Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fabrika gibi lise

Fabrika gibi lise

Manisa'da, fabrika gibi çalışan Yunusemre Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin plastik teknolojileri alanında eğitim gören öğrencileri hem öğrenirken hem de eğitim gördükleri okulun ekonomisine katkı sağlıyor. Ürettikleri balonlu naylon için firmalar sıraya girerken, okul sadece bu yıl 1 milyon TL ciro hedefliyor.

  • Ege Postası
  • 17.02.2024 - 11:23
  • Güncelleme: 17.02.2024 - 11:27

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunan döner sermaye uygulaması sayesinde öğrenciler, öğrenirken kazandırıyor. 830 öğrencisi bulunan okulda 140 öğrenci plastik teknolojileri alanında eğitim görürken, plastik kalıp ve plastik işleme atölyelerinde eğitim gören öğrenciler, erken yaşlarda iş hayatına hazırlanıyor. Öğrenirken eğitim gördükleri okulun ekonomisine katkı sağlayan öğrenciler, ürettikleri ve özellikle sevkiyatlarda kullanılan balonlu naylon ile sadece bu yıl 1 milyon TL ciro hedefliyor.

Okulun 10'uncu sınıf plastik öğrencisi Sudenaz Nacer, "Bu alandan mezun olduktan sonra kolaylıkla iş bulabileceğimi düşünüyorum. Çünkü plastik her alanda karşımıza çıkabilecek bir ürün. Bu yüzden iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Bence bu çok önemli bir kriter. Şanslıyız çünkü ileride iş bulma noktasında sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

'600 ÖĞRENCİMİZİ SAHAYA KAZANDIRDIK'

Plastik teknolojileri alan şefi öğretmeni Yusuf Yalvaç, "Manisa, Türkiye'deki plastik teknolojisinin yer aldığı 18 ilde biri. Burada plastik kalıp ve plastik işleme olarak iki alanda eğitim vermekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bizden istediği kriterlere göre öğrencilerimizi yetiştirmekteyiz. Manisa sanayi plastik teknolojisi alanında yeterince iş yerine sahiptir. Şu ana kadar 600 öğrencimizi sahaya kazandırmış bulunmaktayız. Sahanın içerisinde gezdiğimizde beyaz yakalı ve mavi yakalı öğrencilerimizle karşılaşmaktayız. Bu arkadaşlarımızı okulumuza davet ederek diğer öğrencilerimize örnek olmalarını ve sanayinin gelişmekte olan endüstride ne kadar iyi bir yer tuttuğunu onlara anlatmalarını istiyoruz" diye konuştu.

'830 ÖĞRENCİMİZ VAR'

Okul Müdürü Sibel Gümüş de "Okulumuz Türkiye odalar, borsalar birliğiyle yapılan protokol çerçevesinde eğitim veren bir proje okulu. Altı farklı alanda eğitim vermekteyiz. 830 öğrencimiz mevcut. 140 öğrencimiz plastik teknolojileri alanında eğitim görmekte. Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli yeri olan uygulamalı eğitimin yanında, öğrencilerimizin ekip halinde çalışabilme, karar verebilme, sorun çözebilme ve sorumluluk alabilme gibi iş gücünün temel becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi bu süreçte en büyük destekçimiz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası ve büyük, küçük ölçekteki işletmelerimiz. Plastik teknolojileri alanında balon naylon üretimi üretiyoruz. Geçen yıllarda sattık. Bu yıl 1 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.