Dolar 32,5133
%-0.1
Euro 34,7844
%-0.23
Altın 2.433,080
%0.12
Bist-100 9.730,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk’taki ‘kaçak villa’ skandalında ekibimize çirkin saldırı

Selçuk’taki ‘kaçak villa’ skandalında ekibimize çirkin saldırı

İzmir’in Selçuk ilçesinde kaçak villaların son durumunu yerinde tespit etmek için inşaat bölgesine giden Ege Postası ve Büyük İzmir ekibine saldırı gerçekleştirildi. Villaların önünde çekim yaparak kamuoyunu bilgilendirmek isteyen gazetecilere yapılan çirkin saldırı kameralara yansıdı. Öte yandan şahıs ekibimizi, ‘tüfeğimi alıp, geliyorum’ diye tehdit etti.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 16:45

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda tarım arazisine inşa edilen 7 adet kaçak villa skandalıyla gündeme gelen Selçuk Belediyesi’nin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kaçak yapılara ilişkin talimatına uymadığı ortaya çıkmıştı.  Belediye’nin Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapıldığı görülmüştü. 

Belediye yetkilileri alanda yapılaşma izninin alanın “kuru marjinal tarım arazisi” vasfında olduğu gerekçesiyle İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alındığı söylenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

MÜHÜR VURULDU ÇALIŞMALAR DURMADI

İlçedeki kaçak villalar, yargıya taşınırken belediye müfürlemiş ancak çalışmalar durmamıştı. 

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün belediyeye kaçak yapılara ilişkin ‘araziyi eski haline getirin’ talimatı içeren yazı göndermişti. 

BASINA SALDIRI

Ege Postası ve Büyük İzmir’in gündeme getirdiği kaçak villalarla ilgili son durumu öğrenmek ve kamuoyunu bilgiledirmek adına inşaat bölgesine giden ekibimize inşaattan gelen kimliği belirsiz sahış tarafından saldırı gerçekleştirildi. 
Büyük İzmir’den Figen Avcıoğlu’nun, ‘’Bakanlığın izin vermemiş ve imara açmamış olmasına rağmen yalnızca sadece bir villanın yapımına izin verilmesine rağmen’’ ifadelerini kullandığı esnada çitlerden atlayarak gelen sahış Avcıoğlu’nun elindeki mikrafonu alıp, Avcıoğlu’nu saçından yere fırlattı ve kameraya zarar verdi. 

Gerginlik tırmanırken şahıs gazetecilere, ‘Burada çekim yapmak için kimden izin aldınız kardeşim. Kişisel Verileri Koruma Kanunu denen bir şey var. Babanın malı mı çık buradan’’ diyerek müdahalede bulunduğu görüldü.  
Öte yandan ekibimize saldıran şahıs, tartışmalar üzerine ekibimizi tehdit etti, şahıs, ‘tüfeğimi alıp, geliyorum’ dedi. 

Ekibimiz saldırının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek, şahıs hakkında şikayet dilekçesi verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.