Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TPI Kompozit işçileri eylemde: Bize ekmek yoksa size pasta yok!

TPI Kompozit işçileri eylemde: Bize ekmek yoksa size pasta yok!

İzmir'in Menemen ilçesindeki serbest bölgede ve Sasalı’da faaliyet gösteren rüzgar türbini fabrikası TPI Kompozit'in işçileri, ücret artışı talebiyle Kurban Bayramı öncesinde başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürdü. Fabrikaların bahçesinde toplanan işçiler, "Bize Ekmek Yoksa Size Pasta Yok" ve "Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz" sloganları attı.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 13:49

TPI Kompozit işçileri, bayram öncesinde, Menemen'deki serbest bölge ve Sasalı’daki fabrikaların bahçesine çıkarak iş bırakma eylemi yapmıştı. Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, asgari ücretin üzerine yüzde 5 iyileştirme yapılmasını içeren teklifi kabul etmediklerini, enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınarak ücretlerde daha fazla artış yapılması taleplerini iletmişti. 3 günlük direnişin ardından işverenin 100'den fazla işçiyi işten çıkardığı ileri sürülmüştü. Bunun üzerine, fabrika bahçelerindeki protesto gösterilerini yoğunlaştıran Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, diğer yandan da iş bırakma eylemi başlattı.

İş bırakan işçilere, işten atılan arkadaşları da destek verdi. Bugün fabrika bahçelerinde toplanıp, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde bir yürüyüş yapan işçiler, "Bize Ekmek Yoksa Size Pasta Yok", "Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz" sloganları attı.

İşçiler, "Bir tane işçi arkadaşımız geride kalmadan, istedikleri zammı almadan direniş bitmeyecek" açıklamasını yaptı.

TPI Kompozit'te zam teklifini yüzde 9'a kadar çeken işveren ile sendikacılar arasında görüşmelerin sürdüğü belirtildi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.