Dolar 46,9846
%0.18
Euro 53,7072
%-0.04
Altın 6.200,946
%-0.28
Bist-100 14.349,11
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti kulislerinde değişim iddiası: Erdoğan’ın 4 aşamalı planı

AK Parti kulislerinde değişim iddiası: Erdoğan’ın 4 aşamalı planı

AK Parti kulislerinde dikkat çeken iddialar gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere mevcut kadrolarla gitmek istemediği, bu nedenle parti ve hükümette kapsamlı bir değişim sürecini başlatmaya hazırlandığı öne sürülüyor. Dört aşamadan oluşan plan kapsamında önce teşkilatlarda revizyona gidilecek, ardından kabine değişecek, olağanüstü kongre yapılacak ve ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Değişimlerin ardından Mayıs 2027'de ise erken seçim yapılabileceği öne sürülüyor.

  • Ege Postası
  • 02.07.2026 - 11:23

AK Parti'de son dönemde yaptırılan kamuoyu araştırmaları ve saha raporlarının ardından parti yönetiminde kapsamlı bir değişim hazırlığının gündeme geldiği öne sürüldü.

Parti kulislerinde konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecine mevcut kadrolarla girilmesini istemiyor.

İŞTE YOL HARİTASI...

Bu kapsamda teşkilatlardan genel merkez yönetimine kadar uzanan dört aşamalı bir yol haritası üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor.

Kulis bilgilerine göre değişimin ilk adresi il ve ilçe teşkilatları olacak.

Yerel seçimlerin ardından beklenen performansı gösteremediği değerlendirilen teşkilatlarda geniş çaplı görev değişiklikleri planlanıyor.

Teşkilatlardaki revizyonun ardından gözlerin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrileceği ifade ediliyor.

BAKANLAR GÖREVDEN ALINABİLİR

Parti kaynaklarına göre sonbaharda dört ya da beş bakanı kapsayabilecek sınırlı ancak dikkat çekici bir kabine değişikliği gündeme gelebilir.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, revizyonun özellikle ekonomi yönetimi ile kamuoyunda yıprandığı değerlendirilen bazı bakanlıklarda yeni bir dönem başlatmayı amaçladığı öne sürülüyor.

AK Parti kulislerinde asıl büyük değişimin ise olağanüstü kongrede yaşanacağı konuşuluyor.

İddialara göre Erdoğan'ın genel merkez yönetiminin performansından memnun olmadığı, özellikle bazı genel başkan yardımcılarının saha çalışmalarında yetersiz kaldığı yönünde değerlendirmelerde bulunduğu belirtiliyor.

Bu nedenle olağanüstü kongrede hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda hem de genel başkan yardımcılarının önemli bölümünde kapsamlı değişiklik yapılmasının beklendiği ifade ediliyor.

2027 MAYIS’TA SEÇİM İDDİASI

Erdoğan’ın bu aşamalı yol haritasını hayata geçirdikten sonra, 2027 yılının mayıs ayında erken seçime gitmek istediği öne sürülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.