Dolar 32,5563
%0.03
Euro 34,8871
%0.06
Altın 2.428,160
%-0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünsal Ban gözaltına alındı

Ünsal Ban gözaltına alındı

Sedat Peker’in rüşvet iddialarında ismi geçen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Muğla Milas’ta gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 13:46

Organize suç örgütü yöneticiliğinden hüküm giyen Sedat Peker, Deli Çavuş isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulundu. Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer aldı. Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eski eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, bugün Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri ifşa etme, bunları organize suç örgütü ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor. (ANKA)

THK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ESKİ REKTÖR ÜNSAL BAN HAKKINDA AÇIKLAMA

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesince, eski rektör Ünsal Ban hakkında üniversiteyi zarara uğratmaktan açılan çok sayıda dava olduğu, bunların Ban'ın ilgili tarihlerde rektör olmasından dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) intikal ettirildiği bildirildi.

THK Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, eski rektör Ban hakkında devam eden birçok dava ve soruşturmanın olduğu vurgulandı.

Ban'ın, 2010'da üniversite kurmak isteyen THK Başkanı Osman Yıldırım'a yardımcı olduğu belirtilen açıklamada, 7 Eylül 2010'da kurulan THK Havacılık Vakfında 7 Şubat 2014'e kadar yönetim kurulu üyeliği yaptığı, 2011'de THK Üniversitesinin kurulmasından sonra rektör olarak 2015'e kadar görev aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, THK Üniversitesinin eski Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve eski Rektörü Ban'ın usulsüzlüklerinin bir haber sitesinde yayımlanmasının ardından iddiaların suç ihbarı sayıldığı kaydedildi.

Rektörlük görevinden ayrılmasından sonra Ban hakkında, Yıldırım ve üniversite çalışanlarıyla beraber THK Üniversitesini zarara uğratmaktan çok sayıda dava açıldığına dikkat çekilen açıklamada, fiillerin işlendiği tarihte Ban'ın rektör, Nevin Yörük'ün de rektör yardımcısı olmasından dolayı soruşturmaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) intikal ettirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ban hakkında devam eden davalardan bazılarının, THK Başkanlığınca üniversiteye devredilen arsanın usulsüzce inşaata açılması ve yapılan dairelerin üçte bir fiyatına emlakçıya toptan satılması, mütevelli heyetinin bilgisi olmadan karar defterine eklemeler yaptırılarak 2012'de rektör maaşının 100 bin liraya çıkartılması ve haksız maaş alınması, 2013 ve 2014'te üniversitenin tanıtımı ve reklamı için yapılan harcamalar arasında 619 bin 500 liralık mükerrer ödemenin bulunması, 2012-2014'te üniversite personeli dahi olmayan çalışanların birçok yakını ve akrabasının Seyahat Yönergesi'ne aykırı olarak defalarca yurt dışı seyahatlere gönderilmesi ve giderlerin üniversiteden ödetilmesi gibi konuları kapsadığı bildirildi.

Açıklamada, Ünsal Ban hakkında davaların THK Üniversitesi Hukuk Müşavirliği tarafından takip edildiği de vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.