Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kirişçi ‘müjde’ olarak duyurmuştu: Kasap reyonu iptal mi oldu?

Bakan Kirişçi ‘müjde’ olarak duyurmuştu: Kasap reyonu iptal mi oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 Ağustos tarihinden itibaren Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde temel tüketim ve et ürünlerinde yüzde 30 dolayında indirim yapılmasının ardında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, marketlerde kasap reyonunun açılacağını ve burada Et Süt Kurumu’nun ürünlerinin indirimli satılacağını müjdelemişti. Ancak Bakan Kirişçi’nin açıklamasının ardından haftalar geçmesine rağmen marketlerde kasap reyonunun açılmadığı görülürken indirimli et için Tarım Kooperatif marketlerine giden vatandaşlar elleri boş döndü. Marketlerde kasap reyonunun hala açılmaması için kararın iptal edilip edilmediği konusunda merak yarattı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 12:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ile enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde temel tüketim ve et ürünlerinde indirim yapılmaya başlanmıştı.

Talimatın üzerine 15 Ağustos tarihinden itibaren Tarım Kredi, marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos tarihinde indirimli fiyat uygulaması başlamıştı.

İndirimlerin başlamasının ardından marketlerdeki satış fiyatları yeni bir tartışmayı başlatırken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Kredi marketine kasap reyonu açılacağını belirtmiş ve  “Tarım Kredi marketler de inşallah özellikle kasap reyonunun Et Süt Kurumu tabelasıyla donatacağız. Kardeş kuruluş, kardeş organizasyon olarak Tarım Kredi marketlerde de bu etlerin satışını sağlayacağız” demişti.

MÜJDE HAVADA MI KALDI?

Milyonlarca vatandaşın açlık sınırında yaşaması ve et tüketmenin lüks haline gelmesiyle birlikte verilen “kasap reyonu” müjdesinin ardından gözler bir kez daha Tarım Kredi Kooperatif marketlerine çevrildi.

Müjdenin verilmesinin ardından 15 gün geçmesine rağmen açılacağı söylenen kasap reyonu açılmazken indirimli et almak için Tarım Kredi marketlerine giden birçok vatandaşın eli boş kaldı.

Marketlerdeki tek et satışının dondurucu dolaplardaki sınırlı sayıda et ürünü olduğu görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.