Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Naci Görür: Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir

Prof. Dr. Naci Görür: Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’de yaşanan deprem için; “Hazır mıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir. Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 13:31

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün gece Buca merkezli yaşanan İzmir depremi için açıklama yaptı. Görür, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Arkadaşlar, Bugün İzmir/Buca’da 5,1 deprem oldu. MTA canlı fay haritasında deprem Dağkızılca Fay Zonu ile ilgili gözüküyor. Bu fay Gediz Grabeninin güney sınır fayından ayrılıyor ve Buca yakınından geçiyor. Şimdi depremin nerede olduğuna yoğunlaştık ama asıl önemli olan depreme…

Hazır mıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir. Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.