Dolar 32,2472
%0.02
Euro 34,7781
%-0.06
Altın 2.457,980
%1.05
Bist-100 10.334,00
%0.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den 6 partiye eleştiri; Dostlar alışverişte görsün

AK Parti'den 6 partiye eleştiri; Dostlar alışverişte görsün

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, altı muhalefet partisi liderinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için dün bir araya gelmesi ve sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. Akbaşoğlu, “Birbirinden kopuk, alelacele kaleme alınmış, yangından mal kaçırırcasına özensiz bir dille birçok hatalarla ortaya konulmuş dostlar alışverişte görsün kabilinden bir toplantı çıktısıyla kamuoyunu meşgul etmeye çalışıyorsunuz. Ancak hakikaten kafanızı kuma gömseniz de vücudunuzun ortada, gerçeklik nedir ne değildir bunun mahşeri vicdanını milletimiz değerlendiriyor, size gereken cevabı haziran 2023’te yapılacak seçimlerde net verecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2022 - 14:54

AK Parti Grup Başkanvekili, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“BU KONUDA MUHALEFETİN NE DEDİĞİNİN BİR HÜKMÜ YOK”

Akbaşoğlu, 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün ve ardından Tokat Havalimanı’nın açılışının yapıldığını anımsatarak, şunları söyledi:

“Son zamanlarda tekrar yap işlet devret ile ilgili ipe sapa gelmez hakikat dışı çarpık ve iftira ve yalana dayalı birtakım değerlendirmeler muhalefet temsilcilerinden duyduk, duyuyoruz. Hatırlarsanız, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanlığı (adaylığını kastediyor) döneminde, kendisinin başkan seçilmesi durumunda yap-işlet-devret ile birçok eser kazandıracağını kendisi ifade etmişti. Ancak şimdi tornistan yaparak ‘nasıl çarpıtabilirim bu büyük eserlere nasıl çamur atabilirim’in peşinden koşmaya çalışıyor. Ama nafile. Gerçi nasıl ki bizzat başörtüsü ile ilgili AK Parti ve MHP’nin beraber anayasa değişikliği suretiyle bu zulmü ortadan kaldırmaya dönük teklifin görüşmeleri esnasında ve yasalaştıktan sonra başörtüsü ile ilgili kanunun iptali için AYM’ye başvuranlar arasında imza atan Sayın Kılıçdaroğlu, ‘başörtüsü meselesini ben çözdüm’ şeklinde beyanlarda bulunarak milleti aldatma ve kandırmaya çalıştı ise belki bakarsınız ‘bu yap-işlet-devret modeliyle 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de Tokat Havalimanı’nı da ben yaptım’ diyebilir. O konuda bunun çok örneklerini gördük. Bu konuda muhalefetin ne dediğinin bir hükmü yok millet ne diyor millet? Millet meydanlarda haykırıyor. Umudumuz AK Parti diyor.”

“ALTININ BOMBOŞ OLDUĞU BİR MUTABAKAT METNİ”

Dün altı siyasi parti liderin buluşmasına da değinen Akbaşoğlu, şunları söyledi:

“Altı parti bir araya geldi. Altının bomboş olduğu bir mutabakat metni sundu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye aylardır, yıllardır çalıştıkları metnin altı boş çıktı ancak ve ancak aldatma ve kandırmaya dönük ifadeler söz konusu. Bu sistem tartışmalarının odağında olan husus nedir? Cumhurbaşkanı seçimi nasıl olacak, kim seçecek, partili mi olacak, taraflı mı tarafsız mı olacak tartışmalarının merkezinde cumhurbaşkanı seçimi söz konusu. Zaten bir sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir diğerininkinde demek ki zayıf ki güçlendirilmiş parlamenter sistem diye isimlendirdikleri sistem söz konusu. Merkezinde yürütme var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri şey, yürütmenin güçlendirilmesi zaten.

“DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN KABİLİNDEN TOPLANTI ÇIKTISI”

“Boş bir ittifak olduğunu, tabiri caiz ise dağın fare doğurduğunu siz de bildiğiniz için işte bir araya gelerek ‘şöyle poz verirsek böyle poz verirsek; milleti oyalayabilir miyiz’in peşinde koşturuyorsunuz ama sizler için deniz bitti. Sizlerin ortaya koyduğu teklif, somut anlamda söz konusu değil. Kendinizle çelişik olduğunuzu deklare ediyorsunuz… Birbirinden kopuk, alelacele kaleme alınmış, yangından mal kaçırırcasına özensiz bir dille birçok hatalarla ortaya konulmuş dostlar alışverişte görsün kabilinden bir toplantı çıktısıyla kamuoyunu meşgul etmeye çalışıyorsunuz. Ancak hakikaten kafanızı kuma gömseniz de vücudunuzun ortada, gerçeklik nedir ne değildir bunun mahşeri vicdanını milletimiz değerlendiriyor, size gereken cevabı haziran 2023’te yapılacak seçimlerde net verecek.”

Akbaşoğlu, “‘Manda ve himaye kabul edilemez’ diyen Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurmuş olduğu CHP’nin altı okuna adeta yedinci ok olarak mandacı okunu eklemeye çalışanlarının sonu haziran 2023’te milletimiz tarafından takdir edilecektir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.