu olduğu belirtildi.

Konak ilçe başkanlığı için Sait Başdaş’ın dışında aday olan isimler Melek Eroğlu ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Meclis üyesi Nurdan Metin’in yeğeni Serhat Metin olduğu ifade edildi.

Eğer bu iki isimden biri seçilirse Sait Başdaş’ın kongrede seçilen ismin karşısında aday olacağı da konuşuluyor.

Konak’ta yaşanan başkanlık düğümünün ise kongrede çözülmesi bekleniyor. 
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; başkanlığına kesin olarak bakılan isim ise Melek Eroğlu. 

Üç aday ile bugün saat 11.00’de Genel Merkez’de mülakat yapılması bekleniyor.

ÜÇ İLÇEDE DAHA ADAY KRİZİ 

AK Parti İzmir’de ertelenen kongrelerden biri de Kemalpaşa. Edinilen bilgilere göre; yaşanan aday sıkıntıları nedeniyle büyük ihtimalle kongre yapılmayacak. Genel Merkez’in aday olarak belirlediği ismin delegeye hakim olmadığı ifade ediliyor. 

Aday krizi nedeniyle kongresi ertelenen bir diğer ilçeNarlıdere. Narlıdere’de Kadir Bekar’ı aday gösterilmişti ancak son anda Genel Merkez’in kendisinden adaylıktan çekilmesini istediği öğrenildi. Narlıdere kongresinin ise ilçeye bir başkan atanmasının ardından yapılması bekleniyor. Narlıdere’de aday olmak isteyen ismin ise Arslan Bilgili olduğu belirtildi.

Selçuk’ta ise kongrenin ertelenmesinin ardında eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Osman Başterzi’nin olduğu iddia ediliyor. Başterzi’nin Selim Girbiyanoğlu’na sıcak bakmadığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.