Dolar 32,8350
%0.2
Euro 35,1594
%0.2
Altın 2.448,800
%-0.37
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan çarpıcı 'büyükşehir' açıklaması: Arzu ederim ama...

Dervişoğlu'ndan çarpıcı 'büyükşehir' açıklaması: Arzu ederim ama...

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yeni il başkanı Hüsmen Kırkpınar ve partililerle buluşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisindeki son gelişmeler ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu'ndan çarpıcı 'büyükşehir' açıklaması

  • Ege Postası
  • 25.10.2018 - 12:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir’e gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, adının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçmesini değerlendirerek, konumu gereği böyle bir durum olamayacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİRİ ARZU EDERİM ANCAK POZİSYONUM BUNA MÜSAİT DEĞİL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ismi geçtiği sorulan Müsavat Dervişoğlu, “Büyükşehire bir tarihte aday olmuştum. Konumum itibariyle İzmir’de büyükşehir belediye başkanı olmayı arzu ederim ama siyasi pozisyonum buna müsait değil. Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyız. Şu anda böyle bir şeyi düşünmüyorum” yanıtını verdi.

İKİ PARTİNİN KENDİ MESELESİDİR, MİLLET DEĞERLENDİRSİN

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifaktan vazgeçmesi ve son gelişmeler hakkında görüşü sorulan Dervişoğlu, “İki partinin kendi arasındaki meseledir. Millet değerlendirsin” dedi.

Sözlerine, “İzmir’i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama İzmir zaten emin ellerde. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden hemen sonra bizi farklı bir yolculuk bekliyor İzmir’de. Oldukça yoğun bir temponun içindeyiz. 81 vilayette çok önemli çalışmalar yapmaya gayret sarf ediyoruz. İzmir’e o nedenle sık gelemiyorum. Borcumun farkında olduğumu bilmenizi istiyorum” şeklinde başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "İYİ Parti kurulmasaydı Türkiye'de neler yaşanırdı diye düşünmenizi istiyorum. Türkiye hangi umudun arkasından koşacaktı diye düşünmenizi isterim. Siz çok büyük bir iş başardınız. Kuramazlar, seçime giremezler dediler, meclise giremez dediler, siyasi varlıklarını sürdüremezler dediler büyük bir işle imanla yolculuğunuzu sürdürüyorsunuz. İyi ki varsınız. Yeni atanan il başkanımız Hüsmen Kırkpınar beye, önümüzdeki günlerde atanacak olan il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe başkanları ve teşkilatlarımıza huzurunuzda hem teşekkür ediyorum, hem de başarılar diliyorum. Teşkilatlarımızın güçlendirilmesi amacıyla tavsiye kararı niteliğinde olmak kayıt ve şartıyla istifaları istendi. Türkiye’nin her yerinde hızla bu karara uyuldu ve geçtiğimiz hafta itibariyle 81 vilayette yeniden teşkilatlanma çalışmaları tamamlandı. Bundan sonra acaba ne yapacak diyenlere sesleniyorum; 15 gün içinde 81 il teşkilatını bir defaya mahsus olmak üzere, yenilemeye muvaffak olabilecek başka bir siyasi parti varsa çıksınlar, boylarını poslarını görelim” diye konuştu.

İYİ PARTİ YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜYOR

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı ve GİK üyeliğinden istifa eden ve sert eleştiriler yapan Yıldırım Ulupınar’ı isim vermeden eleştiren Dervişoğlu, vefaya önem verdiklerini söyledi ve ılımlı konuştu.

