Dolar 32,8533
%0.26
Euro 35,2061
%0.33
Altın 2.451,220
%-0.28
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de revizyon tamam! 4 ilçeye atama yapıldı

AK Parti İzmir'de revizyon tamam! 4 ilçeye atama yapıldı

AK Parti İzmir’de Urla, Selçuk, Narlıdere ve Menemen’de genel merkezden gelen heyetin yaptığı temayül yoklamasında öne çıkan isimlerle yapılan mülakat sonunda beklenen atamalar gerçekleşti.   AK Parti İzmir'de 4 ilçede revizyon

  • Ege Postası
  • 25.10.2018 - 15:46

HALİDE DEMİR POLATLI/HABER MERKEZİ-AK Parti İzmir İl teşkilatında, bir süre önce revizyon kararı alınan Narlıdere, Menemen, Urla ve Selçuk ilçelerinde yeni başkanlar belli oldu. 

AK Parti Genel Merkezi’nden gönderilen 3 kişilik heyetin gerçekleştirdiği temayül yoklamasının ardından AK Parti MKYK Üyesi Kurtcan Çelebi ve AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli öne çıkan isimlerle mülakat yaparak sonucu  genel merkeze sunmuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli bugün Ankara’ya giderek, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Ege Bölge Başkanı Murat Baybatur ile görüştü ve 4 ilçeye hangi isimlerin atanacağı netleşti.

HANGİ İLÇEYE KİMLER ATANDI'

Alınan karar ile Urla İlçe Başkanlığı’na Murat Nart, Menemen İlçe Başkanlığı’na Muzaffer Yüksel, Narlıdere İlçe Başkanlığı’na Kadir Bekar ve Selçuk İlçe Başkanlığı’na Halil Düztaş atandı.

GÖREVDE YALNIZCA 7 AY KALABİLDİLER

1 Nisan 2018'de yapılan Menemen İlçe Kongresi'nde genel merkezin işaret ettiği aday olarak seçime giren Pelin Yayalar, seçime katılmaması ısrarına rağmen liste çıkaran Mustafa Koç ile yarıştı. Yayalar, 157 oyla, başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak Yayalar, koltukta yalnızca 7 ay kalabildi. Pelin Yayalar, başkanlık görevine veda ederek, koltuğu atanan Muzaffer Yüksel'e teslim etti.

Revizyon kararı alındıktan sonra görevinden kişisel nedenlerle istifa ettiğini açıklayan Urla eski İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici'nin de görev süresi kısa oldu. Bilici'nin yerine Murat Nart getirildi.

ATAMAYLA GELDİ, KONGREDE SEÇİLDİ, GÖREVDEN ALINDI

Selçuk'ta zorlu bir kongre döneminin ardından delegenin oyuyla koltuğa oturan Osman Başterzi de görevden alınan ilçe başkanlarından. 24 Mart'ta seçilen Başterzi, koltuğu göreve yeni atanan Halil Düztaş'a emanet etti.

AK Parti'nin görevden aldığı ilçe başkanlarından biri de Aslan Bilgi. 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden milletvekili aday listesine girmeyen ve AK Parti Genel Merkezi tarafından eski görevine atanan Bilgi, 25 Mart'ta yapılan ilçe kongresinde tek aday olarak seçime katıldı. Delegenin bir kez daha vize verdiği Aslan Bilgi, görevden alındı ve yerine Kadir Bekar atandı. 

ŞENGÜL: 7-8 İLÇEDE DAHA...

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, atamalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzun süredir 31 Mart’taki yerel seçime hazırlık aşamasıyla ilgili olarak ilçelerimizi gözden geçiriyoruz. Yerel seçim öncesinde aday olmayı düşünen ilçe başkanlarımızın yönetimlerini revize edip, yerel seçime hazırlanıyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde 7-8 ilçemizde daha revizyon düşünülüyor. Atamaların partimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. (Haber Servisi-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.