Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12. Alaçatı Ot Festivali'ne rekor katılım sağlandı

12. Alaçatı Ot Festivali'ne rekor katılım sağlandı

Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen 12’nci Alaçatı Ot Festivali sona erdi. Bu yıl 27-30 Nisan günleri arasında yapılan festival, 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı.

  • Ege Postası
  • 02.05.2023 - 12:47
  • Güncelleme: 02.05.2023 - 12:47

12'nci Alaçatı Ot Festivali, 4 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Festivalin ilk günü, depremlerde zarar gören 11 ilin kooperatifleri ile depremzedelere destek için kurulan Dayanışma Çadırı’nın açılışıyla başladı. Ardından ünlü sanatçı ve masal anlatıcısı Arbil Çelen Yuca’nın ‘Yeniden Doğuş’ ve Gülcan Felekoğlu Akın ile Caner Akın’ın ‘Simurg’ sergisi açıldı. Alaçatı Ot Festivali’nin ilk akşamında Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. 

12. Alaçatı Ot Festivali’nde ikinci gün, Çamlık Yol’dan Alaçatı Çarşı’ya kadar yapılan festival kortejiyle başladı. Korteje; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Festivalin ikinci akşamında ise Karsu, Alaçatı’da sevenleriyle buluştu. İkinci gün Çeşme Belediyesi, Alaçatılılara ve ziyaretçilere bir sürpriz yaptı. Hollanda’dan gelen ünlü DJ Dedexgrande, Alaçatı Cumhuriyet Meydanı’nda gece saat 11.30’da sahne aldı. 

Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde ise festivalin kurucu isimlerinden Ayhan Sicimoğlu’nun jüri başkanlığını yaptığı, sunuculuğunu Çağla Şikel’in üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ yarışması düzenlendi. Alaçatılı kadınların hünerlerini sergilediği yarışmanın birincisi, Ege otlu ispanak borani ile Sinem Baysal oldu. 

Bu yıl 1,3 milyon ziyaretçiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da da ilk beşte yer alan 12'nci Alaçatı Ot Festivali, 4'üncü gün yapılan Cumhuriyet Meydanı konserleri, belgesel gösterimleri, lezzet stantları, söyleşiler ve Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen dans grubunun gösterisiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.