ULUPINAR’I KAST EDEREK, ‘VEFA DUYGUMUZ VARDIR, MUHAFAZA ETMEYE DE KARARLIYIZ’ DEDİ

Müsavat Dervişoğlu, “Atama ve kuruluşlar zaman kaybı olur dediler. Bir buçuk aya tekabül etmiştir İzmir’de. Bir dakika bile kapalı kalmamıştır. Tek atımlık barut görenlere sesleniyorum; siyasi ikballerine karşılık bulamadıkları için bu partinin geleceği ne olacak kaygısını dile getirerek, zarar verebileceklerini düşünenlere de sesleniyorum; İYİ Parti yolculuğunu sürdürüyor. Kişiler için değil aziz Türk Milleti için çalışıyor. Ne söylüyorlarsa söylesinler, Cenab-ı Allah onlardan razı olsun. Hiçbirinin hizmetleri unutulmayacaktır. Siyasi saiklerle söylenmiş sözler olabilir, kayda alınmayacaktır tarafımızdan. Kimlerle gönül birliği yapmışsak kuruluş aşamasından bu güne, taşı kiminle koymuşsak hayatımızın sonuna kadar onlara karşı vefa duygumuz vardır, muhafaza etmeye de kararlıyız” diye konuştu.

Ulupınar’ın istifa kararını da değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, istifanın tek taraflı bir karar olduğunu vurgulayarak, partinin eksen kaybettiği şeklindeki eleştirilere de yanıt verdi.

ESKİ SİYASİ PARTİLERDEKİ SIFATLARIMIZDAN ARINALI BİR YIL OLDU

Dervişoğlu, kendisine ve partisine yönelik gelen eleştirilere yönelik olarak şu ifadeleri kullandı:

“İstifa tek taraflı bir karardır, hepsine saygı duyuyorum. GİK ve kurucular kurulundan bir arkadaşımız istifa etmiş. Gerekçesi şu; ülkücüler mağdur oluyormuş. Bir kesim diyor ki parti eksen kaybına uğradı ülkücüleşiyor; bir kısım da ülkücülerin hak ve hukukunu teslim etmiyor. Biz kimseye nereden geldiniz diye sormadık. Kim bu ülkeye hizmet etmişse andık. Kimseye siyasi geçmişlerini sormadığımız gibi, etnisitesini, mezhebini de sormadık. Eski siyasi partilerdeki sıfatlarımızdan arınalı bir yıl oldu. Bugün bir yaşındayız. Eski partimin bazı yöneticileri beni geldiğim partide gibi varsayıyorlar. Ayrıldığımın farkına varmamışlar. Ben İYİ Partiliyim İYİ Partili. DYP’den, CHP’’den, AK Parti’den, DSP’den, Milli Görüş geleneğinden ve MHP’den gelenlerle kurduk bu partiyi. Bu iradeyi sonuna kadar yansıtmak mecburiyetindeyiz, bu iradenin baltalanmasına izin vermemeliyiz. Bunu istirham ediyorum. O nereden geldi bu nereden geldi onun kökü neydi mezhebi neydi dememeli ve kimse kimseye zenci muamelesi yapmamalı. Her biriniz birbirinizin öz kardeşisiniz, bunu asla unutmayın.”

İYİ PARTİ HESAPLAŞMA ALANI DEĞİLDİR, BUNA ASLA  İZİN VERMEYECEĞİM

Özeleştiri de yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, teşkilata seslendi ve beraberlik yönünde açıklamalarda bulundu:

“Belki de süreci biz doğru yönetemedik. Doğru anlatamadık. Bazı arkadaşlarımız infiale kapılıp bazı kararlara imza atmış olabilir. Dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım. Kimse o vasattan boş yere beslenmeye uğraşmasın. Taş üstüne taş koyan herkesin hukukunu aynı biçimde savunurum. Dost düşman bundan herkes emin olsun. Niyeti iyi olanın akıbeti de iyi olur. Niyeti iyi olanın yanındayım. Türkiye zor günler geçiriyordu, o zor günlerin aşılabilmesi noktasında Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı vardı. Biz bu nedenle yola çıktık ve partiyi kurduk. İyilerin içinde hiç kimse kötü aramasın. İyiler suç işlemez ama zaman zaman çeşitli kabahatler işleyebilirler. Bazı kabahatleri hoş karşılıyoruz, sorumluluğu da üstümüze alıyoruz. Başka siyasi partilerde bu olmaz, hesaplaşma olur. İYİ Parti hesaplaşma alanı değildir, asla ve kat’a buna izin vermeyeceğim. Temennilerle siyaset yapılmaz. Siyaset terle, emekle yapılır. Siyaset yapmak istiyorsanız sevdanız olacak, davanız olacak. Bu ülkede eskiden beri dava sahibi insanlar siyaset yapardı. 16 yıldır irfan değil imkan sahibi olanlar siyaset yapıyor.”

