Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rüzgar bebek için 25 milyon lira tamam 120 bine ihtiyaç var

Rüzgar bebek için 25 milyon lira tamam 120 bine ihtiyaç var

İzmir’de doğuştan SMA Tip1 hastası olan ve tedavisi için valilik izniyle yardım kampanyası başlatılan 1 yaşındaki Rüzgar bebek, tedavisi için gerekli olan 25 milyon lira hayırseverler tarafından toplandı. Fakat Rüzgar bebeğin tedavi süresince sadece konaklama ve yol için 120 bin liraya Almanya’ya gitmesi ve buradaki tedavi masrafları için ise ek meblağlara ihtiyaç var.

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 18:37

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Bornova’da yaşayan Gülistan ve İbrahim Çiçek çiftinin 1 yaşındaki Rüzgar Bebek, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası. Rüzgar bebek için başlatılan kampanyadan 8 ay sonra tedavi için gerekli olan paranın 24 milyonu ismini gizli tutan bir hayırseverden olmak üzere tam 25 milyon lira toplandı. Şimdi ise Rüzgar’ın tedavi olması için Almanya’ya gitmesi, yol, konaklama için 120 bin liraya tedavi sırasındaki masrafları için ise ek meblağlara ihtiyacı var

Rüzgar bebeğin babası İbrahim Çiçek hükümet yetkililerine seslenerek “2 ay içinde Türkiye’de SMA hastalığından dolayı 13 tane bebek araka arkaya vefat etti. Bir bebeğin cihazı yoktu. Bir bebek elektrik kesintisinden dolayı cihazı çalışmadı. Bu ilaç bir an evvel Türkiye’ye getirilesin bu çocukalar bizim geleceğimiz. Bu bebekler artık ölmesin biz daha fazla ölüm haberi almak istemiyoruz” dedi.

HAYIR SEVER HAYAT KURTARDI

Rüzgar bebeğin babası İbrahim Çiçek, Rüzgar’ın tedavisi için gerekli olan paranın 1 milyon Türk Lirasının 6-7 aylık kampanaya sürecinde kendilerinin topladığını belirterek tedavi için gerekli olan paranın 24 milyon lira ise kampanaya sırasında canlı yayınlarına katılan ve ismini vermek istemeyen bir hayır sever tarafından tek seferde karşılandığını belirtti. Baba Çiçek, “Bütün hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.

RÜZGAR İÇİN 120 BİN TL DAHA GEREKLİ

Tedavi masraflarının karşılandığını ifade eden Baba Çiçek, tedavi sürecinde yalnızca konaklama için 120 bin lira ve tedavi sırasındaki yol masrafları için ek meblağlara ihtiyaçları olduğunu belirtti ve “Rüzgar’ın tedavi için Eylül ayının 15’inde Almanya’da olması lazım.Uçak biletlerini sorguladık uçak biletleri 20 bin TL. Bizim Rüzgar’ın cihazlarını koyabilmemiz için 8 koltuğa ihtiyacımız var. Oraya gittiğimizde ambulans kiralamamamız gerekiyor. Almanya’da Rüzgar’ı vizitelere götürmemiz gerekecek bu viziteler için de ödeme yapmamız lazım. Her seans başı bu uygulama 150-200 Euro arasında. Rüzgar’ın oradaki tedavisini, yolunu ve konaklamamızı sağlamak amacıyla desteğe ihtiyacımız var. Allah rızası için elimizden tutun” diye konuştu.

“COCUĞUMUZU HAYATA DÖNDÜRECEK”

Rüzgar bebeğin Almanya’daki tedavi sürecine de değinen baba Çiçek, “Rüzgar Almanya’ya gittiğinde öncelikle doktorların tarama testlerinden geçecek. O testlerden sonra bu ilacı veriyorlar. Bir kereye mahsus belden bu ilacı enfekte ediyorlar. Bir kere yapılacak olan bu ilaç çocuğumuzu hayata döndürecek” dedi.

“TEDVAİ OLUMLU SONUÇLAR VERİYOR”

Türkiye’den yurt dışına bu tedaviyi olmak için 53 bebeğin gittiğini belirten baba Çiçek, Bu tedaviyi olan çocuklardan bazıları Türkiye’ye dönmeye başladı. Bu çocuklar tedaviden olumlu bir yanıt aldılar. Tedaviden sonra elma yiyebiliyorlar, yürümeye başlıyorlar. Bu ilaç bu kadar faydalı bir ilaç” ifadelerini kullandı.

BABA ÇİÇEK’DEN SON ÇAĞRI

Çiçek yetkililere son kez seslendiğini belirterek “Bir baba olarak ben devletimizden şunu istiyorum 2 ay içinde Türkiye’de SMA hastalığından dolayı 13 tane bebek araka arkaya vefat etti. Bir bebeğin cihazı yoktu. Bir bebek elektrik kesintisinden dolayı cihazı çalışmadı. Bu ilaç şu an dünyanın en pahalı ilacı. Türkiye’de SMA hastası olan 4 bin çocuğumuz var. Bu çocuklardan kırsalda yaşayanlar var. Bu çocuklar hat çekmediği için veya farklı sebeplerden ötürü sesini duyuramıyor. Rica ediyorum bu babalar bu ananeler ağlamasın. Bu ilaç bir an evvel Türkiye’ye getirilesin bu çocukalar bizim geleceğimiz. Bu bebekler artık ölmesin biz daha fazla ölüm haberi almak istemiyoruz” diye konuştu.

Bağış için Valilik izinli hesap numarası: Tr 460006400000134500411374 alıcı Gülistan Çiçek İş Bankası İzmir Pınarbaşı Şubesi

İrtibat: 0505 3672063

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.