Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haremlik-selamlık yurt uygulamasında geri adım

Haremlik-selamlık yurt uygulamasında geri adım

​Geçtiğimiz yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından İzmir’deki üniversite yurtlarına yönelik uygulamaya konan ve başta öğrenciler, çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden “Haremlik-selamlık yurt” tepkisi gören uygulamada idare geri adım attı. Çiğli’deki üniversite öğrencilerini İncirlatı’ndaki, İnciraltı’ndaki öğrencileri de Çiğli’ye süren uygulamadan vazgeçen KYK, Bornnova üniversite çevresinde bulunan özel öğrenci yurtlarını kamulaştırmaya başladı. Yaptıkları çadır direnişi ile aylarca konuşulan öğrenciler ise kararı zafer olarak niteledi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2014 - 12:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2013-2014 eğitim yılının başlamasıyla birlikte sokakta kalan ve uzun süre yurt sıkıntısı yaşayan Ege Üniversitesi öğrencileri, sonunda rahat nefes aldı. Okul öğrenimleri süresince konakladıkları Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtların erkek  ve kızlara göre ayrılmasıyla kentin uzak noktalarına taşınmak durumunda kalan üniversiteli gençler, yaptıkları çadırlı direniş neticesinde zafere ulaştı.


 
“İLK SONUCU ALDIK, DEVAMI GELECEK”
Gelişmeleri “Büyük mücadeleler veren öğrencilerin zaferi” olarak niteleyen Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Burak Kurt, 23 Eylül 2013'te Ege Üniversitesi yerleşkesinde geleceği inşa ettiklerini kaydederek, “Üniversiteler bilimin ve aydınlanmanın merkezidir. Ülkenin sorunlarına akılcı çözümler getirebildiği yaşam alanlarıdır. Akılcı çözümlerin, üretimin esas alındığı bir yeri ortaçağ zihniyetiyle yönetmeye kalkanların Haremlik-Selamlık uygulaması karşısındaki en akılcı çözüm "kendi yurdumuzu kuruyoruz" demekti. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak mağduriyetimizin sona ermesi için uğraştık.Geçtiğimiz yıl verdiğimiz mücadele ilk sonuçları almaya başladık. Bornova'da üniversitemiz çevresinde bulunan özel yurtlar kamulaştırılıyor ve KYK Erkek öğrenci yurdu yapıyor. İlk örneği olarak Sabancı Öğrenci Sitesi bugün KYK tarafından kamulaştırılmıştır, devamı gelecektir. Bu süreçte omuz omuza mücadele ettiğimiz yüzlerce öğrenci arkadaşımıza, akademisyenlerimize, kitle örgütlerine, siyasi partilere, milletvekillerimize yarının aydınlık Türkiye'sini kurma mücadelesindeki desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, mücadelelerini kutluyoruz” şeklinde konuştu.


 
ÖĞRENCİLER KENDİ YURTLARINI KURMUŞTU
Öğrencilerin üretmeye ve paylaşmaya odaklandığı yerleşkenin yaşam alanı olduğunu savunan Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) geçtiğimiz sene “Kendi Yurdumuzu Kuruyoruz” diyerek kampüsün içinde çadırlar kurarak bağımsız yurt alanı oluşturdu.  Alan içerisinde resim atölyesiyle, müzik atölyesiyle, satranç, tabu, tavla gibi oyun alanlarıyla, kütüphanesiyle, not havuzuyla, yemekhanesiyle yeni bir dünya kuran öğrenciler, hem KYK yönetimine hem de eğitim sistemindeki değişikliklere yönelik tepkilerini dile getirdi. Ege Üniversitesi öğrencileri ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu, uygun olan herhangi bir araziye yeni yurtların yapılması ve yurt şartlarının iyileştirilmesini talep eden imza kampanyası başlattı. Milletvekilleri aracılığıyla Meclis'e soru önergesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.