EYT’LİLERİN UMUDU MAALESEF BİR TELEFON TALİMATINA

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verdikleri mücadeleyi anlatan Müsavat Dervişoğlu, “Emeklilikte yaşa takılanların umudu maalesef bir telefon talimatına katılarak karartıldı. Buradan siyasi partilere ve liderlerine sesleniyorum; millete verdiğiniz sözün arkasında durun. EYT’lilerin umudunun siyasi talimatlara kurban edilmesine büyük bir üzüntüyle yaklaşıyorum. Onlar umutlarını kaybetmesin. İYİ Parti var. Onların da hak ve hukukunu savunacak bir siyasi irade mecliste görev başındadır” dedi.

TÜRKİYE’Yİ BU BATAKLIKTAN GELİN BİRLİKTE KURTARALIM

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partilerinin milli birlik çağrısının dikkate alınmadığını söyleyerek, iktidara şöyle seslendi:

“Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri katılıyor. Ekonomik buhranı hala dış güçlerin oyunuyla hayata geçirildiğini ifade eden bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Önce papaza bağladılar. Gerçekleri halktan gizliyorlar. 500 milyar dolara yakın dış borcu varsa, kısa dönemde ödenmesi gereken 180 milyar dolar borcu varsa, döviz rezervlerinde 18 milyar dolar var, yakın dönem borçlarını karşılamayacak durumdaysa elbette süreci götürebilmek kolay değil. Türkiye’yi siz bu duruma getirdiniz ama gelin bu problemi birlikte çözecek yol haritası belirleyelim. Her yerde milli birlikten, bekaadan bahseden iktidar partisi milli birlik teklifimize cevap vermeye tenezzül etmedi. Bu ülkenin kısa dönemde ödemeye mecbur olduğu borcu varsa bu sizin ileriyi göremeyen vizyonsuz olmanızdan kaynaklanıyor. Papayı tutuklasaydık Türk ekonomisi asla ve kat’a bir sarsıntı yaşamazdı, bu borçlar olmazdı. İYİ’lerin sesine kulak verin. Türkiye’yi içine soktukları bu bataklıktan gelin el birliğiyle kurtaralım.'

SURİYELİLER NEDENİYLE ÜNİTER DEVLET YAPISI TEHLİKE ALTINDA 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Suriyelilerin sayısının 4 milyonu aştığını, her 20 kişiden birinin Suriyeli olduğunu dile getirerek, özellikle güney sınırındaki illerin demografik yapısının değiştiğini ve bunun Türkiye’nin üniter devlet yapısı açısından tehlike arz ettiğini kaydetti. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Suriyeli sayısı 4 milyonu aşmıştır. Her 20 kişiden biri Suriyeli. Bu 4 milyon nüfusun dağılımına baktığınızda Suriye ve Irak sınırına yakın kentlerin demografik yapısı değişmiştir. Kilis’te Suriyeli daha çok var. İzmir bu göçten 5.6 oranında pay almıştır. Maalesef Türkiye’nin özellikle güney sınırımızdaki bu demografik dengelerin değişmesi üniter yapısını uzun vadede muhafaza etmemizin önüne engeller çıkaracaktır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılında her 13 kişiden birinin Suriyeli olması ihtimali mevcuttur. Bu tehlikeye dikkatinizi çekmek istiyorum. 35 milyar doların yarısı bile etmiyor EYT’lilere verilecek olan. Kimin derdi varsa komşularımızın içinde kimin sıkıntısı varsa, -bunu ilk defa yapmıyoruz-, kadirşinaz bir milletiz, ama bu işler Ensar edebiyatıyla olmuyor. Şanlı peygamberimiz Medine’deki ensarı kendi hakkını korumak için savaşa göndermemiştir. Türk Milletine bunu yapmaya çalışıyorlar. Biz Türk Milletiyiz. Kadir şinaz bir toplumuz, mazlum ve mağdurun elbette yanındayız. Kendimizden sonraki nesillerin geleceğini ateşe atmaktan uzak tutmak mecburiyetindeyiz. “

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.