Dolar 32,2625
%-0.04
Euro 35,0056
%-0.23
Altın 2.480,590
%0.58
Bist-100 10.567,00
%2.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de gündem 'İzmir cezalandırılıyor' tartışmaları: Umutoğulları'ndan Başkan Soyer'e çağrı

8. Gün'de gündem 'İzmir cezalandırılıyor' tartışmaları: Umutoğulları'ndan Başkan Soyer'e çağrı

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir'de yayınlanan 8. Gün programında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin, CHP kanadından “İzmir'de engelleniyoruz” söylemlerine verdiği yanıtla ilgili konuştu. Umutoğulları, "Sürekli’nin yapmış olduğu eleştirilere katılıyorum. Gecikmeler olabilir ama kimse engelleniyoruz demesin. Siz ilişkiyi kurduğunuz sürece hükümet idoelojik düşünmeyip size destek veriyor" dedi. Umutoğulları ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de İzmir'in onay bekleyen projeleriyle ilgili, Sürekli ve AK Partili milletvekilleriyle birlikte Ankara'ya çıkarma yapması konusunda çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 05.02.2022 - 10:11

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte kent gündemini değerlendirdi. 

Umutoğulları, CHP’lilerin İzmir’deki yatırımlarının hükümet tarafından engellendiği iddialarına ilişkin açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin verdiği yanıtı değerlendirdi.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SÜREKLİ EN BAŞARILI İL BAŞKANLARINDAN BİRİSİ”

“Kerem Ali Sürekli, bence AK Parti’nin son dönemelrdeki il başkanları içerisinde en başarılılarından birisi. İzmir’de AK Parti’ye karşı bir teveccüh var. Şahsi kanaatim şu: Başta AK Parti’nin Büyükşehir’de yaptığı muhalefete bakın. Yapılan ya da yapılmayan hizmetlere yönelik. Katı atık bedeli, yapılan zamlar, ulaşımda 90 dakika uygulamasının kaldırılması o dönemler çok tartışıldı. Bütün bunlar İzmirliyi ilgilendiren şeylerdi. Hizmet odaklı muhalefetin sonucuydu. Bu geminin kaptanı da Kerem Ali Sürekli. Teşklilatlarla yapılan toplantılar, ilçe başkanlarına verilen talimatlar ve planlama çok önemli. Geçmiş dönemde AK Parti’nin il kurucularıyla ilgili önemli ismleriyle ilgili sıkıntılar vardı. 'Belli bir dönemden sonra artık hatırlanmıyoruz, kimse kapımızı çalmıyor' diyorlardı. Kerem Ali Sürekli seçildikten sonra bütün küskünleri dolaştı ve bir araya getirdi. 

O dönem MHP’den ciddi kopmalar vardı. İYİ Parti kurulmuştu. AK Parti’nin birçok kesiminin oraya gideceğini düşünüyorlardı. Gelecek Partisi ve DEVA  Partisi kuruldu. Buna rağmen İzmir’de AK Parti’den kopan önemli bir adam yok. Bu da Kerem Ali Sürekli’nin nokta atışı çalışmalarının sonucudur.

“İLİŞKİYİ KURDUĞUNUZ SÜRECE HÜKÜMET DESTEK VERİYOR”

Sürekli CHP’yi aslnda söylediği sözler üzerinden eleştiriyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kime teşekkür etti? Hamza Dağ’a (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili). Verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti. Buca Cezaevi’ni kaldırmak Erhan Kılıç’a (Buca Belediye Başkanı) nasip oldu. Kimle yaptı bunu? Mahmut Atilla Kaya’yla (AK Parti İzmir Milletvekili), Hamza Dağ’la (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili). Siz ilişkiyi kurduğunuz sürece hükümet idoelojik düşünmeyip size destek veriyor. 

“GECİKMELER OLABİLİR AMA KİMSE ENGELLENİYORUZ DEMESİN”

Kerem Ali Sürekli güzel bir noktaya değinmiş. Israrla üzeirne durduğumuz konu. İşini bilen belediye başkanı iktidar partisinin buradaki milletvekillerinden destek alıyor. İdeolojik davranıp, belediye başkanlığı görevini unutup hala CHP ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili gibi düşünenler destek alamıyor. Ben Kerem Ali Sürekli’nin yapmış olduğu eleştiriye katılıyorum. Gecikmeler olabilir ama kimse engelleniyoruz demesin. AK Partililer bile ‘Bakanlığa proje verdim. Üç defa Ankara’ya gittim, projelerim hala onaylanmadı’ diyor. AK Parti’de de aynı sıkıntı var. 

“TÜM BAŞKANLAR, VEKİLLER İDEOLOJİLERİNİ BİR KENARA BIRAKSIN”

AK Parti’nin milletvekilleri neredeyse eleştirilerinin büyük bölümünü, muhalefet haklarını CHP’li belediyelerle ilgili yapıyor. CHP’li vekiller nasıl yapıyor? Onlar da genel siyaset üzerinden yapıyor. Üç yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı’nı dövüyorlar bir tanesi de ‘ne yapıyorsun’ demiyor. 

Partilerin genel başkanları zaten kavga ediyor. Ama yerelde siyaset yapan il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanlarının görevleri kendi kentlerine hizmet etmektir. Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırım da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı yatırım da bizim cebimizden çıkıyor. Buraya yapılan yatırımların hepsi İzmir için. Buraya yapılacak bütün hizmetler için milletvekilleri, belediye başkanları ideolojilerini bir kenara bıraksın. 

KOCAOĞLU ÖRNEĞİ

Geçmiş dönemde Aziz Kocaoğlu (Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı) ve Aydın Şengül (Önceki dönem AK Parti İzmir İl Başkanı) döneminde bir şey yaşanmıştı. Aziz Bey hükümetin onayını bekleyen dosyalarını alıp Aydın Şengül’e verdi destek almak için. Buradan da Tunç Başkan’a çağrıda bulunalım. Onay bekleyen, geciktiğini düşündüğü projeler varsa alsın dosyaları koltuğunun altına koysun. Kerem Ali Sürekli’yi, Hamza Dağ’ı, Mahmut Atilla Kaya’yı alıp Ankara’ya çıkarma yapsın. Bakanlıksa bakanlık, Cumhurbaşkanı’ysa Cumhurbaşkanı. Kazanan İzmir olsun. Eğer hala sorun varsa çıkıp ‘Ben üzerime düşeni yaptım. Ama gördüğünüz gibi burada ideolojik davrandılar bize karşı. Yapmıyorlar’ desin.

Ben Kerem Ali Sürekli’nin açıklamasını okuduğumda İzmir için gerçekten faydası olacağını düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.