Dolar 32,7882
%0.06
Euro 35,0729
%-0.05
Altın 2.452,410
%-0.23
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hayalimdeki Avrupa' projesine katılan öğrenciler Zile'ye geldi

'Hayalimdeki Avrupa' projesine katılan öğrenciler Zile'ye geldi

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Ulusal Ajans bünyesinde gerçekleştirilen 'Hayalimdeki Avrupa' projesi kapsamında Romanya, Portekiz ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler Zile’de misafir edildi.    Amacı Avrupa dahi sınırları...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 16:15
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Ulusal Ajans bünyesinde gerçekleştirilen 'Hayalimdeki Avrupa' projesi kapsamında Romanya, Portekiz ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler Zile’de misafir edildi.

    Amacı Avrupa dahi sınırları ortadan kaldırarak ülkeler arasındaki sosyal kültürel tarihi ve doğal güzellikleri birbirine tanıtarak bir kültür mozaik’i oluşturmak olan proje de Romanya Portekiz ve Yunanistan dan gelen öğrenciler Zile İstiklal Özen İlk Öğretim Okulu koordinasyonu ile Zile’de ağırlandı. 23 bin Euro bütçeli proje kapsamında ilk ziyaret gerçekleşti. Proje ortağı ülkelerin öğretmen ve öğrencileri bir hafta boyunca kültürel etkinliklere katılarak Zileli öğrencilerin evlerinde misafir olarak kaldı. Öğrencilere, Zile Kalesi, Ulu Camii, Gaydaroğlu Konağı, Belediye Kültür Evi, Amasya Caddesi'ndeki Zile tarihi evleri gezdirildi.

    Kültürel etkinlikler çerçevesinde masal kahramanlarımız tanıtıldı. Yöresel kıyafetler yöresel yemekler kına gecesi, Türk gecesi, güreş kulübü öğrencileri tarafından güreş gösterisi düzenlendi. Ayrıca yabancı öğrencilere ebru gösterisi yapılarak ebru yaptırıldı.

    Program sonunda projeye katılan öğrenciler için veda yemeği düzenlendi ve katılım sertifikaları verilerek memleketlerine uğurlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.