Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Beton santrali istemiyoruz' kampanyasına yönetmen Aksu'dan destek geldi!

'Beton santrali istemiyoruz' kampanyasına yönetmen Aksu'dan destek geldi!

Ula'da beton santrali yapılma projesine vatandaşlar karşı çıkıyor. İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyası toplumun farklı kesimlerinden destekler de geliyor. Ünlü yönetmen Yüksel Aksu'da başlatılan kampanyaya destek paylaşımı yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.02.2024 - 16:37
  • Güncelleme: 18.02.2024 - 18:44

Muğla'nın Ula ilçesinde yapılmak istenen beton santraline karşı sosyal medyadan kampanya başlatıldı. Change'de yer alan 'Ula'da beton santrali istemiyoruz' kampanyası birçok çevreden de destek görüyor.

YÖNETMEN AKSU'DAN KAMPANYAYA DESTEK

Yönetmen, senarist, oyuncu Yüksel Aksu, kampanyaya destek vererek sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Aksu, paylaşımında "Doğup büyüdüğüm, filmlerimi çektiğim, güzelliğine doyamadığım beldemdeki böylesi bir doğa, tarım, estetik katliamına göz yummayalım. Kampanyayı destekleyelim" ifadelerine yer verdi.

Yüksel Aksu, İftarlık Gazoz, Dondurmam Gaymak ve Entelköy Efeköy'e Karşı filmlerini de Ula ilçesinde çekmişti. İtalyan yönetmen Federico Fellini için filmlerini çektiği Cinnecitta neyse Yüksel Aksu için de Ula o anlama geliyor.

'ULA'DA BETON SANTRALİ İSTEMİYORUZ'

Change'de açılan kampanyada ise şu ifadeler yer aldı:

"Ula'nın Doğasını ve Tarımını Tehdit Eden Beton Santrali Projesine Dur Diyelim: Siz de Destek Olun, Gelecek Nesiller İçin Temiz Bir Çevre Bırakalım

Konum: Muğla, Ula ilçesi, Demirtaş mahallesi, Bakla gediği mevkii Söz konusu beton santrali dünyadaki ilk beton santrali değil. Biz bu tip santrallerin memleketimizde ve dünyada çevreye ne denli zararlar verdiğini bağımsız raporlarla belgeledik. Bu santralin faaliyete geçmesi halinde, Ula ovasının tarım ürünleri, özellikle de coğrafi işaretli olan Ula sarımsağı, Ula Kirazı ve Memecik zeytinleri gibi yerel ürünler büyük zarar görecektir. Ayrıca, biliyoruz ki santralin çevreye zarar vermesi ve sağlık sorunlarına yol açması aşikar. Suyumuza, havamıza zehir salacak, tarımı imkansız kılacak, ormanı ve dağı içindeki on binlerce can ile beraber yok edecek bu girişim, Ula'yı ve Ulalı’yı kanser edecek. Toprağımızı değersizleştirecek, çocuklarımızı içinde yaşadığımız cennetten mahrum bırakacaktır. Yalnızca bir kişi daha kârlı tesis kuracak, bir kişi cebini dolduracak diye biz bu doğa felaketine razı değiliz diyor, kararı pek muhterem sizlere bırakıyoruz.


Ula halkı, santralin faaliyete geçmesini engellemek ve ilçenin doğal dengeyi korumasını sağlamak için harekete geçmiştir. Bu amaçla, imzalı bir dilekçe hazırlanarak, ilgili mercilere başvuru yapılacaktır. Bu çabaların başarılı olması, Ula'nın ekonomik ve ekolojik bütünlüğünü korumak ve sağlık risklerini önlemek adına büyük önem taşımaktadır.

Desteğinizi yanımızda hissetmek bizi güçlendirir. Lütfen ilçemizin doğal güzelliklerini, tarım alanlarını ve sağlıklı bir çevreyi korumak için bize katılın. Bir imza ile ilçemizi gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir bir yer olarak bırakalım.

Saygılarımızla Ula Halkı"

(MUĞLA GAZETESİ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.