Dolar 41,8228
%0.19
Euro 48,4068
%-0.05
Altın 5.337,080
%-0.02
Bist-100 10.727,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkılmasına sert tepki: Yazıktır, ihanettir

AK Parti’den Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkılmasına sert tepki: Yazıktır, ihanettir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezi’nin “riskli yapı” kararı doğrultusunda yıkılmasına kararı AK Parti’den sert tepki gördü. AK Partili Hakan Yıldız ‘Otoparkı yıkmak yazıktır’  derken, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ‘Kemeraltı’na ihanettir’ dedi.  

  • Ege Postası
  • 07.10.2025 - 12:16
  • Güncelleme: 07.10.2025 - 12:31

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya İkiçeşmelik yokuşunun başladığı yerde bulunan katlı otoparkı ve içinde 87 esnafın bulunduğu AVM’yi yıkma kararı kentte tartışmalara neden oldu. AK Parti cephesinden sert tepkiler gelirken; güçlendirme ve yeniden yapım maliyetlerinin açıklanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Koruma Kurulu’nun güçlendirme kararının da es geçildiği hatırlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği belirtilerek ‘şeffaf yönetim’ çağırısı yapıldı.

‘EN BÜYÜK YÜKÜ TAŞIYAN OTOPARKI YIKMAK YAZIKTIR’

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, kamuoyuna hiçbir bilgilendirme yapılmadan ‘yıkım kararı’nın alındığı vurgulayarak “Bir yıl önce Çevre Şehircilik bu durumu ortaya koydu zaten. Güçlendirme kararı var. Aldıkları kararda ortaya bir maliyet de koymuyorlar. Ortaya bir plan koy bize; “Güçlendirirsem 100 liraya mal oluyor, yıkıp yeniden yaparsam 150 liraya mal oluyor” de, o zaman biz de anlayalım. Şimdi Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nı yıkmış ve hala yerine koymamışsın, Kemeraltı’nın en önemli yükünü taşıyan otoparkı yıkmak yazıktır. Zaten vatandaşlardan inşaat yaptıkları için otopark parası bedeli almış bir belediyesin. Nerede bu otoparklar, nerede o paralar? Bana ‘biriken otopark paralarından yapıyorum, planı projesi hazır, kurul izini aldım’ de, böyle bir çalışman var mı? Kurulla bir görüşmen var mı? Yok, hiçbir çalışman yok.  Varsa bizimle paylaş. Yeni bir proje çizdin mi? Bir maliyet hesabı yaptın mı? Bizimle ve kamuoyuyla paylaş. ‘Güçlendirmenin maliyeti yapmaktan daha fazla geldiği için yıkıyoruz’ diyor. Bu kadar. Bu herhangi bir bilgilendirme yok. Bunu zaten soracağız mecliste” dedi.

‘KEMERALTI’NA İHANETTİR’

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ise; “Katlı otoparkı yıkmak Kemeraltı’na ihanettir. Burası Kemeraltı’nın otopark ihtiyacının yüzde 60’nın tek başına karşılayan bir yapıdır. Hangi mantıkla yıkıyorsun? Yıktığın hizmeti binana 4 yılda başlayamamışsın, bunu yıkıp nasıl yeniden yapacaksın kimi kandırıyorsun. 2020 yılında depreme dayanıksız diye rapor çıkardıysan, tam 5 yıldır otoparka her gün 4 bin tane araç alıyorsun. Demek ki insan hayatı yerine kendi ekonomini düşünüyorsun. Ekonomik bakış açın insan hayatından daha önemli. Karar çıktığı zaman biz burayı yapan Burhan Özfatura ile gönüşmüştük. Kendisi bize ‘Bana o bölgede o otoparktan daha dayanıklı bir bina göstersinler, 13 şiddetinde depreme dayanacak şekilde yaptık biz o binayı’ demişti” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.