Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Üst geçidi Melih Gökçek mi yapacak'''

''Üst geçidi Melih Gökçek mi yapacak'''

​Geçtiğimiz haftalarda 7 yaşındaki bir çocuğun ölümü ile gündeme gelen İZBAN Kemer İstasyonu yakınlarındaki hemzemin geçitle ilgili resmi makamların ilgisiz tavrı yeni ölümlere davetiye çıkartmaya devam ediyor. Konak ilçesinin Yenidoğan Mahallesi civarında yaşanan bu İhmal sonucu gelen 11 ölüm mahalle halkını canından bezdirirken, onca ısrarlı talepte bulunan ve düzenledikleri eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan halk bölgede üst geçit yapılmayınca “Burada devlet yok mu'” diyerek isyan etti.

  • Ege Postası
  • 08.08.2014 - 13:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak ilçesinde Gürçeşme Caddesi ile Yenidoğan Mahallesi 2216 Sokak’ı birbirine bağlayan İZBAN hattındaki hemzemin geçit her geçen gün yeni can kayıplarını da beraberinde getiriyor. Ölüme davetiye çıkartan kontrolsüz geçiş noktası nedeniyle bölgede tam anlamı ile can pazarı yaşanırken, talepleri bir türlü dikkate alınmayan ve tam üç senedir resmi kurumlar arasında gidip gelen vatandaşlar “Devlet bizi umursamıyor” diyerek kentin göbeğinde yaşanan acı durumu özetledi.


 
HER GÜN CAN PAZARI YAŞANIYOR
10 dakikada bir yolcu treni geçen İZBAN hattının Kemer ile Şirinyer İstasyonu yakınlarında yer alan hemzemin geçit göz göre göre ölüme davetiye çıkartıyor. Konak’ta Zeytinlik Mahallesi, Küçükada Mahallesi, Güney Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesi gibi 4 ayrı noktanın merkezinde yer alan ve  toplam 30 bin kişinin yaşadığı bölgede her ay bir vatandaş tren altında kalarak can veriyor. Okul, sağlık ocağı, çeşitli sosyal donatı alanları ile iş yerlerine gidip gelirken faydalanabilecekleri tek geçiş yolu konumunda bulunan 2216 Sokak-Gürçeşme Caddesi arasındaki hemzemin geçidi kullanan vatandaşlar her gün ölüm korkusu ile yüz yüze geliyor.


 
ÇALMADIK KAPI BIRAKMADILAR
Yaklaşık üç yıldır yerleşim alanını ikiye bölen tren hattında yaya üst geçidi yapılması için sayısız talepte bulunan ve çabalarına sonuç alamayan halk, resmi makamların ilgisizliği nedeniyle kaderine terk edildi. Can kayıplarının önüne geçilmesi için halkın faydalanabileceği bir üst geçit yapılması için çalmadıkları kapı bırakmayan halk, tüm girişimlerine rağmen seslerini duyurmayı başaramadı. Yaklaşık iki bin imza toplayan ve sırasıyla TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü, Konak Belediyesi Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ederek mahalleye üst geçit yapılmasını istedi.
 
“ÜST GEÇİDİ MELİH GÖKÇEK Mİ YAPACAK'”
Her üç makamdan da “Söz konusu alan bizim görev ve yetki alanımız içerisinde değildir” yanıtını alan semt halkı, dilekçeleri sonuçsuz kalınca yaşadıkları duruma isyan etti. Yaşadıkları yere “unutulmuş bölge” benzetmesinde bulunan vatandaşlar “Kime sorsak burası bizim değil diyor. Peki bu mahalle Ankara’ya mı bağl? Buraya üst geçidi Melih Gökçek mi yapaca? Taleplerimizi ona mı iletelim'” diyerek devletin kendilerini umursamadığını savundu ve “Olan vatandaşa oluyor. Birileri bize kulak versin” şeklinde açıklama yaptı.


 
ALT GEÇİT İHTİYACA CEVAP VERMİYOR
Diğer yandan, söz konusu alana 500 metre uzakta bulunan ve geçtiğimiz yıl hizmete açılan Ülkü Sineması Alt Geçidi’nin dertlerine çare olmaktan uzak olduğunu da belirten semtteki vatandaşlar, yapılan geçidi “ölü doğmuş çocuğa” benzeterek, “Alt geçit yapıldı ama ne asansörleri düzgün çalışıyor, ne de ihtiyaca cevap veriyor. Mahallede nüfusun en yoğun olduğu bölge bu tarafta. Yapılan yatırım ihtiyaca cevap vermiyor ve yer seçimi yanlış” dedi ve hemzemin geçidi kullanmaya mecbur olduklarını dile getirdi. 


 
“BENİM DEĞİL” DİYEN BELEDİYENİN MAHALLEDE RESMİ TESİS ALANI VAR
Yaşadıkları sıkıntı ile ilgili bilgi veren Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz ise, topladıkları imzalar ve ilettikleri dilekçelerin dikkate alınmamasına tepki göstererek, şöyle konuştu: “Burada  yaşanan kayıpların sorumlusu kim olaca? Onca uyarıda bulunuyoruz, geçit istediğimizi söylüyoruz, ama henüz bir gelişme yok. Resmen nereye gideceğimizi şaşırdık. Halkın can ve mal güvenliği için bu mahalleye bir üst geçit şart. İşin ilginç yanı, “Burası bize ait değil” diyen Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin burada Zabıta Amirliği ve Araç Sevk İdare Amirliği gibi iki ayrı tesisinin bulunmasıdır. Bu mahalle madem belediyelerin değil, o halde bu tesisler kimin'”




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.